Televizyonu güneş panelleri ile çalıştırma

tsahin

Aktif Üye
24 volt ile çalışan bir televizyon var. 120W gibi güç gerektiriyor. Bunu 80W lık güneş panelleri ile çalıştırayım diyorum ama, paralel bağlayarak olmaz herhalde. Bu bağlantıyı nasıl yapmalı?

Son düzenleme:
Eğer iyi itibara sahip bir firmanın iki eşit solar panelini paralel bağlarsanız, bir sorun çıkmaz ve iki kat'a çok yakın güç elde edersiniz. Ama gene de ufak voltaj farklarından dolayı panellerden birine geri akım akmasını engellemek için diyotlar üzerinden paralel bağlantı yapabilirsiniz. Aşağıdaki gibi:

connecting-solar-panels-in-parallel.jpg

Ama eğer paneller arasında 0.5V dan fazla voltaj farkı var ise, o zaman iki kat güç elde edemezsiniz. Yüksek voltaj veren panelden düşük voltajlıya geri akacak akımdan dolayı büyük güç kaybı meydana gelebilir.

Son düzenleme:
Televizyonu direk solar panele bağlamak sağlıklı olmaz. Güneş paneline uygun bir solar regulator ve seri bağlamak üzere amperajları aynı 2 akü almanız daha doğru olur. TV nizi 24 v akü grubuna bağlayarak çalıştırabilirsiniz.

Aslında televizyonu sadece güneşin olduğu gündüz saatlerinde çalıştırma niyetindeydim. Ama akü ile gece de çalıştırabilme imkanı olacak.

Solar regülatör dediğiniz şeyin amacı, güneş durumuna göre değişen çıkış voltajını belli bir değerde sabitlemek midir? Yoksa bir çeşit günel paneli beslemeli şarj cihazı mı?

Güneş paneli ile akü arasına konulan akü şarz olduğunda şarzı kesen cihaz.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,955
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back