Çalışan pek çok özdevinim(overunity) makinesi olduğunu biliyor muydunuz?

Onlar motor değil jenaratör belki de nereden biliyorsunuz? Oradan enerji çıkarıp bize satıyorlardır?
İşte ben buna sahiplenilecek fikir derim. Sevimli bir canlının aklına birşey düşürmek diye bir atasözü de var ama forum ciddiyetine yakışmayacağı için kullanmayayım.

Yeni yorum yazan arkadaşlar olmuş ve tümünü okumadan yorumlamaya başlıyorlar ve bazılarınızın gereksiz soruları nedeniyle bu başlık çok uzadı ve okunacak kıvamı geçti. Bir şey aklınıza yatmıyorsa yanlış anlıyorsunuzdur. Ben oldukça tutarlı ve makul biriyim. Bir konuyu yanlış anlama ihtimaliniz olabilir hemen çemkirmeyin.

Petrol pompası konusunu başka forumda ben gündeme getirmiştim bundan niçin free energy yapılmıyor diye . Ama Ayhan hoca konuyu hepten yanlış anlamış herhalde . Orada gözüken beyaz fistanlı arkadaşlar bildiğin elektrik motoru .

Arkadaşlar bir saniye yanlış anlamışsınız ben sizlere petrol pompasının free energy olduğunu söylemedim ancak o bir iki aşamalı mekanik osilatörüdür. Elektrik motoru ya da benzinli ya da dizel motor kullanıyordur ancak enerji verimliliğinden bahsettiğimiz sistem %100'den daha verimli olabilir. Zaten burada tüm gücümle size bundan bahsediyorum.

Burada size iki aşamalı mekanik osilatörlerin veriminden bahsediyorum. Nasıl olup da petrol pompasının da iki aşamalı mekanik bir osilatör olduğunu anlamıyorsunuz. Petrol pompası (sondaj makinesi neyse) bizim sistemimizin 360 derecelik bir versiyonudur. Ben size kendiliğinden salınır dışarıdan bir enerjiye ihtiyaç duymaz demiyorum ki neden böyle anladınız? Yalnız pompanın verimi ve harcanan enerjiyi hesaplamaya çalışın. Bakın görün ki ben burada boşuna size bir şeyler anlatmıyormuşum bunu anlayacaksınız.

Senin yerine ben sorayım.
Burada matematik bilgisi iyi olan çok kişi var.
Sarkaç sorusunda attığım resmi kullanacağım.
1metre uzunluğunda sarkacın ucuna 1kg kütle bağlıyoruz.
Bu kütle A noktasından B noktasına geldiğinde "OB" doğrusu yönünde kaç newton kuvvet oluşur?
Sonucu bende merak ediyorum. :)

Teşekkürler @mechanic güzel bir soru sordun. Dün bundan bahsettim ama görüyorum ki kimse okumamış.
Merkezkaç kuvvetinin formülünü hatırlayın.

F = m * ω * ω * r'dir.

ya da

F = m * V * V / r'dir.

180 derecelik bir salınımda potansiyelin tamamı kinetik enerjiye dönüştüğünde hız ve merkezkaç kuvveti şu oluyor;

1/2 * m * V * V = m * g * h

V * V = 2 * g * h

V = sqrt(2 * g * h)

F = m * V * V / r

F = m * 2 * g * h / r

' h = r => yükseklik yarıçapa eşit (180 derece salınım)

Maksimum merkezkaç kuvveti F = 2 * m * g çıkıyor.

F total = F merkezkaç + m * g
F total = 2 * m * g + m * g = 3 * m * g olur.

m = 1kg, g = 10 m/ s2

F total = 3 * 1 * 10 = 30N'dur.

Elbette bu hesaplama ile ilgili de çok spekülasyon var. Bunlara sonra değinelim, kafamızı karıştırmayalım. Şimdilik bu hesaplamayı doğru kabul diyoruz.

İşte gördüğünüz gibi biz de 100kg kullanmayı düşünüyorduk ve bu da 300kg yapıyor ve sol taraftaki ağırlığımız da 250kg dolayısıyla bunlar rahatlıkla çekici çalıştırabilecek büyüklükte kuvvetlerdir. @clc hani çalışamazdı, ağrılık yerinden oynamaz yazmıştın.

Son düzenleme:
@ayhanarican statikte böyle durur dedim, sarkacın sallandığını o esnada hesaplamamıştım. Hala senin 3.5 u 12 yi bulamıyoruz o ayrı konu. Çalışır demiyorum bak, çalışma ihtimali var ama asla giren enerjiddn büyüğünü çıkaramazsın. Depoladığın enerjiyi 0.1sn liğine çıkarırsın en fazla, günün sonunda verimin 1in üstünde OLAMAZ.

Hala senin 3.5 u 12 yi bulamıyoruz o ayrı konu.
3.5 konusunu boş ver onu ölçüm yapıp Veljko Milkovic iddia etmişti. Ölçümleri de ekrana hiç yansımamış. 180 derecede 3 * m * g 'de gayet yeterli ve 120 dereceyi hesaplamak lazım o da bizim oranımız 2.5 * m * g 'den büyüktür diye tahmin ediyorum ve hatta fazlasıyla büyük. 12 cm olayına gelince burada hangi süreyle hangi kuvvetlerin etkisinde potansiyel kazanacağı dinamik bir hesaplama gerektiriyor. Ben bunu SSD'im yanmadan önce programlama ile hesaplayıp 100 kg - 250 kg versiyon için yaklaşık 12 cm olabileceğini bulmuştum ancak o kodlar artık çöp oldu. Yeniden hesaplayabilirim. Acele etmeyin, kodları da buraya atarım.

Burada sarkacın kayıpları ve o oranda enerji ilavesi yapılması ve salınımın sabit bir açıda olmasının sağlanması için gereken enerjinin sol taraftaki kazanılan potansiyel ile hiçbir bağıntısı yok, bunlar bağımsız değişkenler zira diyelim ki burada bir eşitlik buldunuz fakat sürtünmeyi azaltırsanız giren enerji daha da azalacaktır. Bunu anlamanızı bekliyorum ama zor galiba...

Bir sistemde giriş enerjisi ve çıkış enerjisi bağımsız değişkenlerse sistem bir overunity makinesi olabilir.

Son düzenleme:
Konu sarkaçlarken PJKBook kitabında yeniden gördüğüm bir perpetuum mobile cihazını paylaşayım. Manyetik tetiklemeli bir sarkaç bu ve devamlı çalışıyor. Böyle bir çok düzenek var. Elimizdeki tek kanıtın bir video olması üzücü ama belki birileri bunun replikasyonunu yapmayı başarır. Ferrit mıknatıslarla kolayca yapılabilir görünüyor ama o hassasiyette yapmak bana göre biraz zor.

Benim belirlediğim parametreleri beğenmeyenler için soruyorum. Şekilde iki aşamalı mekanik bir osilatör vardır. Yatay direk tam ortadan millenmiş ve 2 metredir. Sol taraftaki ağırlık 250kg'dır. Sarkaç 100kg ve 1 metre uzunluğundadır. Bu sarkacı 120 derece açıda sabit salınımda tuttuğumuzda yatayda direkte meydana gelen osilasyonun gücü yaklaşık ne kadar olur ve sarkacı salınımda tutmak için harcayacağımz tahmini güç ne kadardır ve bununla yatay direğin osilasyonun gücünü kıyaslayabilir misiniz? Sistemde sıradan rulmanlar kullanılmıştır ve yatay direk sabit tutulduğunda 120 derecelik salınımında sarkacın ilk turda kaybettiği potansiyelin 5cm olduğunu biliyoruz.

Evet bu soruyu herkese soruyorum.

@taydin @clc @mechanic @semih_s @Dede @Sezgin @Under Ground ve diğerleri..

Bu gücü hesaplayamazsanız ben de bunun overunity makinesi olduğunu iddia edebilirim.

Devridaim.png

Benim belirlediğim parametreleri beğenmeyenler için soruyorum. Şekilde iki aşamalı mekanik bir osilatör vardır. Yatay direk tam ortadan millenmiş ve 2 metredir. Sol taraftaki ağırlık 250kg'dır. Sarkaç 100kg ve 1 metre uzunluğundadır. Bu sarkacı 120 derece açıda sabit salınımda tuttuğumuzda yatayda direkte meydana gelen osilasyonun gücü yaklaşık ne kadar olur ve sarkacı salınımda tutmak için harcayacağımz tahmini güç ne kadardır ve bununla yatay direğin osilasyonun gücünü kıyaslayabilir misiniz? Sistemde sıradan rulmanlar kullanılmıştır ve 120 derecelik salınımında sarkacın ilk turda kaybettiği potansiyelin 5cm olduğunu biliyoruz.

43934 eklentisine bak
Mekanizmanın ne önemi var? Sürtünme kayıplarını telafi edip "iş" yapmaya yarayacak enerjiyi nasıl sağlıyorsun?

İlk hareket başladığında belli bir enerji seviyesi olur sistemin. Sarkaçlar, volantlar... hava ve yüzey sürtünmelerini telafi edecek enerji kaynağın nedir? Bunlar retorik sorular, cevap veremeyeceğinizi biliyorum. Beni yoksayın, etiketlemeyin. Gerçekten inanıyorsanız yazık, trollüyorsanız da iyi taktik, sıkıldıkça yapılır :) 2 günde 11 sayfa konu zor bulunu yani :) .

Mekanizmanın ne önemi var? Sürtünme kayıplarını telafi edip "iş" yapmaya yarayacak enerjiyi nasıl sağlıyorsun?

İlk hareket başladığında belli bir enerji seviyesi olur sistemin. Sarkaçlar, volantlar... hava ve yüzey sürtünmelerini telafi edecek enerji kaynağın nedir? Bunlar retorik sorular, cevap veremeyeceğinizi biliyorum. Beni yoksayın, etiketlemeyin. Gerçekten inanıyorsanız yazık, trollüyorsanız da iyi taktik, sıkıldıkça yapılır :) 2 günde 11 sayfa konu zor bulunu yani :) .
Diyorum ki yukarıdaki şekildeki bağlı alternatörden ne kadar güç alırsın? İşin içine alternatör girince elbette kayıplı olur diyelim ki alternatörümüzün verimi %90 olsun, alternatörden maksimum ne kadar güç alabiliriz? Ya da doğrudan yatay direkteki gücü hesaplayın. Zira yatay direğin hareketi sarkacı hiç etkilemiyor ya da bu etki ihmal edilecek kadar azdır. Burada etkileyeceğini iddia edenlere şu videoyu izlemelerini tavsiye ediyorum. Yatay direk sarkacı aralarındaki sürtünme kadar etkiliyor ve bu 1/1000'den daha az bir etkidir.

Bu videodaki şahıs sistemin daha küçük bir kopyasını eliyle iterek test ediyor.

Birkaç yıl önce Ansys Electromagnetics'i kurcalamıştım. Çok ayrıntı var, youtube'da da öğretici birşeyler bulamadım.

Ama artık chatgpt efendi var, bir ara indirip bir "hello world" yapayım bakalım :)
Hocam başlangıç için internette hazır örnekler bulabilirsiniz. Böylece ağ yapısı, sınır şartları, sürekli - geçici durum analizi gibi konularda epey bilgi edinmiş olursunuz.

Diyorum ki bağlı alternatörden ne kadar güç alırsın. İşin içine alternatör girince elbette kayıplı olur diyelim ki alternatörümüzün verimi %90 olsun, alternatörden maksimum ne kadar güç alabiliriz? Ya da doğrudan yatay direkteki gücü hesaplayın. Zira yatay direğin hareketi sarkacı hiç etkilemiyor ya da bu etki ihmal edilecek kadar azdır. Burada etkileyeceğini iddia edenlere şu videoyu izlemelerini tavsiye ediyorum. Yatay direk sarkacı aralarındaki sürtünme kadar etkiliyor ve bu 1/1000'den daha az bir etkidir.

Yatay direğin hareketi sarkacı etkiler. Çünkü sabit hızlı değil salınan bir hareket olur bu. Hatta sarkacı bu yatay direğin hareketiyle durdurabilir ve hatta salınımda süpürdüpü açıyı yani enerjisini arttırabilirsiniz.

Hatta durağandan hareketli hale bile getirebilirsiniz. Çünkü yatay direğiniz sadece dikeyde değil bir eksende hareket ettiğinden yatayda da yer değiştirir.

Oltaya gelmeyeceğim derken cevap yetiştiresim geliyor :) . Dahası yok benden bu kadar.

Yatay direğin hareketi sarkacı etkiler. Çünkü sabit hızlı değil salınan bir hareket olur bu. Hatta sarkacı bu yatay direğin hareketiyle durdurabilir ve hatta salınımda süpürdüpü açıyı arttırabilirsiniz.

Hatta durağandan hareketli hale bile getirebilirsiniz. Çünkü yatay direğiniz sadece dikeyde değil bir eksende hareket ettiğinden yatayda da yer değiştirir.

Oltaya gelmeyeceğim derken cevap yetiştiresim geliyor :) . Dahası yok benden bu kadar.
Şunun şurasında önemli bir konu için tartışıyoruz, olacak o kadar, oltaya gelmeyelim de ne demek? Yatay direğe hareketine zıt yönde çok büyük kuvvetler uygularsanız sarkacı da etkileyebilirsiniz ancak biz yatay direğe kuvvet uygulamıyoruz o hareketi hasat etmeye çalışıyoruz. Evet soruma cevap alamadım, yatay direğin osilasyonunun gücü ne kadar olur?

Diyorum ki yukarıdaki şekildeki bağlı alternatörden ne kadar güç alırsın? İşin içine alternatör girince elbette kayıplı olur diyelim ki alternatörümüzün verimi %90 olsun, alternatörden maksimum ne kadar güç alabiliriz? Ya da doğrudan yatay direkteki gücü hesaplayın. Zira yatay direğin hareketi sarkacı hiç etkilemiyor ya da bu etki ihmal edilecek kadar azdır. Burada etkileyeceğini iddia edenlere şu videoyu izlemelerini tavsiye ediyorum. Yatay direk sarkacı aralarındaki sürtünme kadar etkiliyor ve bu 1/1000'den daha az bir etkidir.

Bu videoda adamın elinin aldığı yol ne kadar, ittirdiği sistemde yol ne kadar , el 10cm gidiyor sistem 1cm gidiyor yani güç on katına çıkmış oluyor yani free enerji yok. Bir kaldıraç kullanarak tek parmağınla 100 kg kaldırmak gibi .Sallanan topuzun kolunun uzunluğu güç çarpanını verir ve tabi ağırlığı.

Benim belirlediğim parametreleri beğenmeyenler için soruyorum. Şekilde iki aşamalı mekanik bir osilatör vardır. Yatay direk tam ortadan millenmiş ve 2 metredir. Sol taraftaki ağırlık 250kg'dır. Sarkaç 100kg ve 1 metre uzunluğundadır. Bu sarkacı 120 derece açıda sabit salınımda tuttuğumuzda yatayda direkte meydana gelen osilasyonun gücü yaklaşık ne kadar olur ve sarkacı salınımda tutmak için harcayacağımz tahmini güç ne kadardır ve bununla yatay direğin osilasyonun gücünü kıyaslayabilir misiniz? Sistemde sıradan rulmanlar kullanılmıştır ve yatay direk sabit tutulduğunda 120 derecelik salınımında sarkacın ilk turda kaybettiği potansiyelin 5cm olduğunu biliyoruz.

Bu gücü hesaplayamazsanız ben de bunun overunity makinesi olduğunu iddia edebilirim.

43934 eklentisine bak
Yatay direği kitledin, sarkacı 60 derece çektin. Bağlantı kolu ne kadar? 1 metre dedin. Sarkaç o durumda yerden 5cm değil, 50cm yükselir. Sarkacın ilk turda kaybettiği potansiyel nasıl 5cm oluyor bu ifade ne diyor bilmiyorum. Sen bu sarkacı saldın, yer ekseni ile hız vektörü tam paralel olduğunda hızı ne olur? (g=10 benim hesaplarda) sqrt(10) m/s, bu durumda merkezcil kuvvetten dolayı ipte ne kadar gerilme olur? 1000N. 1000N da kütleden olayı gelecek. Naptı sana 2kN, solda ne var 2.5kN yani senin 120 derecelik salınım sistemin dengesini bozamaz. Yalnız ben buradaki hatayı sana söyleyeyim, bu değerlerle üretirsen bu sonucu görmeyip sonra fizik hatalı deme bana. Normalde sistemi saldığında o dik çıkan direğin solundaki çıkıntıya dayanıp duracak ya bu sistem. O zaman senin soldaki ağırlığın kuvvet kolu daha kısa oluyor, sağdaki 120 derece sallansa dahi yenebileceği bir tasarım olabilir gibi duruyor.

Gelelim yatay direkti osilasyonun gücü soruna, osilasyonun gücünden kastın ne bilmiyorum. Bu gösterdiğin alet kısıtlanmış double pendulum, kaotik bir alet. Şöyle düşün bunun tam modelini sıfırdan çıkarmak saatler sürüyor, o halinde bile senin sorun anlam ifade etmiyor.

Sarkacı salınımda tutmak için gereken enerji ne kadardır sorusuna bir cevap verilemez. Ama şöyle söyliyim o alternatör diye gösterdiğin şeyden çektiğin enerjiden fazla olacağını biliyorum.

İddia etmekte serbestsin. Kanıtlayacağını iddia ettin kanıt talep ettim vermedin, diğer forumdaki konunun linkini attılar baktım orada kimse işin matematiğini fiziğini sormadı diye bozulmuşsun. Ben istedim vermedin bende çok bozuldum. Sözün özü sen iddia etmekte serbestsin, kanıt sunacağım diyip bir şey sunmamazlık etmediğin sürece, birilerine maddi manevi zarar vermediğin sürece hiç önemli değil. Doğrular insanların inanışından, inadından ve kendini kandırma çabasından büyüktür.

43934 eklentisine bak
Sevgili Ayhan kardeşim . Şahsi görüşüm şu ki bu konu hakkında konuşulmayan kelam , tartışılmayan nokta kalmamıştır . Bundan sonra hala aynı istikamette devam etmeye çalışmak Allah ın verdiği nefesi boşa harcamak olacaktır ki o çok çok daha değerli bir enerji şekli . Allah sana kolaylıklar versin diyorum . İnşallah düşündüğün ve ispatlamaya çalıştığın fikirler konusunda çok ama çok başarılı olur , bizleri de mahçup edersin.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,283
Üyeler
3,288
Son üye
aliserbas

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back