Parametreler tek motor tipi için giriliyor, birden fazla motor için (ya da benzer şekilde dahlender sargılı motor için) iki ayrı parametre (en azından devir sayısı) giriliyor mu bilmiyorum. @kocamanusta veya @Under Ground biliyor olabilir.Aynen. Ama bu projeyi iki aşamalı yapmak istiyorum. İlk aşamada MCU olmayacak, VFD tek başına işi halledecek. Bir IO pini ON/OFF olacak, bir IO pini mod değiştirecek. Belki de bundaki makro özelliğini kullanabilirim. IO high ise 750 rpm makrosnu işlet, low ise 1500 rpm makrosunu işlet. İlk aşamada torna VFD ile full çalışır hale gelecek. Ondan sonra cetvel ve MCU ekleyeceğim. Hatta bir tane de enkoder bağlayayım fener miline diyorum. Onun da amacı şu: DUR komutu gelirse, devir de yüsek ise, mesela 2 saniyelik ramp ile duracak. Ama DUR komutu gelirse ve devir de birkaç yüz ise (diş açma senaryosu), o zaman 0.5 saniyelik bir rampa ile duracak. Eğer DC frenleme yetmezse fren direnci de takarım.
Ama bunu geçen bana söylediğiniz şekilde yapabilirseniz parametreleri ayrı bir mikroişlemci üzerinden bir kaç dakikada tekrar sürücüye aktarıp düşük devir ve yüksek devir için ayrı ayrı kullanabilirsiniz diye düşünüyorum.