Yolun sonuna gelindiğini görmek çok güzel digital pot tavsiyesi verdiğim için gururluyum
Hiç belli olmaz. Daha enerji vermedim devreye. Fişe takınca yanabilir de. O zaman tam bir felaket olur. Gerçi en son yaptığım hiç hatasız çalışmıştı. Hatta Timur abi "Çok kolay oldu sanki" diyerek hatasız çalışmasına şaşırmış gibiydiYolun sonuna gelindiğini görmek çok güzel digital pot tavsiyesi verdiğim için gururluyum
Hemen motorsikletin farını söküp seri bağla abi.Hiç belli olmaz. Daha enerji vermedim devreye. Fişe takınca yanabilir de. O zaman tam bir felaket olur. Gerçi en son yaptığım hiç hatasız çalışmıştı. Hatta Timur abi "Çok kolay oldu sanki" diyerek hatasız çalışmasına şaşırmış gibiydi
Valla lehimleme yaparken kısa devre yapmadıysam birşey olacağını sanmam. Çünkü 6 bacaklı mercimek kadar entegreler lehimledim. Tek korkum onlar. Gerçi multimetre ile kısa devre kontrolü yaptım ama ne olur ne olmaz. 99% sorunsuz çalışacak devre. O kadar güveyorum aslında. 1% hata payı verdim kendime. Bu gün fişe takacaktım ama yukarıda 646.mesajımdaki sorumu kimse cevaplamadı.Hemen motorsikletin farını söküp seri bağla abi.
Veya düşük değerli cam sigrota.
Başımıza iş almayalım.
Benim bu hale getirdiğim devrem patlarsa camdan atarım aşşağı birde ben atlarım peşinden
2n3055'lerin beyz'ini ayırsan hiçbir sorun oluşma riski yok abi.Devreye henüz DAC ile ilgili herhangi bir kod yüklemedim. Bu kodları yazmadan önce devreye enerji verip bir anormallik var mı diye test etmek istiyorum. DAC kodlarını yüklemediğim için herhangi bir sorun yaşar mıyım? Hiç kod olmayınca DAC nasıl davranır acaba?
DAC picodan daha önemli. Piconun 2 katı fiyatı var şuanda.Ben elektrik verirken genelde kıymetli olanları devreden ayırır voltajları izlerim.
Bence elektrik verirken pico ve 128x64 ekranı devreden ayırmalısın diğerleri bozulsa maddi olarak zorlamaz ama ekran ve pico kilit noktamız
Eyvaah devreden de ayıramıyorsun.DAC picodan daha önemli. Piconun 2 katı fiyatı var şuanda.
Bu gün fişe takacaktım ama yukarıda 646.mesajımdaki sorumu kimse cevaplamadı.
Olmazsa onada bir metal kapak büktürürüm sonra. Şu projeyi bir bitireyim de hayırlısıyla.PLA kutu biraz sakat gibi geldi bana. Güç kaynağından 5 V altında 3 A çekersen o kutu eriyebilir.
En son bunu paylaşmıştım. Sonrasında dac kısmında bir değişiklik yapmadım abi.Son şema nerede o kadar çok sayfa var ki bulmak zor. Ama ilk açılışta SHDN yi pull down yaptığımız için çıkış yüksek empedans olacak.
Evet mantıklı. Görsel olarak bizim meşhur devre kısmını koyarım. Devamını zip li olarak eklerim. Eve geçince hallederim.İstersen ilk mesaja koy şemayı ve değiştikçe ilk mesajı güncelle. Böylece kolayca bakarız gerekirse.
Yani pulldown olmadan devreyi kodsuz çalıştırmak sıkıntı olabilir. Denemek için dip dirençlerden iki tane puldown koyabilirim belki.Güç kaynağı ilk açıldığı anda Q8 zaten bir süre çıkışı 0 da tutuyor. Ayrıca DAC çıkışındaki low pass filtre kondansatörü de voltaj regülatör opamp'inin çıkışını 0 da tutuyor. Eğer pico kısa zamanda DAC'a birşey yazarsa sorun çıkmaz. Ama gecikme olursa sorun çıkabilir. Bu durumda DAC VoutA ve VoutB ye pull down koymamız gerekebilir.
O zaman bu haliyle kodsuz deneme amaçlı çalıştırabilirim.DAC iç yapısına bakınca çıkışlarda şaseye giden kazanç ayar dirençleri var zaten. O zaman efektif olarak pull down var zaten, sorun çıkmaması lazım.
17878 eklentisine bak