Emin olmamakla birlikte bildigim kadarı ile vfd ler bahsettiğim gibi dinamik frenleme yapmıyor bahsettigim sargılara dc verme olayımı harici bir kontrol kumanda panosu ile yapıyorlar (Sürücüsüz uygulamalarda ) vfd nin yaptıgı frenleme rejeneratif frenleme o da dişarıdan bağlanan frenleme direncinin ohmuna bağlı (bağlanabilecek minimum ohm da vfd nin içerisindeki dahili frenleme chopperinin gücüne bağlı) (harici frenleme unitesi olarak daha guclusu de bağlanabiliyor)Dinamik frenlemeden çok ümitli değilim açıkçası. Testerenin kasnaklarının büyük ataleti var, onu sadece manyetik alanla kısa sürede yeneceğine pek ihtimal vermiyorum. Balata fren bile baya uzun sürede durduruyor kasnakları. Zaten V20 nin gücü 2.2 kW, motorun gücü de 2.2 kW. V20 yi bu testere için almamıştım ben, tornada kullanacağım taşlama motoru için almıştım. Eğer testere için alsaydım 4 kW veya üstü bir VFD alırdım. VFD daha güçlü olunca da belki dinamik frenleme yeterli olurdu.
Bir dahaki gidişimde fren balatalarını da kontrol edeceğim. Daha önce titreşimli çalıştırmadan dolayı hasar görmüş olabilirler.
Tabi bu sistemin sıkıntısı düşük hızda verimsiz
Bahsettiğim diğer sargılara dc veren frenleme tahminimce motoru eddy current freni gibi kullanıyor yani mekenık enerjiyi motor üzerinde ısıya çeviriyor o da hıza bağlı ama düşük hızlarda daha etkili olur diye düşünüyorum (uygulamasını görmedim)
Ama hali hazırda mekanik bir freniniz varken bence mantıklı olan vfd freninin hangi hizda etkisini azalttıgını tespit edip o noktada balata frenini açmak