frekansi oyle bir artiralim ki 1m mesafeli radqr yapalim.Magnetik alanin ilerleme hizi dusuk olsaydi sonar prensibi gibi bir teknik kullanmak ne guzel olurdu.
GPR (ground penetrating radar) temelde bu şekilde çalışıyor.Magnetik alanin ilerleme hizi dusuk olsaydi sonar prensibi gibi bir teknik kullanmak ne guzel olurdu.
çok yakın objeleri görmek zor ama 30 santim üzeri için mümkün bunu da anteni yerden 20-30cm kadar yukarıda tutarak çözüyorlar. fakat konu yeraltı görüntüleme olduğunda frekansı arttırmak çözüm olmuyor. çünkü yüksek frekanslar toprak tarafından emiliyor. ama maksimum S band (3 ghz) kadar çalışan yer altı radarları mevcut.frekansi oyle bir artiralim ki 1m mesafeli radqr yapalim.
yok hocam oyle ghz ler filan degil, bu sefer baska dertler cikar, ben mhz seviyesini dusunmustum.çok yakın objeleri görmek zor ama 30 santim üzeri için mümkün bunu da anteni yerden 20-30cm kadar yukarıda tutarak çözüyorlar. fakat konu yeraltı görüntüleme olduğunda frekansı arttırmak çözüm olmuyor. çünkü yüksek frekanslar toprak tarafından emiliyor. ama maksimum S band (3 ghz) kadar çalışan yer altı radarları mevcut.
1-2 mhz pek uygun değil. 1 mhz için dalgaboyu 300 metredir. elde edilen görüntüleme çözünürlüğü çok düşük olur.yok hocam oyle ghz ler filan degil, bu sefer baska dertler cikar, ben mhz seviyesini dusunmustum.
yok hocam oyle ghz ler filan degil, bu sefer baska dertler cikar, ben mhz seviyesini dusunmustum.
çok detay bilmiyorum analog elektronik pek sevemediğim için arkadaşıma neden? sorusunu sormamıştım.Evet bu duruma ben de zaman zaman degisik elektronik cihazlarda tanik oluyorum.
Modern opamplarin onune transistor yada fetlerle bir amplifikator kati daha yapiyorlar.
Zarar gorurse ilk katdaki transistorler zarar gorsun mantigi guduldugunu dusunuyorum.
Ben transistor yazdiniz sanmistim transformator yazmissiniz. Transformator kullanmanin soyle bir avantaji var.
Transformatorun herhangi bir sargisini C ile rezonansa getirip ilgilendiginiz frekansda secicilik, kazanc, gurultude azalma gibi avantajlariniz da oluyor.
nasıl ?Iki bobini yanyana koyarak voltaj enduklenmesini sifir yapamazsin. Bobinleri bir birine dik yerlestirirsen sifir yapabilirsin.
28549 eklentisine bak
Ben sana yukarıda anlattım. İyi niyetle bir yaklaşım yapıyoruz verdiğin tepkiye bak. Bu hesapların hepsi teorik onun farkında ol öncelikle. Yukarıda yazdıklarımı okuyup bir şey yazacaksan yaz, aksi halde yok ben öyle yaptım siz yapamazsınız bilmem ne falan diyeceksen lütfen zamanımı çalma.Ben kısır tartışmaya girme taraftarı değiim.Egomda yok Allaha şükür.
bana bunu anlatın abi örnek vermeden anlatın öğrenmek istiyorum amacım bu (öğrenmek) kibarca yazıyorum fırlamalık olsaydı zaten yapardım.
bunu anlatın :"ki bobini yanyana koyarak voltaj enduklenmesini sifir yapamazsin. Bobinleri bir birine dik yerlestirirsen sifir yapabilirsin."
laf salatasız olursa çok memnun olurum
@devreci teşekkür ederim beni kale alıp cevapladığın için ama örnekler bu konu için yetersiz ve sığ kalıyor
@clc sen bırak benm yaptıgım gorseli ben onu pythonda yaptım yaparkede 15 defa kurcaladım siz bana şu bobinlerdeki endükasyonu nasıl 0 yapıyosunuz anlatın öğrenelim
bu mümkün değil en aza indirdirsin ama sı-fır-lan-maz.
çok üzüldüm ya beni engelledi diye