kocamanusta
Aktif Üye
yurdışı alışveriş yüzünden çıkan total döviz miktarı hakkında bi veri var mı acaba?
Lazer test videosu:@Hakan78
Kimyasallarla çalıştığın konular nelerdir? Merak ettim.
70w ile bu makineden mi bahsediyorsun?
iKier Laser Engravers Europe Official Website
iKier is a high-end brand of laser cutting and engraving machine. Our products achieved laser auto-focus, automatic sinking-cutting technology, and uninterrupted engraving. Payment can be made in Euro.eu.ikier.com
Bedava veya hediye olan ürünün mutlaka ticari kabul edilmesi nasıl oluyor?
Buradan anlaşılan gümrük idaresi at, eşek, katır her nevi hayvan eti için gerekli tarifeyi uygular ve vergi ve diğer masrafları tahsil eder. Bu ürünlerin sucuk, salam, sosis gibi et ürününe dönüşümü ile ilgili gümrük idaresinin bir müdahalesi olamayacağı aşikar. Umarım tarım bakanlığı bunu iyi denetliyordur da sadece kedi, köpek maması filan oluyordur diye umuyorum. Aksini düşünmek dahi istemiyorum
bence bu gümrükten geçerdi.Birkaç gün önce Audio Precision firmasından eposta geldi, kontrol yazılımının son sürümünü 30 gün deneyin diye. Ben de deneyeyim hadi dedim ve "trial" talep ettim.
Bugün bir baktım, eposta gelmiş, bana BEDAVA bir dongle gönderiyorlar UPS ile. Hemen eposta ile dönüş yaptım adamlara ve "sakın göndermeyin, UPS'i arayıp gönderiyi iptal edin" dedim. Hatta vazgeçtim, trial da istemiyorum dedim.
Bu BEDAVA dongle %100 ticari kabul edilecek, ondan sonra beyanname, ordino, vergi, çevreyi koruma, yolluk, yemek parası, şudur budur derken bana en az 15 bin - 20 bin TL ye malolacak.
Elin Almanı, Fransızı, rahatlıkla trial talep etsin, beş kuruş para vermeden yazılımları incelesin, değerlendirsin, birşeyler öğrensin. Biz de ancak rüyamızda görürüz böyle şeyleri.