Onurdnmz1993
Yeni Üye
Arkadaşlar merhabalar.
En küçük direnç ölçen ve hassas ölçüm yapabilen cihazlar nelerdir ?
En küçük direnç ölçen ve hassas ölçüm yapabilen cihazlar nelerdir ?
CEM de duzgun bir ithalatci diye biliyorum, ancak urunleri kendisi mi uretiyor , yurtdisinda mi uretiyor marka bastiriyor onu bilmiyorum. Sadece bir tane Gossen Metrawatt almistim kendilerinden. Ancak boyle bir urun var ve duzgun calisiyor ise bu cok hos olurdu gercektende.Ben miliohmmetre diye aratınca karşıma 99% oranda CEM DT-5302 çıktı.
Neki bunun olayı? Acaba kalitesinden mi öne çıkıyor bu kadar, yoksa ucuzluğundan mı?
Cem DT-5302 Miliohmmetre ve Dijital Multimetre, CEM instruments, dt5302
Cem DT-5302 Miliohmmetre ve Dijital Multimetre; yüksek performans ve yüksek ölçüm aralığı ile gerilim, akım, düşük değerli direnç, kapasitans ve diyot ölçmek için kullanılan multimetre çeşididir.www.sanayimalzemeleri.com
Şöyle söyleyeyim akünün - kutup başından aracın şasesi aracı ohm ölçeceğim. Çok ufak birimde ölçmem lazım. Belli bir ohm altında olduğunda aracın ground hattı iyi seviyede anlamına geliyor. Miliohm cinsinden ölçmeliyim. O yüzden en iyi miliohm ölçüm yapan bir ürün gerekli.Piyasada o kadar cok cesit cihaz var ki, konuyu biraz daha acarsan bence daha iyi olacak.
kutup baslarini olcun, Dana sonra prob un siyah ucunu saseye degdirin, Sasede voltaji Daha dusuk goruyorsaniz bir yerde voltaj dusumu vardir. Kabloda, kutup basinda vsŞöyle söyleyeyim akünün - kutup başından aracın şasesi aracı ohm ölçeceğim. Çok ufak birimde ölçmem lazım. Belli bir ohm altında olduğunda aracın ground hattı iyi seviyede anlamına geliyor. Miliohm cinsinden ölçmeliyim. O yüzden en iyi miliohm ölçüm yapan bir ürün gerekli.
Kelvin probla ölçüm yapabiliyor, fiyatı da uygun, daha ne olsunBen miliohmmetre diye aratınca karşıma 99% oranda CEM DT-5302 çıktı.
Neki bunun olayı? Acaba kalitesinden mi öne çıkıyor bu kadar, yoksa ucuzluğundan mı?
CEM çin markası. SHENZHEN EVERBEST MACHINERY INDUSTRY CO.,LTD (Brand : CEM)CEM de duzgun bir ithalatci diye biliyorum, ancak urunleri kendisi mi uretiyor , yurtdisinda mi uretiyor marka bastiriyor onu bilmiyorum. Sadece bir tane Gossen Metrawatt almistim kendilerinden. Ancak boyle bir urun var ve duzgun calisiyor ise bu cok hos olurdu gercektende.
DE-5000'e de biraz modifikasyonla Kelvin prob bağlanabiliyormuş. 0.1mΩ çözünürlük yok. Yine de maddi olarak DE-5000 daha mantıklı.İhtiyaçlarım biterse en son CEM'i alırım. Test ederiz değerleri iyiyse öneririz forumda.
Sonra da @hakan8470 'ı bağırtırız fülüke fülüke diye.
Yüksek amper akıtıp voltaj düşümünü hesaplamak daha mantıklı o halde.Ya abiler adamcagizin sorunu sase ile kutup basi arasinda direnc olcmek, yani o aslinda voltaj dusumunu ariyor, kelvin prob u nasil kullanacak , nasil akim gecirecek. Voltage drop diye aratip ogrenmesi lazim , ama en kolay yol yukarda dedigim sekilde yapilmali.
Abi bu cok hos olurduKendi yapacağımız bir miliohmmetre bu cihazların hepsinden daha iyi olacaktır bu arada.
Yüksek amper akıtıp voltaj düşümünü hesaplamak daha mantıklı o halde.
Kim dediyse ayip etmis.Demekki neymiş? "Sen hobicisin, hobiciliğini bil! Git 50 liraya çin malı SMPS modül kullan. Veya LM317 ile yap güç kaynağını kullan, neyine yetmiyor?" dememek lazım. Akım sınırlamalı güç kaynağının her hobicide bulunması lazım.