ARIYORUM Basit Vinç ve Şaryo

Yalnız videodaki sistemde hastanın bacakları ile yürüyebileceği varsayılıyor. Eğer senin hastanın bacaklarını kullanması zor ise, o zaman tekerleklere de güç aktaran bir şaryo lazım olur.

Ücretli bir yardımcı şart gözüküyor.. Eğer gerekli şartları taşıyorsanız aile bakanlığına başvurup yardımcı adına bakım aylığı bağlatabilirsiniz.

Tavana doğrudan bağlanamaz çünkü kapılardan geçecek. I demirinin iki tane çarpraz askı ile asılması lazım.

Ücretli bir yardımcı şart gözüküyor.. Eğer gerekli şartları taşıyorsanız aile bakanlığına başvurup yardımcı adına bakım aylığı bağlatabilirsiniz.

24 saat bakım yapmaya razı olan insanlar var. Ücreti tabi asgari ücretten fazla, ama her aşamadan destek alabileceğin bir adamın yanında olması en ideal çözüm.

Ayaklarını kullanıyor. Sorun denge problemi ve koltuktan kalkarken gücün yetmemesi.

NPI demir, duvardan duvara demir profiller ile yapacağım kayıtlara bağlanacak. O kısımlarda sorun yok.

Ücretli bakım işi şöyle. Bu hasta erkek ve bilinci yerinde. Kadın olmaz. Ördek tutuluyor, taharet yapılıyor. Olsa bile o kişi hastamı yürütmez, yürütemez. Fiziki olarak bu işe kimse yetemez. Erkek olarak bu işi yapan pek yok. Olsa bile astronomik maaşlar.

Devletle olan işe gelince. Kayıtta %97 engelli(şeker, kalp, yaş vs ). Ama yatalak kayıtlı olmadığından ayrıca evde bakım maaşı alamıyor. Onu almak için kalça kırıldıktan sınra raporu güncelletmek gerekiyor. Heyete gitmesi gerekiyor. Bu hastaya eziyet mahalleden arabaya vs taşınacak. Merdivenler vs. Belki eve heyet gelse ancak olabilir. Zaten 15 bi tl ek maaş veriyorlar. Şu an için pek gerekli değil gibi. Çift emekliliği var yetiyor.

Belediyelerin hasta nakil ambulansları var. Aklınızda bulunsun..

Havalı yataktan hemen vazgeç .
Kremlerden vazgeç.
Derinin hava almasına mani oluyorlar .
Kaliteli pudra kullan bebe pudrası , bolca .
Krem satanlar pudra kanserojen söylemleri uydurur boş ver .

Bez olarak selpak en iyisidir , eczanelerde devletin verdiği en ucuzudur ca...
Yatak üstüne poliüretanlı sıvı geçirmez yatak örtüsü kullan.
Örtülerin bir yüzü havlu gibidir o tarafını değil poliüretan tarafını hasta tarafta kullan üstüne basit lastikli yatak örtüsü ser.
Poliüretan bakteri barındırmıyor ,
Çeşitlerine dikkat et 600 gramdan aşağı olmasın.

Baş için kendinden şampuanlı sıvılı hasta boneleri var.
Başa geçirilip ovuşturuluyor sıvı sızmıyor.
Çıkardıktan sonra havlu ile kurulamak yeterli oluyor.

Islak mendilinde çeşidi çok kalınca olanları tercih et ve tüm vücudunu onunla bolca kullanarak temizle.
Temizlik yaparken latex pudralı eldiven kullan.

Her şeye rağmen yara açılır veya kızarıklık olursa poliüretanlı yapışkanlı sıvı geçirmez yara bantları var çeşitli ebatlarda , etrafına bulaştırmadan doktorun vereceği yara kremlerini ki çoğu antibiyotiklidir , sürdükten sonra o bandları yapıştır , günlük yenile.

Bu işleri yaparken yatakta hastayı çevirme manevraları var onları izle öğren.

Karyola motorlu olsun 3 veya 4 parça oluyorlar ve hastayı rahat bir şekilde yatırma imkanı oluyor.
Ortadaki bölmeler dik veya yarı dik yakın oturuşlarda yatakta kaymasına mani olacak şekilde hareketli.
Karyola üzerine kaliteli hasta yatağı kullan , basit sünger olmasın , çok yumuşak iyi değil .

Yürütmeye çalışıyorsunuz ama o yaşta o şekilde hasta pek yürüyecek durumda olmuyor uzun süreli yatacak gibi planla.

Özellikle vurgulamak gerek , bası yaralarının en büyük sebebi temizlik ve hava almamadır !
Temizlik için illa banyo tuvalet bolca su gerekmiyor seni en çok o uğraştırıyor anlaşılan.

İl sağlık müdürlüğüne git derdini anlat yardımcı oluyorlar ve gelip bakım yapıyorlar eğitim veriyorlar , kendi başına içinden çıkman zor.

Çeşitli yardımcı aletler için İstanbul da medikalcilerin toplu halde oldukları yerler var oraları gez rakamlar çok değişken oluyor pazarlık yap.

Vinç di şaryoydu .. boşa para harcama onların yerine gereken cihazların kaliteli olanlarını alırsın.

Kadın bakıcı olur, neden olmasın? Babam iki tane kadın bakıcı değiştirdi sağ iken. Hatta ikisiyle de evlendi, başımıza bir sürü dert açtı :sisi1: Evlenmesen bile bu bakıcılık işi profesyonel iş, kadınlar da erkekler de çok iyi yapıyorlar.

Erkeğin avantajı, yürürken destek olur, düşmeden yakalar, indirir kaldırır. Çok ısrar ettim erkek bakıcı tutalım diye, ama nedense ( :katil2: ) kadın bakıcıda ısrarlı idi ...

Ben kendim bakıyorken neden bir başkasına teslim edeyim. Her tuvalet sonrası bel altı yıkıyorum ki bası yarası olmasın. Bakıcıları çevremdeki diğer hasta evlerinde çok gördüm. Alt bir Türkmen kız, 50kg/150cm boy. O da Islak mendil, çevir, bezle.. Evde girilmez bir derin koku. Hepsi değil elbet ama fiziki olarak kaldıramadığı durumlarda olan bu. Profesyonel dediğimiz zorunda kaldığı için bu işi yapmak zorunda olan türkmenler. Elbette böyle bir yardımcı olabilir ama öyle bir garibanın sırtına 190cm boyundaki fiziki bir yükü yüklemek istemem. Yapamaz zaten.

Havalı yataktan çoktan vazgeçtim dediğiniz gibi. Utalk pudra kullanıyorum. Yatakta çarşaf altında alez var. Ara çarşaf kullanıyoruz çevirme için. Yani aslında bakımı düzenli ve temiz. Olay kaldırıp antreman yaptırma ve tuvalete götürme. Bez takılı olsa bile hasta tuvaletini, tuvalette yapmak istiyor haliyle.

Size garip gelecek ama düz zeminde 500m kadar çok rahat walker ile yürüyebiliyor. Hani kalbi zorlasa 1km rahat yürüyor. Yaş 90 ama biyolojiik yaş 65 gibi. Cildinde kırışık yok, saç bile yerinde.

Olay tamamen kalça protezi sonrası kaz erimesi gibi sebeplerden ve elbette ileri yaştan kaynaklanıyor yani .Yatalak olacak bir durum yok en azında şu an yok.uz

Şunun ayakları ayağına çarpmıyor olsa bu da olur. Hasta irice. Normal insanın omuz genişliği 50cm, bunun 55cm. ayaklar 46 numara.

Walkerı düşünün. Normalde bunun içerisine ayağınızın hafif girmesi lazım. Lakin cüsse sebebiyle ayak oraya sığmıyor. Dolayısıyla walker çok ileride, kambur bir şekilde onun üzerine eğilerek yürütüyoruz. Böylece olunca hem denge sağlanamıyor, hem de pek yürüme gibi denemez. Yani cüsseyi basketbolcu gibi düşünün.
1760352561261.png

Alttaki olabilir ama ayak sığar mı bakmak lazım. 350 bin lira buna fazla değil mi?

1760354301146.png

Ekler

• 1760352516584.png
    1760352516584.png
    2.7 MB · Görüntüleme: 16
Son düzenleme:
İnternette iki ürüne rastgelmiştim.Birincisinde yatak kare parçalardan oluşuyor.Masaj yapıyor istenen bölgeye.
Ne kadar işe yarar belirsiz.
İkincisi yine kare parçalardan oluşuyor ama herhangi bir titreşim veya masaj düzeneği yok.Hastayı yatırdıktan sonra istediğiniz bölgedeki parçayı elinizi yatağın kenarından içeri sokup çıkarıyorsunuz,örneğin kalça kısmındaki.Böylece o bölge boşlukta kalıyor.
Fakat geri kalan çevredeki parçaların kenarlarının yuvarlatılmış olması gerektiğini düşünüyorum.Çünkü kenar kısımlarıda kızarıklık yapabilir.Ama zaten yatağın kendi örtüsü ve ayrıca buruşmayan bir ikinci uygun örtü olacaktır.
Bu örtüler fazla basıncı alırlar.Yani o bölgenin havada durmasına destek olurlar.
Havalı yatak gerektiği zaman kullanılabilir.Ama havalı yatak bası yarasını tek başına engellemez.Engellemediği gibi komşu bölgeler havası boşalınca yük geri kalan bölgeye yüklenir ve basınç artar ,buda tam tersi olumsuz sonuç verebilir.İşin sırrı ne yapıp edip hassas bölgeyi havada tutmak,yani baskıyı ortadan kaldırmak.veya maksimum süreyi aşmamak .
Bir de hasta yatağından bahsedeyim.Hastanedeki hasta yatakları belki dikkat etmişsinizdir, baş kısmı yukarı doğru kalkarken baş kısmı ile orta kısmının bulunduğu bağlantı genişler.Yani baş kısmı belirli bir mesafede geriye doğru gelir.Sabit olsaydı baş kısmı kalkarken hasta ileri doğru kayacak ama gidemeyince sıkışacak.Piyasadaki çoğu yatakta bu özellik yoktur.Şart mı değil ama mental bozukluğu olan hastalarda şart.

Hasta yatağını kullanamıyoruz. Çünkü hasta yatağına ayakları sığmıyor. Vücutta eğilme/kamburluk vs olmasına rağmen boyu orjinalde 199cm. Ayakta 1.79 gibi olsa da haliyle yatınca bu belli oluyor. Sağa dönse dönülmüyor, solda dönse dönülmüyor. Havalı yatak ise doktor kullanın demesine rağmen iyi gelmediği için kullanmıyoruz.

Şöyle bir şey işimi görebilir aslında. Büyük teker ve yürüme alanı idare eder.

Ama TR'de satılanlar "yatırmak/taşımak" üzerine olduğu için aynı değil gibi. Gidip bakmam lazım

Bizim millet "maalesef" bence hastayı yatırarak bakma yolunda ilerliyor. Elbette bu durumda olan hastalar var. Ancak çoğu zaman durum böyle değil. 20 sene önce baş dönmesi gibi bir sorun(aslında karotis darlığı) sebebiyle doktor "yaşlı işte, hasta, bundan sonra yatacak" diye teşhis koymuştu. Elbette bunu kabullenmeyip gerçek teşhisi koydurup, tedavisini hallettik. Üstüne kovid zamanına kadar günde 5 kez bayır yukarı-aşağı günde 5 vakit camiye(1.5km) kendisi gitmeye devam etti. Elbette daha sonra yaş ilerledikçe refleks denge gibi şeyler aynı olmayacaktı. Bunun farkındaydık. Ama 20 seneden bahsediyoruz.

Şaryo vinç...büktürme düşünebildiğine göre sanayiye aşinasın.
Resimdeki yapıyı 60x40 kalın kutu profilden yaptır.
Resimdekine benzer askı yelekleri var .
Üst tarafa 40-50 mm 2 makara , 6-8 mm çelik halat ve sarma yeri için romörk el vinçleri işini görür.
Ve ya resimdeki gibi üst kol yap ve motorlu lift ler var yataklarda filanda kullanılıyor , daha hesaplısı trapez vida + somun .
Ayaklarına da bilyalı sarhoş teker..

7250 olacak rakam değil.
Bu medikalcilerde hiç insaf yok.
Hasta yakını çaresiz diye öptükleri yetmiyor bir de...

Ek: hastayı kaldırdıktan sonra illa dolaştırman gerekmeyebilir.
Motorsuz , sadece 2 rulo ve banttan ve altlıktan ibaret hesaplı platformlar var.

Son düzenleme:
Ya da bu almanya'ya gidecek gelecek yakınım var. 2. el bu rakamlar karşıyabileceğim rakamlar da bu gümrükten çantayla yanında geçer mi? Bilen var mı? 18kg görünüyor. Çanta ile gelir mi?

Demir işinde pek sıkıntı yok. Gazaltı kaynak var. Yardımcı edebilecek usta var

https://www.ebay.de/itm/365725971187?_skw=Deckenlifter+Hebemodu&itmmeta=01K7EXXNJ8ZNB1HD0ZMJSE4J1S&hash=item5526f772f3:g:13IAAeSw3RRockzK&itmprp=enc:AQAKAAAA8FkggFvd1GGDu0w3yXCmi1d6dfQQpt3ylQpWSV+261K/M974Z1fB6IXrLZMOaluFP3HKDF2CnTv+pZLdvEUPFi2fvsf3cLeJ/4Ct21p75d87T3LC5F5xt5ZEUqAz+2snA7sJvG2a+fzGS71n+7eAZP7VmkbAprEHSIqgQryCRQE6v9Ay07cc2TuoHu4NfeoKRxBsJ7tMc7cWxxT8pQvyHqoeENRFvEqdLhW1CsyDoPlRR+YaWjfjyAPViEw0ONI+oezceu3+Kv02miIl12Im9FsjvOk3xZXINAVAgYU2LLkpT+GiD+VSRlG/BEKoTaWUnA==|tkp:Bk9SR7LZ9t27Zg

şu 300 euro gayet uygun fiyat. Yükseklik kurtarıyorsa olabilir. Ama minimum curve radius ve nasıl bir profil gerekir onu öğrenmem gerekir.

https://www.ebay.de/itm/116717797082?_skw=Guldmann+Hebemodul&itmmeta=01K7EXVJDP0J9M58KETEM876R5&hash=item1b2cec3eda:g:x9IAAeSw6eVojzzn&itmprp=enc%3AAQAKAAAA0FkggFvd1GGDu0w3yXCmi1cq2gpDhFN26IZ3%2Bj%2BFm2uJfQ0r7IGzwfPg7ZVv7NS4sSR8Y4XiTgtg8p5UyPKwAIAJsFA4A%2BwH3rw%2BV9GV5iAGthz%2F8TyKquPAAI5UPKr1DcIXeKFbpAm6h8tUTq%2Fut8DLHrtb5PK6nrKF3pkx2xHysy7fRYw8CeFtcXq24EfDrJTeWszdP41FOj05BE5plglUmCtOhJ2m4lUDtOKN0pHDIt8Tg9B%2FK0Pr3otQW%2BbUHGc1wlsMgp3ldykUvAOp5SA%3D%7Ctkp%3ABk9SR4an7t27Zg

Şöyle kataloğunu buldum.

Guldmann DH2000

Son düzenleme:
Dimension (WxHxL) - 350x190x245

Sanırım yükseklik 19cm, Kapı yüksekliğim 200cm. Aluminyum profil 50mm filan olsa askını dip noktası 175 cm de olur. 179cm ayakta iken kada çarpar.

Yani bunu alıp yine raya daha yakın noktada makara yapmam lazım.

IMG_4668.png

Tekrar ölçtüm. Ayakta iken maksimum 169-170 cm'e kadar diklenebiliyor. Malum omurgalar arası çöküntü, kamburlama vs

Ucu ucuna kurtarır gibi ama kanca kısmı filan var. Verilen ölçü kanca dahil ölçü mü bilemedim.

Ayrıca şu lift şeklinde olan taşıma şeysinin ölçüleri mavi seçili olan. Ki bu o 7000 euro olan değil. O çok çok daha büyük. Öyle bir ev ve kapnın Türkiye'de olma ihtimali yok. Bizim ev ektra küçük.

1760390503869.png

Son düzenleme:

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,400
Üyeler
3,322
Son üye
asmukami

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back