Direnç nette var Gökhan. Ben de şimdi sipariş ediyorum elimdekini tamir için. aslında TO92 kılıfında (BC547 gibi) 7805 ler var fiyat da çok ucuz (50 kuruş), onlardan da kullanılabilir, ama direnç nette stokta yok. O yüzden mecbur tanesi 6 TL ye bu pire kadar regülatörden alacağız
Led dimmer devresini tamamladık sayılır. Bread board üzerindeki elemanlar için de bir pcb yaptıkmı tamamdır.
Öte yandan uçak paneli için yaptığım led panelde dip ledler yüksek geldiğinden ve bacakları da pcb arkasından yüksek geldiğinden ön kapak hiç bir şekilde yerine oturmadı. Bunu SMD yapmaktan başka çarem yok anlaşılan. Artık yeni bir pcb yapacağım.
Aslında buna video çekip durumu anlatmak lazım. Siz olmasanız ben pro miniyi çöpe atmıştım.Biraz önce regülatörler geldi. Bendeki aşırı akım çeken pro mini'nin üzerindeki regülatörü söküp orijinal Microchip'in regülatörünü taktım. 16 V a kadar hiç sorunsuz çalıştı. Birçok kişi benim gibi bu pro mini'leri sağlı sollu yakacaktır orijinal devredeki bilgilere aldanarak. Burada çıkarılacak ders, klon devre kullandığını, orijinal devrenin teknik verilerinin bu devre için geçerli olmadığını bil!
Ama buna da şükür, en azından içi boş regülatör yok üzerinde, 9 V ve altı beslemede en azından çalışıyor
Led kalitesini bilmiyorum ama halihazırda bozuk değillerdi. Tektek lehimlemeden önce test ettim.Sorunun ne olduğunu anlamayadık. Belki de @KAZIMUGUR un dediği gibi ya adi LED denk gelmiş sana ve voltajı yer yemez bozuldu, veya belki de LED'ler halihazırda bozuktu veya içi boştu
Lineer regülatörlerde temel prensip çıkış gerilimine yakın besleme kullanmaktır !!!
Sistem tam yüke bindiğinde yüksek giriş gerilimi ben buradayım demeye başlar zaten devre tekniği açısından akıl karı iş değildir.
Ya be arkadaşım , plc in var onu besleyecek donanımın var ama 5 Volt a gelince tasarruf , yok agam kızsan da kızmasan da cık.
24 VDC to 5 VDC kaç kuruş ki riske giriyorsun ayrıca fazla güç harcıyorsun ?
Akü değil. Eleman eksik bir tane.
Gate bacağı boşta kalınca ledler pır pır edeyiGerek yok gibi....
Nasıl yani boşta kalıyor , tasma takmadan dolaşsın diye dışarıya mı salıyorsun ?Gate bacağı boşta kalınca ledler pır pır edeyi