Bir devre kurmaya çalışıyorum. Devreye 24 volt bir konnektör üzerinden gelecek. Bu 24 volt bir anahtar üzerinden optonun girişine ve direkt 7805 regülatörün girişine gidiyor. Regülatör bir mikroişlemcinin çalışma gerilimi için kullanılıyor. Optonun çıkışı da mikroişlemcinin bir input bacağına gidiyor. PCB çiziminde ground bağlantılarını nasıl yapmam gerektiği konusunda kafam karıştı. Optonun girişindeki GND_A'yı direkt 24 volt (-)' ye bağlayacağım. GND_B'yi ise MCU grounduna bağlayacağım.
Aklıma oturmayan ground ayarlamasını regülatörde nasıl yapmam gerektiği. Regülatördeki kondansatörler direkt regülatörün kendi grounduna bağlanıyor. Ben regülatörün groundunu MCU grounduna bağlamayı düşünüyorum. Öyle mi yapmalıyım yoksa regülatör girişindeki 0.33uF'ı 24 voltun (-) ucuna mı bağlamalıyım?
Kafamdaki devre şu şekilde:
Aklıma oturmayan ground ayarlamasını regülatörde nasıl yapmam gerektiği. Regülatördeki kondansatörler direkt regülatörün kendi grounduna bağlanıyor. Ben regülatörün groundunu MCU grounduna bağlamayı düşünüyorum. Öyle mi yapmalıyım yoksa regülatör girişindeki 0.33uF'ı 24 voltun (-) ucuna mı bağlamalıyım?
Kafamdaki devre şu şekilde: