Evet davranır. Aslında içinde güç kaynağı ve yük var. İstediğin kimya gibi davrandırırsın. Akım çekerken iç direnci vs de simule eder. Daha büyük olan 2 quadrant güç kaynakları grid e iade ediyor ama ufakları ısıya dönüştürüyor. Yalnız büyükleri pil simule eder mi diye hiç araştırmadım, EV pili gibi davranabilirler belkiBu guc kaynaklari pil i simule ederken , pil sarj olmasini simule edebiliyor mu? Yani sisteme disardan voltaj verdigimde bir lipo pil gibi davranabilir mi?
Ürün geliştirme, arge, zevk. Bulunsun diye alınacak aletler değil pek. Pilli bir alet geliştiriyorsan, pil şarj aleti vs yapıyorsan işe yarar.Pili simüle edince ne işimize yarıyor, buradaki amaç ne?
Bu farklı bir şey. Şöyle düşün bir alet var bu kapalı bir kutu ne olduğunu boşver, dışarı 2 adet kablo çıkıyor sen bu iki kablo ucunda pil varmış gibi çalışıyorsun, ve o pil istediğin pil olabiliyor.Şarjlı pillerin ya da normal kalem pillerin sağlık durumunu filan ölçebiliyor mu?
Bu yapılacak işe göre değişir. Bazı uygulamalar zaten 2 quadrant besleme ister, o zaman ayrı ayrı diye şansın kalmaz. Ama elindeki ekipmanı doğru kullanırsan ayrı kaynaklar ile halledebilirsin. Önemli olan ekipmanı ve yapacağın işi iyi tanımak.Aynı anda simule etmek mi yoksa ayrı ayrı mı daha avantajlı?
9v luk cikis, cekilen akima gore azalmasi gerekiyor, 8.9 8.8 ... 7v dusecek mi? Dusemeyecek. Dolayisiyla bir pil simule edilmis olmayacak. Yani pillerin bir kapasiteleri var, bilmem ne mah (mili amper saat), bunu da yapmali.Örnek 9V luk pili simule etmek demek, güç kaynağından 9V çıkış vermek ile aynı şey demek değil mi, değilse ne farkı var?
Kapasite, iç direnç bunlar ne olacak? Mesela bir motor sürdüğünüzü düşünelim, motoru yavaşlatırken mekanik enerjiyi elektriksel enerjiye çevirip pile geri yollayabilirsin. Bunu denerken bu tip güç kaynaklarını bozanlar oluyor. İşe göre alet hocam, zaten bu tip aletleri sık görmeme sebebimiz spesifikleşmiş kullanım alanları olması.Örnek 9V luk pili simule etmek demek, güç kaynağından 9V çıkış vermek ile aynı şey demek değil mi, değilse ne farkı var?
Bunun olmaması için DC motor sürerken normal güç kaynağı methodu ile değil de, pil simülasyonu methodu ile mi yapmak lazım ?Mesela bir motor sürdüğünüzü düşünelim, motoru yavaşlatırken mekanik enerjiyi elektriksel enerjiye çevirip pile geri yollayabilirsin. Bunu denerken bu tip güç kaynaklarını bozanlar oluyor.
Ustune daha bir suru sey yapiyor mus bu, laboratuvar gibiSMU kullanırsan hem şarj hem deşarjı aynı anda simule edersin.
Her uygulamada bu olmaz. Uygulamayı netleştirmek gerekli çözüm konuşmak için, güç kaynağına enerji iade etmemeye çalışmak, ya da orada hali hazırda bir yük tutarak çözülebilir. Pil simule den güç kaynağı sadece bu iş için alınmaz, ama varsa iki yönlü enerji akışı gerektiren uygulamalarda kullanılırBunun olmaması için DC motor sürerken normal güç kaynağı methodu ile değil de, pil simülasyonu methodu ile mi yapmak lazım ?
İyi tercih. Hayırlı olsun! Bendeki 832A ya göre birçok avantajı var.
1) Üç çıkış tamamen izole.
2) İki ana çıkış seri ve paralel yapılandırılabiliyor. Bir sürü kablolama, akımı az paylaştı çok paylaştı olayı yok.
3) AWG modu . Ama bu mod ile ilgili kullanım kılavuzu ve ana ekranda farklı açıklamalar var, tam anlamadım ...
Sakın !!!Bu guc kaynaklari pil i simule ederken , pil sarj olmasini simule edebiliyor mu? Yani sisteme disardan voltaj verdigimde bir lipo pil gibi davranabilir mi?
Abi rigol degil . bak buradaki guc kaynagi gibi olanlardan bahsediyorduk.Sakın !!!
Ok o zaman, onun için bir şey diyemeyeceğim.Abi rigol degil . bak buradaki guc kaynagi gibi olanlardan bahsediyorduk.
AWG modunda aslında programlanabilir güç kaynağına benziyor
Bu fişin banana jackları birbirine kısa devre değil mi bilgin var mı?