Aneng hem çok havalı duruyor hem de uygun fiyatlı. Böyle şeyler genelde tırt çıkar. O yüzden ilgimi çekse de hep uzak durdum. Güzel bir aletse bir tane almayı düşünebilirim.Bende AnengA3008 var
kesinlike uzak durulması gerekiyor!!Aneng hem çok havalı duruyor hem de uygun fiyatlı. Böyle şeyler genelde tırt çıkar. O yüzden ilgimi çekse de hep uzak durdum. Güzel bir aletse bir tane almayı düşünebilirim.
Acaba Uni-t UT603 yerine daha kaliteli bir lcr metre mi alsam. Bozuk kondansatörde sağlammış gibi kapasite ölçüm sonucu çıkınca benim lcr metre kullanmamın anlamı kalmıyor. Bu cihazı ben özellikle kondansatörü düşünerek almıştım. Bu konuda bir tavsiyeniz var mı?
Aslında düşündüm ama arada ciddi fiyat farkı vardı. Yaklaşık üç katıydı UT 612. Şimdilik bu kadar pahalısını almayayım gerekirse ileride alırım dedim. Ne kadar fark olabilir dedim, sonuçta bu da benim işimi görür dedim.. Ama tabii öyle olmadı. Normalde UT 612 alırdım eskiden olsa. Bu aralar gidip pahalısı değil uygun olanı alayım diyorum. Sonrasında hep pişman oluyorum. Bu aralar bu durumu çok sık yaşıyorum. Yeter artık bundan sonra iyisini güzelini alacam param yettiğince .Keşke UT 612 alsaydın. UT603 hem ölçüm alanı çok dar, hem toleransları iyi değil, hem de gördüğüm kadarıyla ölçüm frekansını belirleyemiyorsun, otomatik frekans seçimi yapıyor.
Multimetre ile şu şekilde yapıyorum:Köprü diyotu nasıl test ediyorsunuz ?
Evet şimdi onu düşünüyorum ama sağlıklı bir şekilde pcb'ye nasıl lehimlerim emin değilim.Köprü diyotu 4 diyot bağlayarakta yapabilirsiniz
yer dar sığdırma problemi olur gibi geliyor.Diyotları küçük bir delikli pertinax a monte edebilirsiniz.