Bilemiyorum. Geçmiş mesajlarda bu şekilde düzenşemiştik şemayı. Üzerinden çok zaman geçti. Detaylarını hatırlamıyorum şuan.Bu devre semasinda U11 ve U12 atil kalmis diye dusunuyorum. Takilmasa da olur sanki.
Bilemiyorum. Geçmiş mesajlarda bu şekilde düzenşemiştik şemayı. Üzerinden çok zaman geçti. Detaylarını hatırlamıyorum şuan.Bu devre semasinda U11 ve U12 atil kalmis diye dusunuyorum. Takilmasa da olur sanki.
Bilemiyorum. Geçmiş mesajlarda bu şekilde düzenşemiştik şemayı. Üzerinden çok zaman geçti. Detaylarını hatırlamıyorum şuan.
Gökhan abinin verdiğine aşşaığı yukarı 100V DC pik geldi ona ne oldu bilmiyorum op-amp voltajları çıkmıyor artık ://Ölümüne kapışan iki proje
19236 eklentisine bak
Garibim @Ahmet te ikimizinde pcb si var. Hangisini yapamayacağını şaşıracak
transistör üstünden geçen voltajda 0.7 fark olur diye düşünüyorum deneyip görmek lazım.Güç kaynağının kartını yeni haline ulaştırmak için yukarıdaki 706.mesajdaki soruma cevap almam gerek. Var mı bilgisi olsan?
Bakayım özdisandantransistör üstünden geçen voltajda 0.7 fark olur diye düşünüyorum deneyip görmek lazım.
power swtichler var onlar mos'lu yapıda sanırım fiyatları ortalama güçta bi npn transistör fiyatında.
Q9 dan ayırıp 10k ile işlemciye bağlamak yetiyor değil mi abi?Q8 e paralel bir trasistör ile çıkışı kesebilirsin. Veya Q8 i işlemci ile kontrol edersin. Ama bunu mevcut devrede deneyip çalıştığını gör ondan sonra PCB yap
Okunan_A > 5A
dan deyip direk kesebilirim.Pin Number | Pin Name | Pin Description |
1 | GND | Ground |
2 | VCC | Supply Voltage |
3 | VO | Contrast Adjust |
4 | RS | Register Select (CS in Serial) |
5 | RW | Read / Write Control (Serial Data In) |
6 | E | Enable (Serial CLK) |
7 – 14 | D0 – D7 | Data |
15 | PSB | Interface Selection (0: Serial, 1: 8-bit/4-bit Parallel) |
16 | NC | Not Connected |
17 | RST | Reset |
18 | VOUT | LCD Voltage Doubler Output |
19 | BLA | Backlight LED Anode |
20 | BLK | Backlight LED Cathode |
kontrast ayar potu için gerekiyiyordu sanırım bu pinŞu bizim 128/64 GLCD deki 18.Pin (VOUT Voltage Doubler)'i Pico da bir pine bağlamışım ama kodlar arasında pin ile ilgili hiç bir işlem yapmamışım. Ekranın asıl besleme pini 2 Numaralı VCC pini. Şimdi bakıyorum bu voltage doublere bir anlam yükleyemiyorum.
Eğer bu pin destek voltajı ise VCC besleme hattından bir yolda buna çekerim neden piconun pinini harcayayım?
Bu voltage doubler hakkında bilgi sahibi olan var mı?
Pin Number Pin Name Pin Description 1 GND Ground 2 VCC Supply Voltage 3 VO Contrast Adjust 4 RS Register Select (CS in Serial) 5 RW Read / Write Control (Serial Data In) 6 E Enable (Serial CLK) 7 – 14 D0 – D7 Data 15 PSB Interface Selection (0: Serial, 1: 8-bit/4-bit Parallel) 16 NC Not Connected 17 RST Reset 18 VOUT LCD Voltage Doubler Output 19 BLA Backlight LED Anode 20 BLK Backlight LED Cathode
Kontrast ayarı 3 nolu pin.kontrast ayar potu için gerekiyiyordu sanırım bu pin
benim lcd'de pot bağlantısı şöyleKontrast ayarı 3 nolu pin.
senin dahili kontrast potun var zaten abi ekranın üstündeŞimdi VOUT pininin kablosunu çıkartıp deneme yaptım. Ekran hala sıkıntısız çalışıyor. Üstelik pot ile kontrast ayarıda yapabiliyorum.
Boş yere pin kullanmışız picoda. Yeni tasarımda iptal edeceğim bu pini.
R36 yı kaldırıyorsun. Q8 bazını dogrudan MCU ya bağlıyorsun. Normal çalışmada baz şasede olacak. Çıkışı kesmek için high yapacaksın. Akım sınırlama işini devre yapsın yazılımın tepki süresi yetmeyebilir.
işlemci 3.3!!