czorgormez

Temporary user
ben elimdeki eski dandik breadboardların hepsini çöpe attım. kontakları gevşemiş ve korozyona uğramış. hangi gevşek ne kadar gevşek asla bilemiyorsun çok büyük bir tuzak. yüksek kalitede birşey bulursan alırım.

Yanılmıyorsam beslemelerinide kendi üzerine yerleştirdikleri Tİ nin breadbordunu gördüm geçenlerde ama hiç ilgilenmeden pass geçmiştim.
Bulursam linkini atayım sana.
ben elimdeki eski dandik breadboardların hepsini çöpe attım. kontakları gevşemiş ve korozyona uğramış. hangi gevşek ne kadar gevşek asla bilemiyorsun çok büyük bir tuzak. yüksek kalitede birşey bulursan alırım.

digikeyde falan mutlaka kaliteli breadboard vardır. dipmalzeme pek kalmadı ama en azından bir tane elde tutmak lazım.

şunu buldum
1.5 ay kadar önce 1500 TL civarına almıştım, şimdi 2000 TL kusur olmuş, 500 TL birden fiyat artışı olmuş. :dusun1:

Benim aldığım buydu ama karıştırdım.

Geçenlerde bi konuda geçmişti link verilmişti @taydin tarafından yanılmıyorsam

Kaliteli breadboardda pahalı ama ucuz breadboardda ucuz jumper da baş belası üfleyince çalişan devrelerle sonuçlanıyor

Eğer özel yapılmış jumper kablo kullanılırsa bozulması zor.
Ethernet kablosu, TO-220 kılıf komponentler bu kanalları bozmaktadır.
En önemlisi de, altındaki süngerli bandın çıkması ve yıpranmasıdır. Bunu engellemek için bordun altından bakılarak vida delik yerleri bulunur. Bir pleksi üzerine sağlamca tutturulur.
Bu şekilde yapılınca ucuz olanlar da ömürlü olur.

https://mekatronik.org/forum/threads/wisher-kaliteli-breadboard-stoklara-gelmis.6909/post-120142

Ben jumperlardan şikayetçiyim. Uçları çabuk kırılıyor.
Kablo çapları ince olduğu için dirençleride fazla. Yüksek akımlarda voltaj düşümü oluyor.

Nerede o eski jumperlar :katil2:
Bu dikdörtgen plastik içerisinde sacdan pres ile yapılmış rengarenk ribon kablo gibi olan jumperlar genelde kotü oluyor bunlar çıkmadan önce farklı uzunluklarda yuvarlak yumuşak plastik içerisinde yine yuvarlak uçlu (preslenmemiş) jumperlar vardı onlar daha iyiydi diye hatırlıyorum

Kablo çapları ince olduğu için dirençleride fazla. Yüksek akımlarda voltaj düşümü oluyor.
bende 3-4 makara renkli zil teli var içi herhalde 0.30 - 0.40 olabilir. ihtiyaç duyduğum uzunluğa göre kesip kullanıyorum iş bitince de atıyorum. o hazır jumper kablolar tam bir baş belası. içinde 2-3 tane incecik tel var sadece o kadar kötü.

çok acil lazım olursa da ethernet kablsu kesip içinden çıkan sert telleri jumper kablo olarak kullanmak mümkün.

Breadboard ve aksesuarlarından çok şey bekliyorsunuz. 200-300mA en fazla akım kapasitesi olan bu alet daha ne yapsın. Akımlı işler için ya uzay montajı ya da pcb yapmak gerekli.

Mıknatıs dokundurun çekiyorsa demirden yapılmıştır teller.
Çapsızlıktan değildir direnç göstermesi.

Çinli amcamlar aluminyum üzerine bakır kaplı bile yapıyorlar sadece demir üzerine değil.
Nasıl patra kazandıklarına halen aklım ermiyor zaten.

Breadboardlar ilk ciktiginda aldim buyuk kolaylikti. Fakat bir sure sonra sorun yasamaya basladim.
Temassizlik sorunu oldugunu farkettigimde asagidaki urunlerle devam ettim.

Bir daha da breadboard almadim.

1730042482239.png

Fi tarihinde bu delikli plakete alarmlı digital saat monte etmiştim. MM serisi bir çip idi. Elektor yada elo elektronik dergisindeki şemayı tadil etmiştim.
Sonra saatimi birisi yürüttü sabahları uyanamaz oldumdu.
Şimdilerde ise FR4 olanları mevcut nve kesmekte sıkıntı çıkarıyorlar.
Bu cam elyaf katkısı testerenin ağzına tükürüyor.

Ben kirip zimpara makinesinde duzeltiyorum. Yada cizimdeki yonde kesiyorum. Dedigim gibi kestigimde testerede korlesme olmuyor. Elektrikli testere makinasinda kestigim icin zorlanmiyorum.

Yalniz zimpara makinasinda duzeltirken PCB yanip siyahlasabiliyor yanarsa daha az bastirarak zimpara yaniklarini aliyorum.

1730045266868.png

Son düzenleme:
Havyaya parayi bosu bosuna vermedik. Eger uzay montaj yaparsan yani malzemeleri deliklerden gecirmek yerine padlerin ustunden lehimlersen prototip gelistirmak daha da basit hale geliyor. Ama devreye carpip malzemeleri egip bukmeyeceksin.

Havyaya parayi bosu bosuna vermedik. Eger uzay montaj yaparsan yani malzemeleri deliklerden gecirmek yerine padlerin ustunden lehimlersen prototip gelistirmak daha da basit hale geliyor. Ama devreye carpip malzemeleri egip bukmeyeceksin.
iki delik arasını nasıl bağlıyorsun lehimle doldurarak mı?
Yanyana delik sayısı çoğaldıkça ve lehimle doldurunca çok çirkin oluyor. :)

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
6,847
Üyeler
2,779
Son üye
Kersoyu

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back