Şimdi işte o sınırı belirleyeceğiz, biraz osiloskop öğreneceksin. Şimdi çıkış voltajını 12V yap. Elektronik yükü 3A ayarla ve çıkışa bağla.
Sonra da osiloskop ile C1 in uçlarındaki voltaja bak. Resmi konuya ekle
Otomatik ölçümlere şu anda bel bağlama. Bize burada lazım olan değer, bu voltajın en düşük değeri. Onu belirlemek için de osiloskobun "cursor" özelliğini kullan. Yatay çizgiler çıkacak iki tane. Çizgilerden birisini minimum değere konumlandır ve o noktada voltaj ne belirleyelim. O minimum voltajın, 12V un en az 2 V üzerinde olması lazım, yani en az 14 V olması lazım.
Voltajı azaltıp yükseltirken Y2 voltajı otomatik olarak güncellenmiyor? Nedeni ne olabilir?Tamam şimdi yavaş yavaş güç kaynağı çıkış voltajını arttır. Y2 hangi değerde çıkış voltajının 2V üstünde olmaktan çıkıyor belirle.
voltajı arttırdım ve Y2 değeri aynı görünüyor ya hani, güncel değerini nasıl göreceğim?Otomatiği unut öyle bir özellik olabilir, bilmiyorum ama olmadığını varsay
Kürsörleri hareket ettirebiliyorsun. İntensity adjust düğmesi ile. Osiloskobun kullanım kılavuzunu oku, daha ne özellikler var bu cihazda
Son aldığım ölçümde sıkıntı olabilir mi?Şu anda minimum değer 18V ise, güç kaynağının bu yapılandırması ile çıkışta alınabilecek maksimum voltaj 16 VDC olur. Şebeke toleransını da hesaba katarsak, 14 V olur. 14 V un üzerine çıkıp 3 A çekersen, regülasyonun ortadan kalkma durumu var ve çıkışa da ripple yansıma durumu var.
Şu anda minimum değer 18V ise, güç kaynağının bu yapılandırması ile çıkışta alınabilecek maksimum voltaj 16 VDC olur.
Bir ara söylemiştin hangi markaydı o? 10 turluydu sanırım.Daha iyi pot alıp onları kullan.
Bir ara söylemiştin hangi markaydı o? 10 turluydu sanırım.
Kelvin probu da almak istiyorum, hangisini önerirsin?