Torna ile sabit yüzey hızı elde etmek

Şimdi burada yapılması gerekeni şöyle anlıyorum, doğru mudur?

Motora gelen fazları VFD'ye, VFD çıkışını da motora bağlayacağız. Torna ON yapılınca da, VFD ye bir sinyal gitmesini sağlayacağız, böylece VFD de ON olacak. Yani ufak bir pano değişikliği gene gerekecek. Yoksa Tornanın kolunu indir, bir tane de butona bas, mantıklı değil. Veya mümkün ise, VFD'ye power gelir gelmez motoru çalıştıracak şekilde yapılandıran bir parametre varsa, onu kullanacağız.

Şimdi biraz daha baktım, VFD yi doğrudan motorun önüne bağlayamıyorum. 750/1500 devir değişimi için motorun bağlantı şeklinin tamamen değişmesi gerekiyor

1754410453305.png

VFD nin bu konfigürasyonu yapan kontaktörlerden önce bağlanması gerekiyor ...

Ara sıra oynadığın bir oyuncaksa sen bilirsin ama sık kullanıyorsan 5.5kW 1500 devir motor 15.000 civarı değiştirirdim ve VFD yi bağlar keyfime bakardım.
Nasıl olsa devir bir pot bakar olmadı vites kutusu vardır muhakkak...
Ya da mevcut motoru ücgen 1500 bağlar sabitler öyle VFD bağlar geçerdim.

Kalem eksenine mekanik olarak encoder takılsa, ve encoder' den alınan bilgi ile devir ayarı yapılsa?
Bu cevap verilmişse, dikkate almayın.

Forum istatistikleri

Konular
8,086
Üyeler
3,224
Son üye
ozi_

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back