Güncellenen Gümrük kanunu

Geçtiğimiz günlerde yerli pcb üreticisi prototip gibi ufak işler için minimum 1000TL olur demiş. Yaklaşık 30 euro .
Buradan bir anlam çıkarabiliriz. 30 euro ve 1000TL tesadüfi rakamlar değildir.
 
Forum ahalisinin (ben dahil) gümrük olayına o kadar siniri bozuldu ki Pi Pico 2 ve RP2350 tanıtıldı, açılan konu yok :D

Bunu düşünmeye bile korkuyorum, ama belki de ülkede bizim gibi elektronik veya genel olarak hobi işleri ile uğraşanların sayısı o kadar az ki, yetkililer bizlerin sinirinin bozulduğunun farkında bile değil. Hani fare dağa küsmüş, dağın haberi bile olmamış ...
 
Bunu düşünmeye bile korkuyorum, ama belki de ülkede bizim gibi elektronik veya genel olarak hobi işleri ile uğraşanların sayısı o kadar az ki, yetkililer bizlerin sinirinin bozulduğunun farkında bile değil. Hani fare dağa küsmüş, dağın haberi bile olmamış ...
Ben de şimdi benzer bir şey düşünüyordum. Galiba, kendi adıma konuşuyorum, zararlıyım topluma. Yaptığım gıda-giyim-barınma dışındaki kişisel harcamalarımın tamamına yakını ithal elektronik-mekanik ürünler. Olmasa ne olur? Osiloskop alacağına olta takımı al, tuttuğunla karnını doyur.

Mcu- opamp vs uğraşacağına av tüfeği al avlan, ülkedeki silah sanayisine katkın olsun, mahsule zarar veren domuz nüfusunu kontrol etmeye yardımın olsun.
Kendime çekidüzen vereyim. Hobiciler kendini bir sorgulasın.
 
Son düzenleme:
Türkiye'de zaten popüler hobileri düşünecek olursak, hobi bahçesi, tekne satın alıp balık/rakı sefası, araba alıp değişik modifikasyonlar yapma, seyahat etme ve gittiğin yerlerde yiyip içmek, spor, enstrüman çalma vs.

Atölye sahibi olup da elektronik/mekanik işlerle uğraşıyorsan o hobi olarak görülmüyor. Bir arkadaşım 20 yıl önce benim atölyeyi görünce "tamam, sen artık buradan yürürsün" diyordu, yani bu atölye herşeyin başlangıcı, sonrasında fabrikalar, holdingler vs ... Aradan 20 yıl geçti, ben daha hala yürüyeceğim :katil2: Halbuki atölye sahibi olmanın verdiği o özgürlük ve mutluluk hissi bana tamamen yetiyor. Kendimi holdingleşme baskısı altında hissetmiyorum.
 
Abi iyide amazon un kendisi degil icindeki bir satici o, icindeki saticilar durumun farkinda degiller bence. Amazon burada nasil bir aksiyon alir kestirmek zor, ben aldim ekstra bir vergi daha cikmisti , bende amazon a soyledim, amazon biz odeyemeyiz isterseniz hic almayin kargoyu iade olur demislerdi.
Bu konuda aynı fikirdeyim. Amazon.com.tr üzerinde yurtdışından gelecek ürünlere bakarsanız limit uyarısı geliyor.
5 tane ekledim. 2 taneye izin verdi. (Ürüne özel bir 2 adet kısıtı yok)


1724096005232.png
 
Neyse saglik olsun . bundan sonra Yat almaya baslariz artik, uygulanan vergi %0 mis :katil1:
1724152262864.png
 
son kargomda bugun teslim edildi, denemek icin ayni urunu tekrar alayim dedim, bolgenize gonderilemiyor diyor, vergiyede razi olsam yinede urun alamayacaz anlasilan.
 
Neyse saglik olsun . bundan sonra Yat almaya baslariz artik, uygulanan vergi %0 mis

Hmm, o zaman 5 milyona ev alacağına yat almak lazım ve yatta yaşamak lazım. Emlak vergisi yok, birşey yok. Her sabah havuz keyfi, akşamları mangal balık. Bağladığın kayalıklardan sıkılırsan başka yere taşın :D
 
Biz almaya baslarsak , ne kadar sure sonra vergi gelir acaba? :dusun2:
 
Biz almaya baslarsak , ne kadar sure sonra vergi gelir acaba? :dusun2:

Vergi gelince de satamazsın elinde kalır. Bizim Susurluk'ta televizyon tamir ustası vardı, yanında her yaz çırak olarak çalışmıştım. Bu Amerika'dan 5 litre, 8 silindirli motora sahip Mustang araba getirtti. Bir süre de keyfini sürdü. Sonra MTV motor hacmine göre hesaplanmaya başlayınca, ekonomik krizlerle de benzin fiyatları uçunca zevk kısa sürede kabusa dönüştü. Motosiklet fiyatına dahi satamadı, araba bir kenarda çürüdü gitti ...
 
Abi film gibiymis olay.

Toplum yarari herhalde bir tek Finlandiya da gozetiliyor. Baska bir ulke duymadim, belki bir de Isvicre ama fazla degiller.
 
Gumrukte canli goruntu olsa ne prim yapardi simdi varya. off :katil1:
 
Temu da 30 Euro ustunde bir tane kadin elbisesi gormedim. Eee ne yapalim? 0 "sifir" yakindir demek istiyorum,

gerci o zamanda kadinlar cildirir :gulus2:
 
Arduino aksesuarlarına baktım şimbi biraz amazon'da. Her 10 dolar ürün için 15 dolar gibi gümrük ve sevk masrafı çıkıyor. Bu durumda en fazla 12 dolar gibi bir ürün alınabilir. Hepimize geçmiş olsun ...
 
Abi yok yanlisin var, aldigin in icinde kargo olmayacak, vergi olmayacak, 30 Euro yu gecmeyecek. Toplamda degil yani
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
6,533
Mesajlar
111,101
Üyeler
2,684
Son üye
kofteci

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back
Top