JLC pcb yeni sipariş

Arkadasima kisaca bahsettim. Sorunumuzu kolayca anlayip anlatabilecegi sekilde kaleme almamiz gerekiyor.

Yasadigimiz sorunu tum ayrintilari ile kim kaleme alir. Ben kendisine ileteyim. Su siralar yogun oldugum icin ben ancak aracilik yapabilirim.

Sorunu ve cozum onerilerimizi bilmek istiyor.

Gecmiste bir baska konuda arkadaslar meclise gidip dertlerini vekillere anlatirlardi. Fakat bir is cikmazdi vaatler dinleyip geri donerlerdi.
 
1726923381464.png


3 Ayri PCB siparisimi verdim. Bu kez nakliye icin ilk kez EuroPacket sectim.
DHL ile istedigimde gumruk mail atiyor ve ahiret sorulari soruyordu.

Bir ara mesai saatleri disinda kredi karti ile yapilan harcamalarda banka alim/satim makasini actigi icin zarar ediyormuyuz tartismasi vardi.

Bugun 20 Eylul 2024 Cumartesi ve banka tatilde.

28.45 USD tutarindaki siparisim icin kredi kartindan ne kadar kesecekler bakip gorelim.

Bankanin sayfasinda USD icin Banka alis: 33.2861 TL, Banka satis 35.5358 TL

doviz.com sitesinde ise Alis: 34,0921, Satis:34,1026

Sanal karta 1500 TL yuklemistim. Kalan para 512.22

Yani 987.78 TL ye mal oldu.

Kur da 987.78/28.45=34.719

Ilginc bir hesap oldu. Banka nin yayinladigi kura gore daha avantajli sanki.

Kredi karti konusundaki daha onceki tartisma

 
Son düzenleme:
Mesai saatleri dışında kur makası fazla olur, normal saatlerde ise kapalıçarşı/doviz.com gibi sitelerde gördüğünüzle bankanın işlem yaptığı kur arasında 0.6-0.7TL gibi fark olur. Mesela şu anda doviz.com 34.14, garanti 34.72. Oynaklığın yüksek olduğu bazı zamanlarda bu fark daha da artabilir, 1.4TL'yi gördük diye hatırlıyorum geçen senelerde.

Sonuçta hangi bankayla çalışıyorsunuz bilmiyorum ama normal saatlerdeki gibi işlem yapmış, yüksekten de alabilirdi :).
 
Garip olan banka alim ve satis fiyatlarinin arasinda bir degerden islem yapmis.

Yaklasik degeri (Alis + Satis)/2
 
Bugun jlcpcb ye 5 adet Fedex'e gelecek şekilde 20 USD değerinde pcb siparişi girdim.
Bakalım bu gumruge takılacak mı ? Gecen sefer takılmıştı. teslim süresi o yuzden uzamıştı.
 
jlcpcb sayfasına gidiyorum 100x100 kart 2 dolar siteye giriş yapınca 4 dolar oluyor. bir tane Gerber dosyası atıyorum 150x210 16 dolar oluyor aynı dosyayı my files kısmından çağırınca 4 dolar oluyor. kartı ekleyip siparişi versem de değişmiyor 4 dolar. ama anlamadığım 7 dolar vergi çıkarıyor DDP ile geliyor. 4 dolar ürüne 7 dolar vergi. sizde nasıl durum.
 
jlcpcb sayfasına gidiyorum 100x100 kart 2 dolar siteye giriş yapınca 4 dolar oluyor. bir tane Gerber dosyası atıyorum 150x210 16 dolar oluyor aynı dosyayı my files kısmından çağırınca 4 dolar oluyor. kartı ekleyip siparişi versem de değişmiyor 4 dolar. ama anlamadığım 7 dolar vergi çıkarıyor DDP ile geliyor. 4 dolar ürüne 7 dolar vergi. sizde nasıl durum.
7 dolar olarak fiyatlandırdığı şey vergi değil. vergi + gümrük maliyetleri. adamlar gümrük işleri ile uğraştığı için de para alıyorlar. dhl ile getirince, dhl senden sadece vergi ücreti alıyor, ama onlarda gümrük masraflarını kargo ücretine yansıtıyorlardır muhtemelen. ben olsam ben de gümrük işlerini bedavaya yapmam. bizim memurlarla uğraşılmaz.
 
Nasrettin hocanin fikrasi dogru cikti. EMO yonetimine cok yakin arkadasima konudan bahsedip yapabileceklerimiz konusunda oneri istemistim. O da konuyu ozetleyen yazi istemisti. Ben de eli kalem tutan yazisi kuvvetli arkadaslardan yardim istemistim.

Kimse destek olmadi.

Ben de hoca misali Timur hazretlerine diyecegim ki, Sayin Timur, biz pcb yi Cin'de yaptirtiyor ve getirtiyoruz ama Cin de bu isler cok ucuza yapiliyor, bu isler bole ucuza yapilirsa degersiz gorunur, siz hic olmaz sa vergisini artirin ki degeri ortaya ciksin.
 
Son düzenleme:
Eskiden okul yakınlarında fotokopici olurdu. Hatta PCBci de vardı. Galiba hoca PCB firmasıyla anlaşmış, yol üzerindeki o PCBcide ödev PCBlerini yaptırırdık. her mahalleye bir Pcbci açılsa iyi olur
 

Forum istatistikleri

Konular
6,626
Mesajlar
112,605
Üyeler
2,722
Son üye
cansu

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back
Top