Burak AYDIN
Üye
Archive.org' u bir çok şeyi bulmak için kullanıyorum aslında mesela kayıpsız ses formatları FLAC, WAV gibi.Elektor dergisine yazdım. archive.org tarafından dergilerinin yayınlanmasına verdikleri bir iznin olmadığını belirttiler. Konuyla ilgili geniş çaplı tartışma var internette. Telif hakları ile ilgili dernekler, archive.org un korsanlık yaptığını düşünüyor. archive.org is aynı fiziksek kitap bulunduran bir kütüphane gibi dijital materyalleri ödünç verdiklerini söylüyor. Nasıl ödünç vermekse ... Torrent kullanarak 285 sayının tamamını indirebilirim. Ben indirdim diye başkasının bu dergilere erişimi kalkacak mı? Hayır. O zaman fiziksek kütüphane ile archive.org un karşılaştırılması mümkün değil.
Neyse, dergiler archive.org da duruyor. Isteyen kütüphane gibi düşünüp indirsin. İsteyen tamamını indirsin Ama forum sunucusuna koymamız sözkonusu değil malesef.
Burayı keşfettiğim ilk zamanlarda kendimi gizli bir cennette gibi hissettim hemen hemen aradağım her şeyi bulabiliyorum .
Ama daha detaylı, sadece kitap üzerine herşeyi bulmak istiyorsanız Libgen önerebilirim belki biliyorsunuz yada bilmiyorsunuz diyerekten işinizi görebileceğini düşündüğüm için ekleyim dedim. Bir konu hakkında araştırma yapmak isterseniz ömrünüzün yetmeyeceği kadar kaynak kitab, dergiye vb. rastlamak mümkün