Güncellenen Gümrük kanunu

Kur'anda net olarak Haramlığı kesin olan 2 şey wardır.
Biri kan diğeri domuz.
Helaliğine hiç şüphe olmayan böceklerden de çekirge wardır.

Ancak önemli bir kıstas ile domuz eti yenilmesine bile müsade edilir.
Hayatta kalacak kadar doymak olmayan amaçla.. Ölüme varacak açlıkta..
Bugünkü gazze gibi..

Çekirgenin helalliğide benzer sebebe dayanır. Çekirge sürüleri istila ettiğinde yiyecek çekirgeden başka birşey bulamazsınız.
İslamda Kurallar insan odaklıdır. Kolaylaştırmak zorlaştırmamak esastır.
 
Daha önce geçmedi, şimdi niye geçsin? Bu konuda bir değişiklik olmadı.
geçmedi derken tek dongle geldi ve ücretsiz beyan edildiği ve değerleme yapılamadığı için mi geçmedi ?
geçmediği durumda herhangi bir masraf yapmadan gümrüğe terk edebiliyorsun.

ücretsiz numunelerin geçmesi-geçmemesi biraz şans işi daha önce birkaç defa nordicden benzer hediye paketi geldi onlar sorunsuz geçti. bir tanesi geçmedi onu da gümrüğe terk ettik.
 
Bir malın ücretsiz olması, gümrükten geçmesini sağlamıyor. Sağlasaydı, herkes ürünü "bedava" diye beyan ettirip geçirirdi. Bir de bedava olsa bile, gümrük bedel araştırması yapıyor ve gerçek değerini belirlemeye çalışıyor.

Audio Precison'da bana ait kayıtlı olan adres, benim şahıs mükellefliğime ait olan adres. Oradan ticari olduğu zaten aşikar. Bir pislik çıkacağını o zaman da sezmiştim ama gidip de Audio Precision'a "benim ev adresine gönderin" diye de rica etmek istemedim. Bizim gümrüğün, satış değeri olmayan, bedava bir dongle'ı ticari kabul edeceğini tahmin edemedim o zamanlar.

Diyeceksin ki, ticari adres olduğu için böyle oldu. Evet doğru, ama benim de zaten yıllardır dile getirdiğim, itiraz ettiğim nokta o. Ben "ticariyim" diye gümrük bana istediği kazığı atma hakkını neden kazanıyor? Neden ben Avrupa ve Amerika'daki "ticari" firmalar gibi yurt dışından işim için gereken komponentleri getirtip işimi yapamıyorum?
 
ücretsiz numunelerin geçmesi-geçmemesi biraz şans işi

Bu "numune" yönetmeliği yeni çıktı. Ticari firmalar bu yönetmeliğe istinaden hiçbir ücret ödemeden komponent numunesi getirtebiliyor guya. Ama bu sadece sözde böyle. Bu kanun çıktıntan sonra, beklendiği üzere bizim uyanık firmalar, iğneden ipliğe, herşeyi numune olarak beyan etmeye başlamışlar ve olayın :bok1: çıkmış, o yüzden fiiliyatta kanun olması gerektiği gibi uygulanmıyor. İş gene gümrük memurunun değerlendirmesine kalıyor. Ya yeni "numuna" yönetmeliği kapsamında işlem yapıyor, ya da "bu numune değil" deyip ticari deklare ediyor.
 
Bu "numune" yönetmeliği yeni çıktı. Ticari firmalar bu yönetmeliğe istinaden hiçbir ücret ödemeden komponent numunesi getirtebiliyor guya. Ama bu sadece sözde böyle. Bu kanun çıktıntan sonra, beklendiği üzere bizim uyanık firmalar, iğneden ipliğe, herşeyi numune olarak beyan etmeye başlamışlar ve olayın :bok1: çıkmış, o yüzden fiiliyatta kanun olması gerektiği gibi uygulanmıyor. İş gene gümrük memurunun değerlendirmesine kalıyor. Ya yeni "numuna" yönetmeliği kapsamında işlem yapıyor, ya da "bu numune değil" deyip ticari deklare ediyor.
o zaman 30 euro altında kalacak bir sembolik bedel yazdırmak gerek. biliyorum koskoca firmaya böyle 3. dünya ülkesi sorunları ile gitmek çok
saçma ama...
 
İşte, neticede olan şey ne? Bir iş yapacağın zaman endişe duyuyorsun, gümrüğün sana atacağı kazıklar bir dağ gibi duruyor zihninin bir kenarında. Caydırıcılık teşkil ediyor.
 
Buradan anlaşılan gümrük idaresi at, eşek, katır her nevi hayvan eti için gerekli tarifeyi uygular ve vergi ve diğer masrafları tahsil eder. Bu ürünlerin sucuk, salam, sosis gibi et ürününe dönüşümü ile ilgili gümrük idaresinin bir müdahalesi olamayacağı aşikar. Umarım tarım bakanlığı bunu iyi denetliyordur da sadece kedi, köpek maması filan oluyordur diye umuyorum. Aksini düşünmek dahi istemiyorum
At ve eşeğin sucuğu fena olmuyor :) . Deveden daha iyi.
 
Deve, Geyik ve kangru etini denedim. Bana cok sert geldiler.

Hic birisi koyun ve sigir etinin yerini tutmaz. Hatta bizim ulkemizin koyun etinin tadini hic bir yerde bulamadim.
 

Bunu yapanlar domuz mu yedirmeyecek?
Domuz belki de en kibari kalabilir, ki ulkede domuz ciftliginin sayisi, ve domuz eti uretimi bir kac yila kalmaz diger etleri gecebilir bile :kizgin1: yapay et te bir sekilde sirasini bekliyor.

Bu ticari bir olay bence, 17 ton bozuk tavuk normal bir rakam degil. Aklima gelen ilk sey, zaten bozuk bir sekilde piyasaya sokuluyor, bu o an yakalanmis halleri, simdiye kadar ne kadar sattilar kim bilir?

Toplum zaten :oluat:, iyice duyarsizlasti. :kizgin3:
 
Yedigimiz gidalar, vucut yapimizi, dusunce tarzimizi, hareketlerimizi etkiliyor. Ornegin Domuz eti ile ilgili birkac deney yapilmisti , bunlari anlatmaya gerek yok, yediklerimizinde genetik zincirin sonuna yapistigini bir sekilde anlattilar.

SImdi yapay et , dedigin sey yapay olarak imal edildiginde, icerigine de istedikleri gibi mudahahale edip toplum yonlendirmelerini istedikleri gibi yapabilirler ise, istedigi ilaclari icerisinde gonderebilirler ise, bu urkmemiz gereken bir sey mi olur? Yoksa birakin bunlari kimse boyle seylerle ugrasmaz mi dersiniz?


Mesela bu video kendi icinde cok anlamlidir. Bugun dunya insanlarinin sagligi , sirketler tarafindan bir sekilde kullaniliyor, Gida, Tip ve Ilac sektoru birlikte calisiyor. Yani bu sektorlere olu adam is e yaramaz, yasayan , tuketen hasta insanlar gerekiyor. Konu uzun, ama kisa cevap su sekilde olabilir.

Bir gida, uretim surecine girip paketlenmeye baslanmissa , bu demek oluyor ki kesinlikle sagliksizdir. Yapay et te bu surecin disinda kalamayacaktir.
 

Forum istatistikleri

Konular
6,624
Mesajlar
112,496
Üyeler
2,719
Son üye
oatmealcrazycake

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back
Top