Forum ahalisinin (ben dahil) gümrük olayına o kadar siniri bozuldu ki Pi Pico 2 ve RP2350 tanıtıldı, açılan konu yok
Ben de şimdi benzer bir şey düşünüyordum. Galiba, kendi adıma konuşuyorum, zararlıyım topluma. Yaptığım gıda-giyim-barınma dışındaki kişisel harcamalarımın tamamına yakını ithal elektronik-mekanik ürünler. Olmasa ne olur? Osiloskop alacağına olta takımı al, tuttuğunla karnını doyur.Bunu düşünmeye bile korkuyorum, ama belki de ülkede bizim gibi elektronik veya genel olarak hobi işleri ile uğraşanların sayısı o kadar az ki, yetkililer bizlerin sinirinin bozulduğunun farkında bile değil. Hani fare dağa küsmüş, dağın haberi bile olmamış ...
Ama bir şey diyeyim mi rahat ederler.bizleri rahatsız edip ülkeyi terk etmemizi istiyor olabilirler.
Bu konuda aynı fikirdeyim. Amazon.com.tr üzerinde yurtdışından gelecek ürünlere bakarsanız limit uyarısı geliyor.Abi iyide amazon un kendisi degil icindeki bir satici o, icindeki saticilar durumun farkinda degiller bence. Amazon burada nasil bir aksiyon alir kestirmek zor, ben aldim ekstra bir vergi daha cikmisti , bende amazon a soyledim, amazon biz odeyemeyiz isterseniz hic almayin kargoyu iade olur demislerdi.
Neyse saglik olsun . bundan sonra Yat almaya baslariz artik, uygulanan vergi %0 mis
Biz almaya baslarsak , ne kadar sure sonra vergi gelir acaba?
Abi yok yanlisin var, aldigin in icinde kargo olmayacak, vergi olmayacak, 30 Euro yu gecmeyecek. Toplamda degil yani
Once de her sey dahil degildi abiO yeni mi çıktı? Daha önce HERŞEY DAHİL idi limit.