MCP071 miydi 44V'a dayanan? Opamp olarak o kullanilirsa daha yuksek cikis voltaji da alinabilir sanirim. LM317HV orada ise yarayabilir.
MCP071 i bilmiyorum, ama bizim kullandığımız MC34071, 44V a dayanıyor.
MCP071 miydi 44V'a dayanan? Opamp olarak o kullanilirsa daha yuksek cikis voltaji da alinabilir sanirim. LM317HV orada ise yarayabilir.
Abi bu 36v zener 500mW olsa yeter mi yoksa 3W mı takayım. Valla unutmuşum yav. aynı soruları sorup durucam ellaham
Eskiden bulunmuyordu bu TR de. Şimdi bir kaç yerde var. Benim güvenip alacağım yer karaköy elektronik. 180tl fiyatı var kargo ile birlikte 250tl olur o.Yalnız LM317 "HV" detayı önemli. En kötü durumda giriş voltajı 50-55V u bulabilir. Normal LM317 kullanırsan patlar.
17TL yi görünce bayılman lazımdı abi.Hmm ben de 17 TL yi görünce sevinmiştim
Şimdi biraz bizim devreye nasıl yerleştiririm diye baktım da olmuyor galiba abi. iki opamp GND yi aynı yerden alıyor, üçüncüsü farklı yerden alıyor.Evet olur.
Hatta bu sayede LM317HV kullanimi icinde yer acilmis olur kartta degisiklik yapmaya gerek kalmadan, eger kullanilmasini dusunuyorsaniz.
Sana öyle geliyor. Ben bu pcb ye yıllarımı verdimBu PCB evde basilacak kadar basit, yek yuzey.
Uc ayri opamptan teke gecince zaten 40 TL dusuyor fiyat. 17 TL'sini 317'ye vermek sorun olmamali.Düşünüyorduk ama fiyatı caydırdı Sen 17 TL ye çalışan almışsın geçen sene, ama şimdi biz alırsak senin kadar şanslı olacak mıyız belli değil.
Baba markaların amfileri bile atlama dolu atlama konusuna fazla takılmamak lazım bence abiSana öyle geliyor. Ben bu pcb ye yıllarımı verdim
Artık atlama teli kullanmıyoruz ve Mümkün olduğunca SMD malzeme tercih ediyoruz. Teknolojiyi takip ediyoruz. Her ne kadar o bizden kaçmaya çalışsa da...