Transistörün rise time zamanı

flowchartx

Aktif Üye
Herkese merhabalar, transistörde anahtarlama yaparken frekansı arttırdığımızda kare dalganın dik değilde daha yumuşak olmasının sebebi nedir?

Bunun önüne nasıl geçebiliriz. Base akımını arttırmak veya çıkış akımını arttırmak işe yarar mı

Tamamen onleyemezsin ama direnc degerlerini dusurerek en azindan kapastorlerin sarj desarj suresini kisaltabilirsin.

Bir de transistoru asiri doyuma sokmaman lazim.

Yapilacak en guzel sey hizli anahtarlama transistoru ya da daha iyisi MOS kullanmak.

Bir de transistoru beyzden direnc ile on/off ederken direnc uclarina kapasitor baglamak iletim ve kesim surelerini kisaltir.

Transistörün gaininden feragat ederek frekansa garşı göstermiş olduğu gain eğrisini daha linear bir hale getirebilirsiniz hem de dah yüksek frekanslara çıkar bu şekilde. Ya da Cascode amplifier yapısı kullanarak yüksek frekanslara çıkabilirsiniz. Gerçi bunlar amplifierlar için anahtarlama demişsiniz şimdi fark ettim onun için bir şey diyemeyeceğim.

Yüksek frekanslarda transistörün ortak baz yükselteç (common base amplifier) olarak kullanılması yaygındır.

Forum istatistikleri

Konular
6,953
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back