Havalı yataktan hemen vazgeç .
Kremlerden vazgeç.
Derinin hava almasına mani oluyorlar .
Kaliteli pudra kullan bebe pudrası , bolca .
Krem satanlar pudra kanserojen söylemleri uydurur boş ver .
Bez olarak selpak en iyisidir , eczanelerde devletin verdiği en ucuzudur ca...
Yatak üstüne poliüretanlı sıvı geçirmez yatak örtüsü kullan.
Örtülerin bir yüzü havlu gibidir o tarafını değil poliüretan tarafını hasta tarafta kullan üstüne basit lastikli yatak örtüsü ser.
Poliüretan bakteri barındırmıyor ,
Çeşitlerine dikkat et 600 gramdan aşağı olmasın.
Baş için kendinden şampuanlı sıvılı hasta boneleri var.
Başa geçirilip ovuşturuluyor sıvı sızmıyor.
Çıkardıktan sonra havlu ile kurulamak yeterli oluyor.
Islak mendilinde çeşidi çok kalınca olanları tercih et ve tüm vücudunu onunla bolca kullanarak temizle.
Temizlik yaparken latex pudralı eldiven kullan.
Her şeye rağmen yara açılır veya kızarıklık olursa poliüretanlı yapışkanlı sıvı geçirmez yara bantları var çeşitli ebatlarda , etrafına bulaştırmadan doktorun vereceği yara kremlerini ki çoğu antibiyotiklidir , sürdükten sonra o bandları yapıştır , günlük yenile.
Bu işleri yaparken yatakta hastayı çevirme manevraları var onları izle öğren.
Karyola motorlu olsun 3 veya 4 parça oluyorlar ve hastayı rahat bir şekilde yatırma imkanı oluyor.
Ortadaki bölmeler dik veya yarı dik yakın oturuşlarda yatakta kaymasına mani olacak şekilde hareketli.
Karyola üzerine kaliteli hasta yatağı kullan , basit sünger olmasın , çok yumuşak iyi değil .
Yürütmeye çalışıyorsunuz ama o yaşta o şekilde hasta pek yürüyecek durumda olmuyor uzun süreli yatacak gibi planla.
Özellikle vurgulamak gerek , bası yaralarının en büyük sebebi temizlik ve hava almamadır !
Temizlik için illa banyo tuvalet bolca su gerekmiyor seni en çok o uğraştırıyor anlaşılan.
İl sağlık müdürlüğüne git derdini anlat yardımcı oluyorlar ve gelip bakım yapıyorlar eğitim veriyorlar , kendi başına içinden çıkman zor.
Çeşitli yardımcı aletler için İstanbul da medikalcilerin toplu halde oldukları yerler var oraları gez rakamlar çok değişken oluyor pazarlık yap.
Vinç di şaryoydu .. boşa para harcama onların yerine gereken cihazların kaliteli olanlarını alırsın.