Cok keyifliydi burada yazdiklariniz.
iste insan cesitliligi cok olunca dusunce cesitliligide inanilmaz oluyor.
Ilim agizlardan alinir. Forum larda olmak da buna yakin bir olay.
Bizde bir inanis vardir ya gecmisten gelen, yaw yeni ogreniyor iste yenisini bozar, sen su dandik seyi al ogrendikce iyisini alir. Ya da derler iste " FDM bir yazici alinacak baslangic icin sunu al"
Ya kardesim FDM i kullanirken ogrenecegin her seyi youtube izlesen ogrenirsin ki. Tekerlekler , raylar, vidalar her sey var. Otur saatlerce izle. Ayar yapabilmeyi deneyerek ogrenirsen o cihazi zaten bozarsin. Ayar mayar kalmaz. Cihaz eve kuruluda gelmeyebilir. Kurman gerekir. Zaten basaramazsin ki, Bunu ogrenmek icin alip dagitip kullanamayan yok mu icinizde?
Youtube dan izleyip ogrenemeyecegimiz sey lerde var elbette mesela, Dolu kondansator olcumu. Unuttun hapi yuttun.
Guvenli bosaltma yontemini ogrenmemis, youtube da kisa devre yaparak bosaltanlari burda saygiyla aniyorum,. (Izleyecegin yerleri bil, her yer izlenmez)
Basimdan gecen bir sey;
Her seyin uygun u alinnmali dusuncesi icerisinde oldugum donemlerde ehliyet almis ama yol tecrubem olmadigindan ve illa kendi arabama binmek istedigimden (Cocuga bak iste babasinin arabasina binmiyor) babama biraz baski yapiyordum. Reno 12 vs olursa en azinda surmeyi ogrenirim felan.
o gunlerde bu alinmis olsaydi inanilmaz sevinirdim. ama ne oldu?
Bir gun eve gelirken yolda bekledigini soyledi. Bi araba bayine girdik. Bir anahtar uzattilar. Sifir bi araba. Ne diyecegimi sasirdim. Meger sonra ogreniyorum. babam demiski cocuk araba surmeyi ogrenecek en azindan bunda hava yastiklari var. 6 tane hava yastigi
( buradan cok zengin oldugum izlenimi cikmasin lutfen, degilim)
Gerci sonralari bir reno 12 durdugu yerden kaldirayim dedim , istop ediyordu. 3. de calistirdim
My-64 almisti babam. Transistor olcen soket bile var ustunde. Hala durur bende. Cok eglenmistim o makinayla. (Elektronik ben de sadece hobi)
Konunun en basindaki cocuklara gelince, ben cok begendim konusmalarini cunku hayal ediyorlar. Ornegin yapmak istedikleri var ve hayalleri var. Cogu cocukta bunu goremedim bile. Elbette alamazlarsa onlarda o isi gorecek uygun yolu bulacaklardir. Ama sanmiyorum ki onlar calismak icin illa o olsun diyen tarafta degiller. Ben oyle hissetmedim. Yani bu olmazsa ben bu isi yapmam kardesim diyenden degil, bence cihazlarin arasindaki farki bilenlerden diye dusunmustum. Cihazlarin hangisi iyi bilmeyenleri ne yapacagiz?
Bu cocuklar belki su kismi biraz dusunemiyor olabilirler. Bir cihaz alirken saatlerce ugrasmamizin sebebi ne? Bir sey ucuz veya pahali diye alinmaz. Ikisinden de yersin kazigi. Uretici cihazi keyfine mi uretiyor?
-Bilmedigin is e cihaz almak nasil olabilir. -Cihaz almaz isen is i nasil ogreneceksin. Bu celiski de yapacagin tek sey bir bilene soracaksin. Yonlendirme duzgun ise yasadin. Degilse vay haline.
Forum lar iyi yonlendirme kaynaklaridir. Cogu paran cebinde kalir.
Bir de hayata bir sefer geliyorsun. (Benim inancim bu
) yapmak istediklerini yapabiliyorsan yapacaksin.
Ama daha onemli bir husus var. Yabanci dil. Olum, kalim meselesidir.