Abi şema displayden ibaret değil ki. Anakart bu. Ne kadar buton, led, switch varsa burada.Yav burada sanat eseri yapmıyorsun Bu bağlantılarda hata var mı yok mu anlamak çok zor. BUS kullanman şart, başka türlü bir yolun gitmesi gereken yerin bir yanına gitmediğine dair bir garantin yok.
Katot transistörü dediğin arduino bağlantı pinleri sanırım. Onu sola alırım hemen.Şemada 4 tane blok görmemiz lazım. iki blok 4 tane 7 segmentli, iki blok da 2 tane 7 segmentli. Ama senin şemada herşey iç içe. MAX'lar en solda, 7 segmentlerin katot transistörü en sağda.
Beslemedeki 100nF da ek olarak 10µF mu atayım?Bir de her bir MAX'in beslemesine bir bypass kapasitör atmakta fayda var. Mesela 10 µF gibi.
Arduinonun Ares de karşılığı yok abi. Onu koyunca bacakları çıkmıyor. Sadece simulasyon amaçlı isis'e koymuşlar sanırım.Proteus'ta arduino'nun bir sembolü var zaten. Onu şemaya dahil et. Sonra da o arduino'ya bütün bağlantıları şemada yap. Böylece hangi sinyal nereye gidiyor? Tüm elektriksel bağlantı görülür.
Anladım galiba abi. Bir deneme yaparımBus kullanmak zor birşey değil. BUS çizgisini çiziyorsun, sonra da o çizgiye giden ve oradan çıkan tellere LABEL koyuyorsun. Mesela BUS'ın bir ucundan etiketi OUT olan bir tel giriyor. BUS'ın diğer ucundan da etiketi OUT olan bir tel çıkıyor. Bunlar birbirine bağlıdır. Senin şemada yol trafik yönetimi yapmana gerek yok. Etiket ismini doğru verdiğin anda Proteus onların birbirine bağlı olduğunu garantiliyor.
Datasheet'inde vardı 9.53k. Bende 10k direnç koydum.100 nF yerine direkt olarak 10 µF atabilirsin. Veya paralel olarak da atsan olur. Bir de MAX beslemesinde seri bir direnç var. O neden orada?
Bak bunu sen söyleyince fark ettim. Neden çıkmadı ki acaba...Ayrıca nedense şemada MAX'ın pin adlarının hiçbirisi çıkmamış. Komponent değerleri de görünmüyor.
Valla abi işi gücü bırakıp bide onu çizmem gerek. Çok zulüm iş geliyor bana. Adam o kadar uğraşmış, Rengine şekline kadar çizmiş ama bacakları eklememiş. Ne diyim bilmiyorum ki.Eğer arduino yoksa yeni bir sembol ve ayak izi zaten eklemen lazım. Sembol bir dikdörtgen olacak ve sağ tarafında 10 tane dijital pin, sol tarafında da 6 tane analog pin ve 8 tane power ve ıvır zıvır pinler olacak. Ayak izi de tam olarak arduino'ya uyacak erkek pin header'lar olacak. Böylece senin yaptığın kart, arduino için bir "shield" gibi olacak
o bus dediğimiz mavi yol nerden ekleniyor? Bilmiyorum ben onu.İşte sana bir BUS örneği. 4 haneli 7 segmenti MAX7219'a bağlıyoruz. Ama buradaki 7 segment modül sendekinin aynısı olmayabilir, ondan emin olmak lazım.
4372 eklentisine bak
Valla abi işi gücü bırakıp bide onu çizmem gerek. Çok zulüm iş geliyor bana. Adam o kadar uğraşmış, Rengine şekline kadar çizmiş ama bacakları eklememiş. Ne diyim bilmiyorum ki.
Yarın bakayım artık. Kafam şiştiAşağıda hazır bir arduino UNO ve diğerleri için library var. Ben kullanmadım ama bilmiyorum nasıldır:
Arduino UNO Library for Proteus - The Engineering Projects
In today's post, I am going to share Arduino UNO Library for Proteus. I have already shared two Arduino libraries for Proteus and they ...www.theengineeringprojects.com
Displayleri incelemeye vakit bulamadım. Gruplama olayına da bakarım.Evet böyle daha iyi. 7 segment displayleri neden yerleştirmedin?
Bir de bus'ları da ayrı gruplara ayırabilirsin. Mesela display bus'ı. Butonların bus'i. Lambaların bus'ı gibi.