Çalışan pek çok özdevinim(overunity) makinesi olduğunu biliyor muydunuz?

Onlar motor değil jenaratör belki de nereden biliyorsunuz? Oradan enerji çıkarıp bize satıyorlardır?
İşte ben buna sahiplenilecek fikir derim. Sevimli bir canlının aklına birşey düşürmek diye bir atasözü de var ama forum ciddiyetine yakışmayacağı için kullanmayayım.

Yeni yorum yazan arkadaşlar olmuş ve tümünü okumadan yorumlamaya başlıyorlar ve bazılarınızın gereksiz soruları nedeniyle bu başlık çok uzadı ve okunacak kıvamı geçti. Bir şey aklınıza yatmıyorsa yanlış anlıyorsunuzdur. Ben oldukça tutarlı ve makul biriyim. Bir konuyu yanlış anlama ihtimaliniz olabilir hemen çemkirmeyin.

Petrol pompası konusunu başka forumda ben gündeme getirmiştim bundan niçin free energy yapılmıyor diye . Ama Ayhan hoca konuyu hepten yanlış anlamış herhalde . Orada gözüken beyaz fistanlı arkadaşlar bildiğin elektrik motoru .

Arkadaşlar bir saniye yanlış anlamışsınız ben sizlere petrol pompasının free energy olduğunu söylemedim ancak o bir iki aşamalı mekanik osilatörüdür. Elektrik motoru ya da benzinli ya da dizel motor kullanıyordur ancak enerji verimliliğinden bahsettiğimiz sistem %100'den daha verimli olabilir. Zaten burada tüm gücümle size bundan bahsediyorum.

Burada size iki aşamalı mekanik osilatörlerin veriminden bahsediyorum. Nasıl olup da petrol pompasının da iki aşamalı mekanik bir osilatör olduğunu anlamıyorsunuz. Petrol pompası (sondaj makinesi neyse) bizim sistemimizin 360 derecelik bir versiyonudur. Ben size kendiliğinden salınır dışarıdan bir enerjiye ihtiyaç duymaz demiyorum ki neden böyle anladınız? Yalnız pompanın verimi ve harcanan enerjiyi hesaplamaya çalışın. Bakın görün ki ben burada boşuna size bir şeyler anlatmıyormuşum bunu anlayacaksınız.

Senin yerine ben sorayım.
Burada matematik bilgisi iyi olan çok kişi var.
Sarkaç sorusunda attığım resmi kullanacağım.
1metre uzunluğunda sarkacın ucuna 1kg kütle bağlıyoruz.
Bu kütle A noktasından B noktasına geldiğinde "OB" doğrusu yönünde kaç newton kuvvet oluşur?
Sonucu bende merak ediyorum. :)

Teşekkürler @mechanic güzel bir soru sordun. Dün bundan bahsettim ama görüyorum ki kimse okumamış.
Merkezkaç kuvvetinin formülünü hatırlayın.

F = m * ω * ω * r'dir.

ya da

F = m * V * V / r'dir.

180 derecelik bir salınımda potansiyelin tamamı kinetik enerjiye dönüştüğünde hız ve merkezkaç kuvveti şu oluyor;

1/2 * m * V * V = m * g * h

V * V = 2 * g * h

V = sqrt(2 * g * h)

F = m * V * V / r

F = m * 2 * g * h / r

' h = r => yükseklik yarıçapa eşit (180 derece salınım)

Maksimum merkezkaç kuvveti F = 2 * m * g çıkıyor.

F total = F merkezkaç + m * g
F total = 2 * m * g + m * g = 3 * m * g olur.

m = 1kg, g = 10 m/ s2

F total = 3 * 1 * 10 = 30N'dur.

Elbette bu hesaplama ile ilgili de çok spekülasyon var. Bunlara sonra değinelim, kafamızı karıştırmayalım. Şimdilik bu hesaplamayı doğru kabul diyoruz.

İşte gördüğünüz gibi biz de 100kg kullanmayı düşünüyorduk ve bu da 300kg yapıyor ve sol taraftaki ağırlığımız da 250kg dolayısıyla bunlar rahatlıkla çekici çalıştırabilecek büyüklükte kuvvetlerdir. @clc hani çalışamazdı, ağrılık yerinden oynamaz yazmıştın.

Son düzenleme:
@ayhanarican statikte böyle durur dedim, sarkacın sallandığını o esnada hesaplamamıştım. Hala senin 3.5 u 12 yi bulamıyoruz o ayrı konu. Çalışır demiyorum bak, çalışma ihtimali var ama asla giren enerjiddn büyüğünü çıkaramazsın. Depoladığın enerjiyi 0.1sn liğine çıkarırsın en fazla, günün sonunda verimin 1in üstünde OLAMAZ.

Hala senin 3.5 u 12 yi bulamıyoruz o ayrı konu.
3.5 konusunu boş ver onu ölçüm yapıp Veljko Milkovic iddia etmişti. Ölçümleri de ekrana hiç yansımamış. 180 derecede 3 * m * g 'de gayet yeterli ve 120 dereceyi hesaplamak lazım o da bizim oranımız 2.5 * m * g 'den büyüktür diye tahmin ediyorum ve hatta fazlasıyla büyük. 12 cm olayına gelince burada hangi süreyle hangi kuvvetlerin etkisinde potansiyel kazanacağı dinamik bir hesaplama gerektiriyor. Ben bunu SSD'im yanmadan önce programlama ile hesaplayıp 100 kg - 250 kg versiyon için yaklaşık 12 cm olabileceğini bulmuştum ancak o kodlar artık çöp oldu. Yeniden hesaplayabilirim. Acele etmeyin, kodları da buraya atarım.

Burada sarkacın kayıpları ve o oranda enerji ilavesi yapılması ve salınımın sabit bir açıda olmasının sağlanması için gereken enerjinin sol taraftaki kazanılan potansiyel ile hiçbir bağıntısı yok, bunlar bağımsız değişkenler zira diyelim ki burada bir eşitlik buldunuz fakat sürtünmeyi azaltırsanız giren enerji daha da azalacaktır. Bunu anlamanızı bekliyorum ama zor galiba...

Bir sistemde giriş enerjisi ve çıkış enerjisi bağımsız değişkenlerse o sistem bir overunity makinesi olabilir.

Son düzenleme:
10cm³ kutu düşün. Hayal ettiğin makine bu. Her tarafı kapalı. Çekiçle vuralım. 1 Joule uygulayalım.

Kutuya 1 jule enerji giriyor.
İçinde her ne oluyorsa çıkış 2 jule oluyor. enerjiyi katlıyor resmen. Titremeye geçiyor.??

İşte hayal ettiğin şey bu. Atomu parçalamak yok. Pil yok. Yanma kimyasal reaksiyon yok. içeride bir şeyler tıngırdıyor kımıldıyor. 2 Joule enerji çıkıyor ? Mekanik yolla "katlama" yapıyor.

Hesapla, düşünce gücüyle enerji üretemezsiniz. Anlaman gereken, enerjinin dönüşmesi gerektiği. havadan bir yerden enerji gelmiyor. Kendin üretmiyorsun. Bu enerji nereden gelecek? Enerji verimliliği %100den fazla olması demek bu anlama gelir.

Enerji dönüşümüne dair hiçbir kaynak gösterilmiyor. Nereden gelecek? Hesapla bilgi kırıntısı ile, formüllerle laf salatası ile bu iş olmaz. Bağımsız değişken diferansiyel denklem integral türev bu terimleri kullanarak bilimsel bir şey anlatmış olmuyorsunuz. Gülüp geçiyoruz. Anlamamızı beklediğin şey kimse anlamıyor.

Kutuyu iyi parlattın güzel sakladın, belki hoş sözler söyledin diye makine enerji üretmez. Altın kaplama çubuk, titanyum bilya kullanalım? Tüy dikelim. elde var sıfır.

Son düzenleme:

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,281
Üyeler
3,288
Son üye
aliserbas

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back