Under Ground
Aktif Üye
Yok hocam. Heyecanla takip ediyorum bu iş nereye kadar uzayacak diye.Petrol fikrini veren üye şu an kafasını duvara vuruyor sanırım.
Yok hocam. Heyecanla takip ediyorum bu iş nereye kadar uzayacak diye.Petrol fikrini veren üye şu an kafasını duvara vuruyor sanırım.
Sistemin beslendiği kaynağı bile söyleyemedin be @ayhanaricanYıllardır bu zırvaları duyuyorum, iddiada bulunan bir kişi de çıkıp ben cihazı yaptım gelin inceleyin, sökün veya vereyim bakın demez. Kendisi uzaktan 244p çekilmiş bir video verir, ortada ne ikinci bir cihaz vardır, ne cihazın çizimi ve hesabı. Hiçbirinin de derdi para olmadığı! için bu çizim ve hesapları paylaşmazlar nedense biri yapsın. Bu kadar eminlerse paylaşsınlar çizimleri 3 ay sonra aliexpress üzerinden herkes zaten kopyalarını almaya başlar.
COP 1 den büyük olamaz sarkaçda.Siz olayı gerçekten anlamıyorsunuz. Sistemde sarkacın kendiliğinden salınacağını iddia etmiyoruz. Sarkacı salınımda tutabilecek minumum gücün çekiç tarafından elde edilecek güçten en az 10 kat (uzmanları 12 diyorlar) olduğunu iddia ediyorlar. Öğrendiklerimize göre bir sistemde eğer sistem çalışıyorsa giriş gücünün çıkış gücünden daha büyük (kayıplar) olması beklenir ancak bu sistemde 12 kat daha azdır. COP'un 12 olmasını anladığım kadarıyla rulmanlı bir sistem için belirtiyorlar. Anlamanız ve hesaplaması kolay olsun diye sürtünme kuvveti vermek yerine sürtünme kaybını ilk turdaki 5cmlik kayıp olarak ifade etmeye çalıştık. Bu da küflü bir rulman için oldukça yaklaşık bir değerdir. Daha kaliteli rulmanlar ile daha az sürtünme mümkün ancak burada o kadar mükemmel olması gerekmiyor. Sistemi tahtadan bile yapsanız çalışacak gibi duruyor. Elbette sarkacı salınımda tutmak için bir mekanizma olmalı, bundan ikinci yazımda bahsettim. Konuyu anlamadığınız sorularınızdan ve itirazlarınızdan anlaşılıyor.
43945 eklentisine bak
Yatay direğin gücünü hesapla da gör bak nasıl oluyormuş. Hesaplamadan Termodinamik ilke ile cevap veriyorsan bu yanıltıcı olur. Gerçek değeri bu sistemin hareket denklemini çıkararak bulabilirsin. Biliyorum biraz kazık bir soru bu ama biraz uğraşla yapılabilir. Merkezkaç kuvveti pseudodur merkezcil kuvveti dikkate alalım dersen yanlış hesaplarsın. Doğrusunu merkezkaç kuvvetini (F = m * ω * ω * r ya da F = m * V * V / r) dikkate alarak bulabilirsin. 180 derece salınımda 3 * m * g olduğunu hesaplamıştık ve şimdi bu kuvvetlerin oluşturacağı torku ve açısal hızı da hesaplamalısın. Elbette burada kuvvetler ve açısal hız sabit değil ve bu nedenle hesaplamak da zor olur fakat ortalama değer ile kaba bir hesap da yapılabilir. En azından fikir beyan etmeden önce bunu bari yapın ki anlayabilin.COP 1 den büyük olamaz sarkaçda.
O hesaplanan kuvvet. Birimi Newton=NYatay direğin gücünü hesapla da gör bak nasıl oluyormuş. Hesaplamadan Termodinamik ilke ile cevap veriyorsan bu yanıltıcı olur. Gerçek değeri bu sistemin hareket denklemini çıkararak bulabilirsin. Biliyorum biraz kazık bir soru bu ama biraz uğraşla yapılabilir. Merkezkaç kuvveti pseudodur merkezcil kuvveti dikkate alalım dersen yanlış hesaplarsın. Doğrusunu merkezkaç kuvvetini (F = m * ω * ω * r ya da F = m * V * V / r) dikkate alarak bulabilirsin. 180 derece salınımda 3 * m * g olduğunu hesaplamıştık ve şimdi bu kuvvetlerin oluşturacağı torku ve açısal hızı da da hesaplamalısın. Elbette burada kuvvetler ve açısal hız sabit değil ve bu nedenle hesaplamak da zor olur fakat ortalama değer ile kaba bir hesap da yapılabilir. En azından fikir beyan etmeden önce bunu bari yapın ki anlayabilin.
Mala mı anlatıyorsun? Tork ve açısal hız diyorum ya tork çarpı açısal hız gücü verir. Oyalama beni...O hesaplanan kuvvet. Birimi Newton=N
Gücün birimi Watt=joule/s=N*m/s
Desmos programında yinemeli hesap ile integral hesabı yapamıyorum..Mala mı anlatıyorsun? Tork ve açısal hız diyorum ya tork çarpı açısal hız gücü verir. Oyalama beni...
Ben sarkaç için açıyı ve diğer parametreleri verdiğinde açısal hızı döndüren bir formül(equation) buldum(yani keşfettim, kendim buldum). Bunu kullanarak belki hesaplayabiliriz fakat önce onu karmaşık sayılardan kurtarmam gerekiyor. Karmaşık sayılar yerine 1, 2, 4 gibi çarpanlar gelecek ya da bölgelere göre ayrı fonksiyonlar kullanmak lazım. 1. bölge, 2. bölge 3 ve 4... ya da sarkacın hareketinin oposite hareketlerinin 4 durumuDesmos programında yinemeli hesap ile integral hesabı yapamıyorum..
Tork sadece alt ölü noktada maksimum oluyor. Tork ve hızın toplam ortalaması lazım.
50 sayfa formül yazıp kopyalasan, kitap yayınlasan hepsi hikaye. Sarkaç sallanıp duracak
"Kimin sarkacı daha uzun süre sallanacak" yarışması olursa belki oradan ödül alınabilir.
... takla atsan, taksim meydanında cikcik diye ötsen faydası olmaz. Enerji yoksa duracak