Çalışan pek çok özdevinim(overunity) makinesi olduğunu biliyor muydunuz?

Sarkacın enerji dinamiği muamma derken? Kaynağın tam olarak ne? Sarkaçları modelleyebiliyor ve kontrol edebiliyoruz. Ama hesaplar bedava enerji veremeyecek olunca muamma gerçekte böyle değil bu oluyor demi?

120 derece nasıl bi 120 derece? Yer eksenine göre mi şunu çizsen de 120 derece dediğin ne anlasak. +-60 dereceyse o, senin ifade biçiminle 4mg nin yolu 360 derece olur. Tutturmuşsun 3.5 diye söylüyor diye ulan tamam deney yaptı buldu 3.5 diyelim. Bunu neden çeşitli deneylerle doğrulayıp formülleri düzeltmiyor? Senin mucit biraz bencil mi? Bir sürü proje bu hatalı formüller üstünden nasıl çalışıyor? Space x in roketleri inverted pendulum problemi, e adamlar bizim bildiğimiz fizikle çalıştırıp çözdü işi. Senin mucitin fiziği kullansalar daha iyi olmaz mı? Neden senin mucit bilimin gelişmesine katkı sağlamıyor?

Attığın video çok uzun hızlıca baktım orada bir free energy yok. Anlamadım ne anlatmaya çalışıyorsun. Ama bir şeyin şirket olup haberi olması bir şey ifade etmez. Çiftlik bank da gerçek çünkü bu mantıkla.

Kızıyorum çünkü hiç bir vaadini yerine getirmiyorsun. Günün sonunda belki kuvvetten kazandığın bir makina çıkınca da bak işte sonsuz enerji diyeceksin, kaldıraçta sonsuz enerji sana göre. Eğer çalışmazsa da beceriksizlik, yok makinanın şurasının demirden olması gerekiyordu siz tahtadan yaptınız, alüminyum dan yaptınız tarzı söylemlerde bulunacaksın. Eğer bu kadar eminsen hem verdiğin vaadi tut matematiğini fiziğini paylaş hem de aletini yap test edilsin. Ama test yöntemini yazacaksın herkes kabul edecek.

Yok ben biliyorum olur, inanıyorum ben. Siz körsünüz. Petrol lobisinin kölesisiniz. Bu söylemleri bırakın. Bu kafa yapısıyla bütün ülkeye zarar veriyorsunuz.

İddia sahibi sensin, ispatlamak senin görevin. 3.5 meselesinde bir yere gelemedik, 12 mevzusundan kaçıyorsun. Aletin fiziğini matematiğini paylaş diyoruz, bizi cahil ilan ediyorsun. Ayhan bey bize ne sunabilirsiniz?

Şimdi ben bu sistemi yapıp overunity makineler listesine yazdırınca bana ne cevap vereceksin? Yüzün hiç kızarmayacak mı? Hayır sen de şüphelenebilecek kadar buradan bir şeyler öğrenemedin mi? Öğrenemediysen yazdıkların kuru gürültü, başka bir şey değil! Burada arkadaşlar sağ olsun bize böyle bir imkan vermişler ve bizler de bunu kendimizi geliştirmek için kullanıyoruz. Senin meramın nedir? Veljko Milkovic'i eleştireceksen kendisi orada maili var, iletişim bilgileri var. Benim ile sorunun ne? Neden acele ediyorsun? Her şey için mükemmel hazır olsam ve paylaşsam anlayıp yorumlayabilecek miydin? Bence hayır, kuru gürültü yapıyorsun.

Bak sana bu mucize sistemle petrol çıkartıp en yakın istasyona kadar benzin mazot servis ediyorlar. Sen hiç mi merak etmiyorsun bu petrol pompaları nasıl çalışıyor, verimli mi? Çıkardığı benzinin mazotun içerdiğinden daha az enerji harcadığından emin olacaklar ki bu sistemi kullanıyorlar. Benim iddialarımı boş ver sırf buna merakından bu sistemin hareket dinamiğini de sen çıkar. Neden benden bekliyorsun?

Evet 120 derece yani +-60 dereceyi seçtik çünkü 25kg+10kg modelde sistemin rezonansı tam olarak burada oluşuyormuş yani sarkacın salınım genliği minimumken maksimum kuvvetler oluşuyor. Ben de bunun dinamiğini anlamaya çalışıyorum.

oil-pump-sunrise-james-bo-insogna.jpg

Son düzenleme:
Sen bunu yapıp free energy i ispatlarsan emin ol yüzümün kızarmasından daha büyük dertler olur. Sen yap o zaman görürüz bunu. Ama deneylerin bilimsel olsun bak sonra itiraz alırsın.

Kuru gürültü yapan sensin. Hiç bir vaadini gerçekleştirmiyorsun. O böyle diyor ben inanıyorum. Sen anlamazsın diyip duruyorsun. Paylaş belki anlarım, hiç olmadı anlayabilecek insanlarla arkadaşım onlara gösteririm.

Sondaj kulesinin gerçekten bu mekanizma olduğunu sanmıyorsun değil mi? Youtube da tonla videosu var onların aç izle bakayım kendi kendine mi çalışıyor, nasıl çalışıyormuş.

Ne hikmetse ağırlık değişse de 120 derece değişmedi sihirli sanırım, kimsenin anlamadığı bazı şeyler oluşuyormuş. Matematiksel olarak da gösterilebilir bir şey bence ama sen göstermezsin çünkü matematik yanlış değil mi? Biz normal insanların mıknatısın ve sarkacın arkasındaki gizli enerjiyi asla göremeyeceğiz

Sondaj kulesinin gerçekten bu mekanizma olduğunu sanmıyorsun değil mi? Youtube da tonla videosu var onların aç izle bakayım kendi kendine mi çalışıyor, nasıl çalışıyormuş.

Sen neden sakinleşmiyorsun. İstediklerini alacaksın ancak daha zamanı var. Sondaj sistemi bu sistemin 360 derecelik bir versiyonudur. Pompa tarafında yeterli verimi vermese bunu kullanmazlardı. Acaba diyorum petrol şirketleri iki aşamalı mekanik osilatörlerin verimini çoktan beri biliyorlar mıydı? Bu sondaj makinesi (petrol pompası) en nihayetinde iki aşamalı mekanik bir osilatördür.

Paylaş belki anlarım
Neyi paylaşayım, problemi ve iddiaları yeterince detaylandırdığımı düşünüyorum. Henüz çözemediğimiz problemleri de zamana bıraktık. Sistemi inceleyince anlamaya başlayacağız. Tam olarak ne istediğini anlamıyorum. Her şeyi mükemmel istiyorsun ancak fiziksel sınırlarımız ve bize doğru olarak öğretilen yanlış formüllerimiz var. Neresini doğrultup göstereyim. Gerekli bir şeyleri de sen yap, eline mi yapışır?

Son düzenleme:
Saatlik ücretimi öde yapayım. Senin iddianı ispatlamak için neden zamanımı harcayacağım ben?

Paylaştığın şeyler hep sallama değerler. Hiç bir şey paylaşmadın. Sistemi modellemedin, sistemin diagramını çizmedin. Bu bilmem ne yapar şu şu kadar output verir şu kadar input yapcaz falan diye değer uydurdun. Detaylandırdığın hiç bir şey yok. Nedense sadece sonsuz enerji mümkün değil diyen formüller yanlış değil mi? Ama o formüllerle yapılan diğer sistemler çalışıyor, nasıl oluyor acaba?

Neyse ben bir süre ara veriyorum sana cevap vermeye, kafanda biraz daha kur. Biraz daha sayı salla sonra belki tekrar ilgilenirim. Sistem çalışmadığında uyduracağın bahaneleri görmek için can atıyorum, ama bence ölçümleri yanlış almak suretiyle bir şekilde çalıştırırsın. Dikkat et ölçüm cihazlarının hep plastik kısımları olur petrol şirketleri tarafından manipüle edilmiş olabilirler.

Senin iddianı ispatlamak için neden zamanımı harcayacağım ben?
Birincisi iddia benim değil ve bu iddialar anonim iddialar ve bazılarının muhatabı da belli. Ben bunları derleyip toparladım ve böylesine önemli bir konuda bakış kazanabilmeniz için elimden geleni yaptım. Anlamanızı kolaylaştırmak için videolar paylaşıyorum fakat onları da kanıt kategorisinde değerlendirip beni manipüle ederek buradan ayar vermeye çalışıyorsunuz.

İşin aslı ben bunu ölümüne savunmuyorum en azından sizlere aktarma motivasyonum bilgili birilerinden belki bir şeyler öğrenebilmek ancak bu konu sizin zihninizde özel bir yerde ve oraya dokunulması canınızı sıkıyor. Yoktan enerji elde edilmez vs. şimdiye dek öğrendikleriniz biraz da teolojik bağlamlar içeriyor ve bu nedenle aşırı öfkeleniyorsunuz. Sakinleşin, derin bir nefes alın ve ondan sonra yazın. Gerçeği hep birlikte öğreneceğiz. Ayrıca elimizde sadece bu konu da yok, üzerine çalıştığım daha çok sayıda overunity makinesi var. Zamanla hepsini anlatacağım ancak ben de tecrübe ediyorum ki bazılarıyla hiç tartışmamak daha iyi.. Sana bu güne kadar bu konuda bu seviyede bilgi verebilen biri oldu mu? Free Enerji Mühendisliği fakültesinde beni bir akademisyen olarak görsen şaşırır mıydın? Tanıdığın akademisyenler çok daha mı iyiler? Bugüne dek bu iddiaları fizikten zerre anlamayan insanlardan duydun ve şimdi bir tık daha iyi birinden duymak biraz o hassas noktanı zorluyor. Zaten daha da yazmasam iyi olacak, ukalalığın can sıkıyor. Forumda sana iyi vakit geçirtmek gibi bir faydam da var ama tüm bunları görmezden geliyorsun. O halde seni daha sıkıcı başlıklara uğurlayalım. Bu konu biraz insanların hassas noktasını kaşıyor ve bazıları için de tehlikeli bir konu... Sen şimdiye kadar öğrendiklerini doğru kabul etsen senin için daha faydalı olur. Sen bu forumu okurken bu başlığı es geç.

Es geçmeyeceğiz. Cehaletle mücadele ediyoruz. ( Tedavi )

Petrol pompasının motoru vardır. Ya elektrik ya da petrol harcar. Biri eliyle salladı diye kendi kendine çalışmaz. Verimi %100 değildir. Zaten her ne yapacaksanız verimi %100 olmayacaktır. %100den fazla verim iddiasıyla yola çıkarsanız ilerlemiş olmazsınız.

Tüh bu da olmadı. Başka makineye bakalım

dersiniz

Son düzenleme:
Frene basınca arabalar neden yavaşlıyor? Ne oluyor orada araba yavaşlıyor ama freni bıraktığın zaman hızlanmıyor.

Bir de volanlı oyuncaklar var, hani yerde ittirdiğin zaman içinde bir disk hızlı bir şekilde dönerek enerji depoluyor ya bıraktığın zaman da uzun süre ilerliyor onlar. Çok para harcamaya gerek yok tam senin devirdaim makinesi gibi ama ne oluyorsa yavaşlayıveriyorlar bir süre sonra. bunlardan bir tanesini incelemen yeterli hesabını falan da yapabilirsin. Ama bizi ikna edemeyebilirsin çünkü chem- trials ile beynimiz ele geçirildi bizim.

Overunity de kullanılabilecek 2 kaynak war aslında.
1. Güneş enerjisi muhtelif şekillerde değerlendirilebilir.
2. Doğal sirkülasyon: mesela suyun devinimi gibi ama temelinde gene güneş enerjisi war.

Yeni bir yapı olmadığı sürece yeğane bedava kaynak budur.

Akıllının birisi çıkar da ben şöyle bir cihaz yaptım ve atom altı yapıdaki enerji kaynağını atom üstü ortama getiriyorum der...
İşte ona eywallah derim.

Ama henüz öyle bişey icadedilmedi.

===================
Normalde ısıtıcı olarak hemen herkes elektirik ortamında rezistans ve ne kadar elektirik harcarsan o kadar ısı elde edersin der.
Ancak akıllının birisi çıkar ve aynı miktarda elektirik ile daha yüksek ısı elde edebilecek makina yapar.
Bu makinaya da ısı pompası adını koyar.
Buna şapka çıkarılır.
Nitekim tüm klima iklimlendirme sistemlerinde çok yoğun kullanımda olan bir icat tır.

=======================
Overunitici kardeşlerim....
Yapılmak istenen şeyi iyi analiz edip hangi mantık üzerine nasıl oturduğunu netleştirin.
Sürtünme yada ortam kayıplarını da ele alarak değerlendirin.
Eğer piyasada kullanılamıyor ise mutlaka biryerde hareket veya devinim kayıp veya sürtünmeler nedeniyle duruyordur.
Sonunda durmaya mahkum olan bir sistemden enerji çekemezsiniz zira duruş zamanını dahada kısaltırsınız.
Sadece ve sadece küçük bir modelle başlayıp sadece bir led yakarak başlayın.
Eğer bir hafta süreyle bir ledi yakarak devam ediyorsa umut ışığı war demektir.
Aksi halde emeklerinize yazık.

==========================
Enerji depolama yöntemlerini geliştirmek çok daha verimli olabilir.
Bir zamanlar kışın bol akan ancak yazın işe yaramayacak kadar cılızlaşan sudan nasıl enerji elde edeceklerini hesaplayan kasaba halkı sonunda şöyle bir çözüm bulur.
Yakınlardaki bir dağa baraj kurup kışın çok akan suyun bir kısımını akan su gücüyle dağdaki baraja taşırlar. Aynı zamanda da kasabanın elektiriğini aynı sudan elde ederler.
Yaz gelince kışın yukarıya taşıdıkları suyu tekrar aşağıdaki HES sistemine vererek enerjinin sürekliliğini sağlarlar.

İşte bu absürd bir enerji depolama yöntemidir ve kaynak olarak yerçekimi kullanılmış olur.

===============
Selam ve dua ile.

Yıllardır bu zırvaları duyuyorum, iddiada bulunan bir kişi de çıkıp ben cihazı yaptım gelin inceleyin, sökün veya vereyim bakın demez. Kendisi uzaktan 244p çekilmiş bir video verir, ortada ne ikinci bir cihaz vardır, ne cihazın çizimi ve hesabı. Hiçbirinin de derdi para olmadığı! için bu çizim ve hesapları paylaşmazlar nedense biri yapsın. Bu kadar eminlerse paylaşsınlar çizimleri 3 ay sonra aliexpress üzerinden herkes zaten kopyalarını almaya başlar.

Konun başında çok emindi arkadaş biliyordu, sonraları nedense henüz çözemediği şeyler oluştu. Ama merak etmeyin biz beyni yıkanmış bireylerin yüzünü kızartacak.

Biz olmayacağını yıllarca anlatamadık. Anlatmaya çalıştık ama aynen bu topikteki gibi ayrı fikirler bir noktada bulunamadı. Şimdi burada sizi ikna etmeye çalışıyor.

Belki bu üyeninde istediği tamda bu durum.

Son düzenleme:
Petrol pompası konusunu başka forumda ben gündeme getirmiştim bundan niçin free energy yapılmıyor diye . Ama Ayhan hoca konuyu hepten yanlış anlamış herhalde . Orada gözüken beyaz fistanlı arkadaşlar bildiğin elektrik motoru .

1758104849591.png

Hatta yazdığım mesajımda aynen şöyle :
Şunun orasını burasını Ayhan hocanın önerdiği gibi uzatsalar , bir tarafına sarkaç bağlasalar kendi kendine niye çalışmasın ? Bir de önüne kocaman motor , redüktör , kıl , tüy koymuş bilim cahilleri .

Birincisi iddia benim değil ve bu iddialar anonim iddialar ve bazılarının muhatabı da belli. Ben bunları derleyip toparladım ve böylesine önemli bir konuda bakış kazanabilmeniz için elimden geleni yaptım. Anlamanızı kolaylaştırmak için videolar paylaşıyorum fakat onları da kanıt kategorisinde değerlendirip beni manipüle ederek buradan ayar vermeye çalışıyorsunuz.

İşin aslı ben bunu ölümüne savunmuyorum en azından sizlere aktarma motivasyonum bilgili birilerinden belki bir şeyler öğrenebilmek ancak bu konu sizin zihninizde özel bir yerde ve oraya dokunulması canınızı sıkıyor. Yoktan enerji elde edilmez vs. şimdiye dek öğrendikleriniz biraz da teolojik bağlamlar içeriyor ve bu nedenle aşırı öfkeleniyorsunuz. Sakinleşin, derin bir nefes alın ve ondan sonra yazın. Gerçeği hep birlikte öğreneceğiz. Ayrıca elimizde sadece bu konu da yok, üzerine çalıştığım daha çok sayıda overunity makinesi var. Zamanla hepsini anlatacağım ancak ben de tecrübe ediyorum ki bazılarıyla hiç tartışmamak daha iyi.. Sana bu güne kadar bu konuda bu seviyede bilgi verebilen biri oldu mu? Free Enerji Mühendisliği fakültesinde beni bir akademisyen olarak görsen şaşırır mıydın? Tanıdığın akademisyenler çok daha mı iyiler? Bugüne dek bu iddiaları fizikten zerre anlamayan insanlardan duydun ve şimdi bir tık daha iyi birinden duymak biraz o hassas noktanı zorluyor. Zaten daha da yazmasam iyi olacak, ukalalığın can sıkıyor. Forumda sana iyi vakit geçirtmek gibi bir faydam da var ama tüm bunları görmezden geliyorsun. O halde seni daha sıkıcı başlıklara uğurlayalım. Bu konu biraz insanların hassas noktasını kaşıyor ve bazıları için de tehlikeli bir konu... Sen şimdiye kadar öğrendiklerini doğru kabul etsen senin için daha faydalı olur. Sen bu forumu okurken bu başlığı es geç.
Senin yerine ben sorayım.
Burada matematik bilgisi iyi olan çok kişi var.
opera-anlik-goruntu_2025-09-09_sarkac-png.43721

Sarkaç sorusunda attığım resmi kullanacağım.
1metre uzunluğunda sarkacın ucuna 1kg kütle bağlıyoruz.
Bu kütle A noktasından B noktasına geldiğinde "OB" doğrusu yönünde kaç newton kuvvet oluşur?
Sonucu bende merak ediyorum. :)

Petrol pompası konusunu başka forumda ben gündeme getirmiştim bundan niçin free energy yapılmıyor diye . Ama Ayhan hoca konuyu hepten yanlış anlamış herhalde . Orada gözüken beyaz fistanlı arkadaşlar bildiğin elektrik motoru .

43921 eklentisine bak

Hatta yazdığım mesajımda aynen şöyle :
Şunun orasını burasını Ayhan hocanın önerdiği gibi uzatsalar , bir tarafına sarkaç bağlasalar kendi kendine niye çalışmasın ? Bir de önüne kocaman motor , redüktör , kıl , tüy koymuş bilim cahilleri .
Onlar motor değil jenaratör belki de nereden biliyorsunuz? Oradan enerji çıkarıp bize satıyorlardır?

Senin yerine ben sorayım.
Burada matematik bilgisi iyi olan çok kişi var.
opera-anlik-goruntu_2025-09-09_sarkac-png.43721

Sarkaç sorusunda attığım resmi kullanacağım.
1metre uzunluğunda sarkacın ucuna 1kg kütle bağlıyoruz.
Bu kütle A noktasından B noktasına geldiğinde "OB" doğrusu yönünde kaç newton kuvvet oluşur?
Sonucu bende merak ediyorum. :)
Normalde B de dururken bağlayan parçada(rijit olduğunu varsayıyorum) g=10 sayarsak, 10N kuvvet oluşur. Ama siz bunu yukarıdan saldığınızda bir hıza sahip olduğu için ve o rijit parçadan dolayı hızın yönü sürekli değiştiği için(yoksa parça rijit demezdik) merkezcil(Türkçesini sonunda hatırladım) kuvvet oluşması lazım. Ne kadar oluşur peki? Ortam ideal vsvs geçiyorum. 20N daha ek gerilme oluşur. Yani tam B deyken bağlantı parçası üstünde 30N gerilme vardır. Ama bu sihir falan değil, tam o esnada hız vektörünü çizerseniz hız vektörü x ekseni üstünde kalıyor. Ama azıcık bir zaman sonra açı yapmaya başlıyor, parçanın üstünde ivme var yani, bu ivmeyi oluşturan kuvvet o aradaki 20N. Gerçekten doğru hızda sallarsanız arkadaşın makinesinde ikinci sarkacı da sallayabilir, ama asla öyle olmayan bir enerji çıkışı sağlayamaz. İşin ilginç tarafı Ayhan bey bu hesabı yanlış buluyor. Daha düşük bir açıyla sallayarak 3.5 ya da 4 bulunması gerektiğini söylüyor.

Biz olmayacağını yıllarca anlatamadık. Anlatmaya çalıştık ama aynen bu topikteki gibi ayrı fikirler bir noktada bulunamadı. Şimdi burada sizi ikna etmeye çalışıyor.

Belki bu üyeninde istediği tamda bu durum.

Tam olarak kaç senelik bir mazisi var bu işin? Kaç senedir bunu deniyor bu adam? Ben kendisini 1-2 aylık sanıp kurtarılabilir vaka sanmıştım ama sanırım daha derin bir olay.

Onlar motor değil jenaratör belki de nereden biliyorsunuz? Oradan enerji çıkarıp bize satıyorlardır?

Normalde B de dururken bağlayan parçada(rijit olduğunu varsayıyorum) g=10 sayarsak, 10N kuvvet oluşur. Ama siz bunu yukarıdan saldığınızda bir hıza sahip olduğu için ve o rijit parçadan dolayı hızın yönü sürekli değiştiği için(yoksa parça rijit demezdik) merkezcil(Türkçesini sonunda hatırladım) kuvvet oluşması lazım. Ne kadar oluşur peki? Ortam ideal vsvs geçiyorum. 20N daha ek gerilme oluşur. Yani tam B deyken bağlantı parçası üstünde 30N gerilme vardır. Ama bu sihir falan değil, tam o esnada hız vektörünü çizerseniz hız vektörü x ekseni üstünde kalıyor. Ama azıcık bir zaman sonra açı yapmaya başlıyor, parçanın üstünde ivme var yani, bu ivmeyi oluşturan kuvvet o aradaki 20N. Gerçekten doğru hızda sallarsanız arkadaşın makinesinde ikinci sarkacı da sallayabilir, ama asla öyle olmayan bir enerji çıkışı sağlayamaz. İşin ilginç tarafı Ayhan bey bu hesabı yanlış buluyor. Daha düşük bir açıyla sallayarak 3.5 ya da 4 bulunması gerektiğini söylüyor.

Tam olarak kaç senelik bir mazisi var bu işin? Kaç senedir bunu deniyor bu adam? Ben kendisini 1-2 aylık sanıp kurtarılabilir vaka sanmıştım ama sanırım daha derin bir olay.

En az 8 yıl. Bozuk kaset gibi hep aynı konuları açıp bu şekilde ilerliyor. 2017 den beri diyebilirim size.

• Haha
Reactions: clc

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,280
Üyeler
3,287
Son üye
bugraaaydin

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back