Çalışan pek çok özdevinim(overunity) makinesi olduğunu biliyor muydunuz?

Öncelikle neler lazım, bunlardan bahsedebiliriz ya da buradan zor olacaksa özelden de paylaşabilirim. Öncelikle bize ne gerekiyor? Hesabı yapılmış ağırlıklar ve genel çatının son halinin uzunluk ve ağırlıkları gerekiyor değil mi? Endişelenmeye gerek yok burada çıkış enerjisinin girişten 12 kat fazla olduğu yazıyor. Sarkaç kontrolörünü ve alternatörü %50 verimle hasat yapacak şekilde başarsak bile bize yeterli olacaktır.
1/10 ölçekle çalışmıyor mu?

Ayhanın söylediğini yapalım ki, onun haklı olduğunu yada olmadığını ıspatlayabilelim. Tabi ayhan isterse bunu da yapabiliriz.
Ama küçük boy olsun. Çünkü bende apartmanda yaşıyorum.
Ayrıca şunu da belirteyim. Vaktim gerçekten yok. Proje uzun sürebilir. Öyle 3-5 günde yapamam.

Hiç sorun değil! Detaylı bir proje çıkaralım ve hesabı yapılmış olsun. Öncelikle malzeme seçmeliyiz. Örneğin ana direği 3D baskı ile değil de metal reyonundan çelik kullanarak yapabiliriz. Böylece daha sağlam olur. Ağırlıkları ise Fitness centerlarda kullanılanlardan seçeriz. Kontrolörde servo motor ya da bobin mıknatıs kullanabiliriz ancak servo kullandığımızda tek yönlü rulmanlardan lazım. Hatta bunu alternatörün redüksiyonunda da kullanacağız. Hangi boyda bir sistem kuracaksak ben ona göre malzemelere bakayım. Solda 25 kilo ağırlık yatay direk 1metre ve sarkaç da 50cm 10kg olabilir. Ne diyorsunuz?

Tamam dostum sen iyi birine benziyorsun. Sana hemen 3D printer ile baskısı alınabilecek bir proje önereyim.

Milkovic ve Bedini'nin prensiplerini denemek isteyen biri bunu yapmış ancak fazla detay vermiyor.

Örneğin yapmak isterseniz şu proje için size gerekli parametreleri verebilirim. Proje boyunca daha fazla da katkı sunabilirim.

Videoda benzer bir sistem yaparak çıkış gücünü hasat edip 12 ledi yakmayı başarmış. Bunun için hangi malzemeden ne kadar kullanmış detaylandırabilirim.

Bence sarkacın hava sürtünmesi ile kaybettiği enerjiyi yandaki bobin ile geri veriyor :katil2:

Bence sarkacın hava sürtünmesi ile kaybettiği enerjiyi yandaki bobin ile geri veriyor
Fazlasını veriyor, güzel olan kısım orası.. 12 kat fazla

Benim asıl amacım Ansys veya comsol öğrenmek. Biri yapsa da bize de nasıl yapıldığını gösterse diye bakıyorum :kahveic1:

Hocam benim tasarım yeteneğim çok kötü ama iyi programlama yaparım. Projeyi Arduino ile yaparsak orada katkım olacak. Sensörleri programlayacağız.

Aslında bakınca hocalarım bunun çalışıp çalışmadığı tam belli değil.Sözde mühendislerin hurafelerini ortaya çıkaracaksak burdan başlamayız.

Hiç sorun değil! Detaylı bir proje çıkaralım ve hesabı yapılmış olsun. Öncelikle malzeme seçmeliyiz. Örneğin ana direği 3D baskı ile değil de metal reyonundan çelik kullanarak yapabiliriz. Böylece daha sağlam olur. Ağırlıkları ise Fitness centerlarda kullanılanlardan seçeriz. Kontrolörde servo motor ya da bobin mıknatıs kullanabiliriz ancak servo kullandığımızda tek yönlü rulmanlardan lazım. Hatta bunu alternatörün redüksiyonunda da kullanacağız. Hangi boyda bir sistem kuracaksak ben ona göre malzemelere bakayım. Solda 25 kilo ağırlık yatay direk 1metre ve sarkaç da 50cm 10kg olabilir. Ne diyorsunuz?
Az çok anlayan cevaplasın. Ben hesabından anlamam. Belirlenen malzemeleri alır yapıyı kurarım.

Az çok anlayan cevaplasın. Ben hesabından anlamam. Belirlenen malzemeleri alır yapıyı kurarım.
Ağırlık dengesi önemli hatta 25 kiloya 10 kilo versiyonda çift yönlü hasat yapabiliyoruz yani iki alternatör bulmak lazım. Alternatörler ne kadar büyük olursa o kadar iyi çünkü çıkışta fazlasını direnç ile regüle edebiliriz.

Aslında bakınca hocalarım bunun çalışıp çalışmadığı tam belli değil.Sözde mühendislerin hurafelerini ortaya çıkaracaksak burdan başlamayız.

Biliyorum izlemiştim. Tabi tiye alınacak çok yönü olsa da bazı sistemler gerçekten işe yarıyor. Birini bir yapalım diğerlerini de paylaşacağım. Bugüne kadar pek çok sistem üzerine kafa yordum ama yapma fırsatı bulamadım.

Ağırlık dengesi önemli hatta 25 kiloya 10 kilo versiyonda çift yönlü hasat yapabiliyoruz yani iki alternatör bulmak lazım. Alternatörler ne kadar büyük olursa o kadar iyi çünkü çıkışta fazlasını direnç ile regüle edebiliriz.
Çokta büyük olmasın. Sonuçta para vericez :katil2:

Biliyorum izlemiştim. Tabi tiye alınacak çok yönü olsa da bazı sistemler gerçekten işe yarıyor. Birini bir yapalım diğerlerini de paylaşacağım. Bugüne kadar pek çok sistem üzerine kafa yordum ama yapma fırsatı bulamadım.
Neden yapma fırsatı bulamadın? Lehim yapmayı, bobin sarmayı vb. bilmiyor musun?Yoksa paran mı yok? Tehditler mi alıyorsun?

Neden yapma fırsatı bulamadın? Lehim yapmayı, bobin sarmayı vb. bilmiyor musun?Yoksa paran mı yok? Tehditler mi alıyorsun?
Ben daha çok solid state sistemler üzerine deneme yaptım. Bir elektronikçi buldum aile dostum oldu ama o da pek yapmak istemedi. Malzemeleri defalarca aldık hep kaldı. Bir hevesleniyoruz. Osiloskop yok alıyoruz hop başka bir proje daha cazip geliyor ona bakıyoruz derken zaman akıp gitti, elde bir şey yok ama kararlı olunursa örneğin bu proje gibi, başarabiliriz.

Notebook büyüklüğünde ufak bir şey yap. Çalışmazsa ezip atarsın. Evdekilere söylemene gerek yok. Kimse kızmaz.

Mekanik enerji, elektrik enerjisi fark etmez. Birbirine dönüşebilir. Kısa yoldan durumu görmek isteyelim.
Pilin içinde 100mAh "enerji" olsun. Enerjiyi dışarı alıp biraz dolaştırıp geri besleyeceğiz. 2 katına çıkacak? İçindeki enerji eksilmediği gibi yeni enerji gelecek. Katlanan enerji nereden gelecek? Dolandırmak gezdirmek fayda sağlar mı?

Tamam dostum sen iyi birine benziyorsun. Sana hemen 3D printer ile baskısı alınabilecek bir proje önereyim.

Milkovic ve Bedini'nin prensiplerini denemek isteyen biri bunu yapmış ancak fazla detay vermiyor.

Örneğin yapmak isterseniz şu proje için size gerekli parametreleri verebilirim. Proje boyunca daha fazla da katkı sunabilirim.

Videoda benzer bir sistem yaparak çıkış gücünü hasat edip 12 ledi yakmayı başarmış. Bunun için hangi malzemeden ne kadar kullanmış detaylandırabilirim.

Bu videoyu izledim şimdi. Sanırım sarkacın altında da bir bobin var. Ona doğru giden bir kablo var.
İyi niyetli düşünürsek öndeki bobin arkadaki bobini besleyip sarkacı sürekli hareket halinde tutuyor.

Kötü niyetle düşünürsek karanlıkta göremediğimiz bir yerden sarkacın altındaki bobin haricen besleniyor. O da sürekli öndeki bobini besleyerek ledleri yakıyor.

Yapınca doğrusunu göreceğiz artık.

Forum istatistikleri

Konular
8,274
Üyeler
3,287
Son üye
Leon74

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back