Böyle bir şey var ama sadece programda mı var, cihazda da var mı bilmiyorum. Nasıl anlarız?Senin osiloskopta spektrum analiz var mıydı?
Ancak bu kadar sivriliyor.Distorsiyon ayarını yapmamışsın sanki. Sinüsün tepeleri biraz daha sivri olmalı.
Ooo tamam spektrum da var. Spektrumu aktif hale getir ve 1 kHz dışındaki frekans bileşenlerini minimuma indirmeye çalış. Aşağıdaki kadar ideal bir sonuç elde edemeyebilirsin, önemli olan olabilecek en aza indirmek.
18323 eklentisine bak
Abi Ustü kıssamda alta etki etmiyor.Üst çok sivri alt çok küt. Paylaştırmaya çalış alt ve üst arasında.
Beklediğim misafirler geldi. Yarın devam edeceğim.Bence bu yeterince iyi. Üçgen ve kare dalga da iyiyse işlem tamamdır Ama bunları spektrum ile test etmeyeceksin, şeklen bakacaksın.
pico diyince damlıyorum hemen. pico w takalım abiSwich'e iki ekstra kablo çekmeyede gerek kalmadı. Aşağıyı direk GND ye bağlayıp Switch'i üst kısma bağlarsam bir taşla iki kuş vurmuş oluyorum. Hem Trimpotları ayırmış olurum hemde anahtarlama yine tek olur.
Şeytan diyor tak picoyu bütün potları da dijital yap sonra bas oto kalibrasyona bitsin iş
18333 eklentisine bak
Picoyu etiketledin mi la sen? Birisi bir yere pico yazınca alarm mı düşüyor sana?pico diyince damlıyorum hemen. pico w takalım abi
Picoyu etiketledin mi la sen? Birisi bir yere pico yazınca alarm mı düşüyor sana?
Hayır abi distorsiyon değil offset.Offset ayarı hem sinüs hem üçgen için ortak çalışması lazım. Sen herhalde distorsiyon ayarını diyorsun. Onu ayırabilirsin.
Abi birde Cihazdan hem sinüs/üçgen hemde kare dalga aynı anda çıkıyor. Bunlara bir yerden anahtar koysak XR2206 yı daha az yormuş olur muyuz? Çünkü ısınıyor bu hali ile.İlk bilinçli tasarım değişikliğini de yaptın, hayırlı olsun