Hepsi paralel bağlı ise dirençler devre kalabalık gözüksün diye mi ?
.
.
Hepsi paralel bağlı ise dirençler devre kalabalık gözüksün diye mi ?
.
.
Yalandan kim ölmüşHer ledin bir direnci olması ledlerin eşit oranda yanması için.
Cık
Üçer beşer onar seri bağlanır , gereken gerilim ile beslenir , biri yandı hepsi söndü çok düşük ihtimal , sanki onyüzbin tane led varda arızalıyı bulamayacak , sanki paralel bağladıdıda arızalıyı sökmek için paneli sökmeyecek....
Elde düşük gerilim varsa ( 5 Volt dedin ya ) ledlerin nominal gerilimine indirir sabitlersin çok mu zor ?
Yalandan kim ölmüş
İki Soru Daha.
Resimde pot ile yaptığım Dimmer devresi var.
Soru 1: Bu şekilde yapınca her lede 1 direnç koymama gerek yok mu?
4872 eklentisine bak
Bende yalan olmaz.Gerek var. Bu şekilde çalışırsa bütün LEDler farklı aydınlıkta yanar. Her birine direnç ekleyip akımları dengelemek gerekir.
Beslemeyi artıramam. Sadece ledler değil bütün panel 5v ile çalışıyor. Her birine ayrı devre kuramam.Evet , tekrar soruyorum çok mu zor arttırmak ?
Ne kadar gerekiyorsa ? elinde ne besleme varsa o kadar led ?
Bu arkadaşın sorusunda renk yok .
Ve smd led
Olup olacağı 10-15 mA
Aldığı ledlerin gerilimini bilecek , olmadı basit bir test ile ölçecek , o gerilim ile besleyecek bir sürü dirençden kurtulacak
Haaa memleket meselesi değil ama ledler eşit yan.... dediğin zaman ..
Çünkü benim mesajımı alıntı yapıp altına "yalandan kim ölmüş" yazmışsınız.@Gokrtl neden üstüne alındın ?
Evet , tekrar soruyorum çok mu zor arttırmak ?
Konuya çok vakıf değilim. Soruyorum, önerileni yapıyorum. Gerilim regülatörü nasıl oluyor bilmiyorum. 50 tane smd direnci bende lehimlemek istemem ama en son aldığım bilgi ile yapmaya karar verdim. Ayrıca plaket üzerine led ve dirençden daha yüksek komponent koyamam. Neredeyse hiç yerim yok. Pot kullanmak zorundayım çünkü ışığı kısıp açabilmem gerek.Yok kızmak yok , sadece iddiaların geçersiz olduğuna dikkat çekmek için , anlatmak istediğim her birine seri direnç ile uğraşmayasınız diye.
Gerilimi arttıramıyorsan led gerilimi le beslersin ama öyle pot ile değil gerilim regülatörü ile.
Tamam şu olay değil mi?Ledlerin ışıma seviyesini pot ile değiştiremezsin. !!! senin modelinde , değiştirmemelisin.
PWM denilen ya da piyasanın led dimmer dediği şekilde yapmalısın.
Örnek şema, resim vs görebilir miyim?