Koruyucu Gözlük

Öğretmen27

Aktif Üye
Elektronik kartlari tamir ederken koruyucu gozluk kullaniyor musunuz? Allah korusun bir devra elemani patlasa mesela kondansitor havaya firlasa gozlerimizi ne koruyacak?
Onerdiginiz marka var mi?
Asagidakini almayi dusunuyorum.

Ekler

• Screenshot_20241110-193329_Trendyol.jpg
    Screenshot_20241110-193329_Trendyol.jpg
    104.5 KB · Görüntüleme: 16
Emniyetli ama bununla çalışmak çok zor. Gözü tam kapatıyor ve hava almıyor içeride terliyorsun.

Ben bir şeyin patlama ihtimali olduğunda takıyorum sadece. Yoğun kullandığım bir şey değil.

3M is gozluklerini tavsiye ederim. Bi cok cesidi var. Ayrica siperlikte dusunebilirsiniz. Belirttiginiz ihtiyac icin tam kapali bi gozluge gerek yok bence ama tabi siz bilirsiniz.

Su gozlugu aldim. Sizce nasil?

Ekler

• Screenshot_20241110-202341_Trendyol.jpg
    Screenshot_20241110-202341_Trendyol.jpg
    87.2 KB · Görüntüleme: 10
Bende 3M nin gözlükleri var, tavsiye ederim. Dremel ile yüksek devirde çalışırken kullanıyorum. 3M' nin kenarları daha kapalı kafa bantlı bir modeli de var onu da bir kaç kez soğan doğrarken kullanmıştım. :D

Bende 3M nin gözlükleri var, tavsiye ederim. Dremel ile yüksek devirde çalışırken kullanıyorum. 3M' nin kenarları daha kapalı kafa bantlı bir modeli de var onu da bir kaç kez soğan doğrarken kullanmıştım. :D
Benim aldigim elektronik kart tamiri yaparken bir de ayda yilda bir avuc ici taslama yaparken kullansam yetmez mi? 3 M nin kafa bantli modelinin linkini atar misiniz?

Linkteki ürün var ben de gözlüklerin buğusuydu, sıkmasıydı, görüş alına derken hem ağır işlerde de rahat oluyor ancak tek handikapı eğilerek kullanırken ağırlığı uzun kullanımda bazen rahatsız ediyor

siperlik

3M kullananlar, koruma özelliğinin dışında ilgili modelinin görüşü ile ilgili bilgi verebilir mi? Bu gözlüklerin en ucuz olanlarının görüşü çok bozuk oluyor, biraz daha kaliteli diye satılan bir model var, daha iyi ama yeterli değil. (Şimdi baktım, marka-modeli Deltaplus z87+ brava'ymış)

Ben de hırdavatçıdan aldığım taşlama gözlüklerini kullanıyorum. Çizilmeye karşı hiç dayanmıyorlar. Ucuzlar ama çabuçak çöp olup pahalıya geliyorlar. @kocamanusta 3M nasıl bu bakımdan?

Benim koruyucu ekipmanlarım bunlar. Elektronik işlerimde hiç aklıma gelmiyor ama kimyasal ya da mekanik işlerimde ne kadar işim olursa, hep kullanmaya özen gösteririm.

Aslında bir de CO2 lazer için koruyucu gözlüğe ihtiyacım var. Genel olarak çok sorun olmaz deniyor ama göz sağlığı, ileriki yaşlarda ciddi problemlere yol açabiliyor. İleride ortaya çıkabilecek sorunlar çok ölçülebilir olmadığından lazer işlerden uzak duruyorum. CO2 lazerim evde yatıyor.

20241111_165402.jpg

Ben de hırdavatçıdan aldığım taşlama gözlüklerini kullanıyorum. Çizilmeye karşı hiç dayanmıyorlar. Ucuzlar ama çabuçak çöp olup pahalıya geliyorlar. @kocamanusta 3M nasıl bu bakımdan?

şantiye ortamında kullandığımdan belki çizilme oluyor. tozdan kaynaklıyor ve kuru silme yapınca da kaçınılmaz çiziliyor. daha temiz ortamlarda bilinçli temizlik ve korumayla muhtemelen daha uzun süre kullanılabilir.

konfor ve görüş netliği elbette önemli ama özellikle fırlayan cisimleri tutma veya sektirme konusunda özellikle 3M iş gözlüklerini taviye ederim. kalitesiz gözlüklerin koruma falan yapmadığına şahit oldum.

çok uzun süre önce motor kapağına segman takarken fırlamış ve numaralı gözlüğümün bir camını tuz buz etmişti. allah korudu herhalde gözüme bi zarar gelmedi. taşlama yaparken de bi kaç basit fırlama vakası başıma geldi o yüzden ne zaman segman ve taşlamayla işim olsa aklıma hep bunlar gelir.

dediğim gibi yaptığınız iş bu tür riskler barındırıyorsa bahsettiğim marka şart değil ama kaliteli bi iş güvenliği gözlüğü kullanmanızı tavsiye ederim. paraya acınacak bi mevzu değil.

3M kullananlar, koruma özelliğinin dışında ilgili modelinin görüşü ile ilgili bilgi verebilir mi? Bu gözlüklerin en ucuz olanlarının görüşü çok bozuk oluyor, biraz daha kaliteli diye satılan bir model var, daha iyi ama yeterli değil. (Şimdi baktım, marka-modeli Deltaplus z87+ brava'ymış)
Ben 3M' den memnunum. İkisini de müsait bir zamanda deneyip yazarım. Bahsettiğiniz sorunu anladım.

Forum istatistikleri

Konular
6,896
Üyeler
2,803
Son üye
asimavi

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back