uc3845 hakkında

Senin yeni taktığın entegre bence çalışmıyor, sağlam olduiundan emin olduğun bir tane temin etsen daha iyi olacak gibi
 
tamam sıfır alim bi tane hafta içi yada çalışan powerdan sökelim yada korad dan dış besleme nasıl istersen
 
Son düzenleme:
Dışarıdan besleme işinde biraz tehlike var. Sakin kafayla düşünmek lazım. Ben sana şimdi durumu özetleyeyim, senin mosfet in anahtarlama yapmıyor gibi duruyor. Entegre aslında çıkış vermiş ama birebirde gelip kurcalamadığım için o anda bir terslik var mı yok mu emin olamadım. Bu durumda o DC/DC kısmı tamamen devre dışı gibi. Entegrenin sağlamını bulup değiştirdikten sonra mosfeti de kontrol etmek ve belki de değiştirmek lazım. Sen şu anda kısa devre ölçmüyorsun ama eğer yüksek voltaj dan gittiyse açık devre olmuştur. Zaten drain source arası da dümdüz doğrultulmuş şebeke voltajı gözüküyor. Eğer trafo sağlamsa bir şekilde o kısmı çalıştırabiliriz. Bence acelen yoksa öğrenerek gitmek adına biraz flyback converter araştırması yap, nasıl çalıştığını anlarsan eğer zaten otomatik olarak ölçümleri alıp yorumları yaparsın
 
acelem yok o zaman yeni bi tane entegre ve mosfet alim mosfet ne n90 mı yoksa başka bişimi alim
 
Üstündekinin orijinali olduğunu düşünüyorsan aynısını alabilirsin. Hiç acelen yoksa almadan önce araştır belki örnek devre kurup onun üzerinde denemeler yaparak öğrenmek istersin
 
Üstündekinin orijinali olduğunu düşünüyorsan aynısını alabilirsin. Hiç acelen yoksa almadan önce araştır belki örnek devre kurup onun üzerinde denemeler yaparak öğrenmek istersin
üstündekinin orjinal olduğunu hiç sanmıyorum daha önce biri orjinalini sökü atmış n90 sonradan takılma ama orjinalinde ne vardı hiç bilemiyorum

devre kurmak bana uzak şu an daha var :)
 
acaba çalışan smps adaptörün hem mosfetini hemde entegresini osiloskopa bağlasam ordan olması gerektiği görürmüyüm acaba yoksa bu durum bu ups e mi özel.
yani eğitim amaçlı sağlam bi smps adaptörü açsammı
 
Eğer ben doğru yorumladıysam senin o çalıştığın kısım ups den bağımsız. Orası bildiğin akü şarj aleti. Smps adaptör bulursan 3845 le falan flyback topolojisinde birebir aynı şey diyebiliriz, akü şarj için sadece feedback e akım da eklemek lazım. Yalnız osiloskop işini bence biraz video falan izleyerek öğren tamam elinde diff probe var buna güvenerek istediğin yere probe bağladın ama normalde böyle yapamazsın. 4 kanalı da kullanarak ölçüm yapmak istersen ya 3 diff probe daha alacaksın ya da earth referanslı bağlantıyı çözeceksin.
 
Gate ile source arası 1,5 volt diyo diğer tarafdan gate ile drain 300 küsür volt acaba benden önce mosfet takan adam bacakların yerleri daha farklı olan mosfeti söküp bilmeden n90 da olur deyip takmış olabilirmi yanlış düşünüyorsam söyleyin lütfen ama bence gate ile source arası 300 volt falan olmamalımıydı ?
 
@taydin sen BMW diyon @clc 3 dif daha diyo bende merkez bankası başkanına faizleri düşür dimmi :)

bu işin okulunu okumadığım için bu bahettiğin earth referanslı bağlantıyı çözeceksin kısmında herhalde zamanım yetmez yaşda var artık eskisi gibi kolay öğrenilmiyor. eğer param olursa 3 dif daha mantıklı :)
 
Yok yok 3 diff kesinlikle abartı bu işe. Hadi ben sadece zevkindeyim smps yapcam de sana topolojisine göre 2 diff yeter. Şu an 1 diff ile olur bu iş, ama işte tekniği çözmen lazım.

Drain source arası gördüğün voltaj normal, doğrultulmuş şebeke o. Gate source arası gördüğünde evet haklısın düşük biraz. Vth ın altında kalıyor 3n90 için ama bacakların yerini karıştırmakla alakası yok. Genellike Uc serisi out bacağından Vcc bacağının en kötü ihtimalle 1-2v altını veriyordu. Sende 8V civarı Vcc beklerim bu durumda 3n90 ı sürebilmesi lazımdı.
 
İlginç bir şekilde nedense referans tasarım bulamadım güzel ama şu iki kaynağa bakarsanız biraz kafanızda bir şeyler canlanabilir gibi:

 
Eğer yeterince diferansiyet prob yoksa daha farklı teknikler kullanılabiliyor. Ama bunları başarılı bir şekilde kullanmak için osiloskop prob yapısı, topraklama, ve potansiyel fark konularına ayrıntılı bir şekilde hakim olman lazım. Mesela birinci kanalın prob krokodilini nötr'e takarsan, 4 tane kanal ile 4 bağımsız noktada NÖTR'e göre ölçüm yapabilirsin. Ama her ölçümde dikkat etmen, düşünmen lazım.
 
Veya gene nötr'e göre iki noktanın voltajını ölçersen, osiloskoba da bunların farkını aldırırsan, o iki nokta arasında diferansiyel ölçüm yapmış olursun. Tabi bunun dezavantajı, osiloskop hesap yapması gerektiği için ekran tazeleme hızın düşük olacak. Eğer prob kanalları arasında zaman gecikmesi varsa, bu da bir ölçüm hatası olarak sonuca yansıyacak. Ama züğürt adamın diferansiyel ölçüm metotları olarak farklı birçok metot var, tek gereken şey daha bilgili olmak ve daha dikkatli olmak.
 
  • Beğen
Reactions: clc
bunu 50 defa okuyacağım söz ama sonuç nolur ona söz veremem
 
Siz 1 kere okuyun kafanıza takılan yeri sorun yeter, yavaş yavaş acele etmeden uğraşılırsa halledilmeyecek iş değil
 
senin egitimde mikro makro ekonomileri anlattilar, egitimin yetmez taydin in dedigi seylere, sen 2 tane daha diff prob al abi :dans1:
 
senin egitimde mikro makro ekonomileri anlattilar, egitimin yetmez taydin in dedigi seylere, sen 2 tane daha diff prob al abi :dans1:
Timur abi hakan doğru diyo bizim okulda ekonomi öğrettiler. Birdahaki ay şirket prim verecek sanki o parayla 2 dif alim senin dediklerin için vallaha eğitimim yetmez şimdilik öğrenmeye başlasam ömrümde yetmeyebiliriz günde 2 paket sigara özet umutsuz bir vakayım ama meraklıyım
 
Timur abi hakan doğru diyo bizim okulda ekonomi öğrettiler. Birdahaki ay şirket prim verecek sanki o parayla 2 dif alim senin dediklerin için vallaha eğitimim yetmez şimdilik öğrenmeye başlasam ömrümde yetmeyebiliriz günde 2 paket sigara özet umutsuz bir vakayım ama meraklıyım
para var huzur var :kotek1:
 
Alma hocam 2 diff probe daha gerek yok. Bak istersen şöyle yap. Sen bir flyback yap mesela 8-9V inputtan 12V output versin. Aynı entegreyi kullan birebir, böyle olunca iyice çözersin 1-2 ay sonra da döner ups i tamir edersin.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,994
Mesajlar
102,339
Üyeler
2,520
Son üye
fatihdgn

Son kaynaklar

Son profil mesajları

deneyci wrote on hakan8470's profile.
Sibonge uNkulunkulu ngokuhlukahluka asinike kona.

Bu hangi dil? :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
Back
Top