Çalışan pek çok özdevinim(overunity) makinesi olduğunu biliyor muydunuz?

Onlar motor değil jenaratör belki de nereden biliyorsunuz? Oradan enerji çıkarıp bize satıyorlardır?
İşte ben buna sahiplenilecek fikir derim. Sevimli bir canlının aklına birşey düşürmek diye bir atasözü de var ama forum ciddiyetine yakışmayacağı için kullanmayayım.

Yeni yorum yazan arkadaşlar olmuş ve tümünü okumadan yorumlamaya başlıyorlar ve bazılarınızın gereksiz soruları nedeniyle bu başlık çok uzadı ve okunacak kıvamı geçti. Bir şey aklınıza yatmıyorsa yanlış anlıyorsunuzdur. Ben oldukça tutarlı ve makul biriyim. Bir konuyu yanlış anlama ihtimaliniz olabilir hemen çemkirmeyin.

Petrol pompası konusunu başka forumda ben gündeme getirmiştim bundan niçin free energy yapılmıyor diye . Ama Ayhan hoca konuyu hepten yanlış anlamış herhalde . Orada gözüken beyaz fistanlı arkadaşlar bildiğin elektrik motoru .

Arkadaşlar bir saniye yanlış anlamışsınız ben sizlere petrol pompasının free energy olduğunu söylemedim ancak o bir iki aşamalı mekanik osilatörüdür. Elektrik motoru ya da benzinli ya da dizel motor kullanıyordur ancak enerji verimliliğinden bahsettiğimiz sistem %100'den daha verimli olabilir. Zaten burada tüm gücümle size bundan bahsediyorum.

Burada size iki aşamalı mekanik osilatörlerin veriminden bahsediyorum. Nasıl olup da petrol pompasının da iki aşamalı mekanik bir osilatör olduğunu anlamıyorsunuz. Petrol pompası (sondaj makinesi neyse) bizim sistemimizin 360 derecelik bir versiyonudur. Ben size kendiliğinden salınır dışarıdan bir enerjiye ihtiyaç duymaz demiyorum ki neden böyle anladınız? Yalnız pompanın verimi ve harcanan enerjiyi hesaplamaya çalışın. Bakın görün ki ben burada boşuna size bir şeyler anlatmıyormuşum bunu anlayacaksınız.

Senin yerine ben sorayım.
Burada matematik bilgisi iyi olan çok kişi var.
Sarkaç sorusunda attığım resmi kullanacağım.
1metre uzunluğunda sarkacın ucuna 1kg kütle bağlıyoruz.
Bu kütle A noktasından B noktasına geldiğinde "OB" doğrusu yönünde kaç newton kuvvet oluşur?
Sonucu bende merak ediyorum. :)

Teşekkürler @mechanic güzel bir soru sordun. Dün bundan bahsettim ama görüyorum ki kimse okumamış.
Merkezkaç kuvvetinin formülünü hatırlayın.

F = m * ω * ω * r'dir.

ya da

F = m * V * V / r'dir.

180 derecelik bir salınımda potansiyelin tamamı kinetik enerjiye dönüştüğünde hız ve merkezkaç kuvveti şu oluyor;

1/2 * m * V * V = m * g * h

V * V = 2 * g * h

V = sqrt(2 * g * h)

F = m * V * V / r

F = m * 2 * g * h / r

' h = r => yükseklik yarıçapa eşit (180 derece salınım)

Maksimum merkezkaç kuvveti F = 2 * m * g çıkıyor.

F total = F merkezkaç + m * g
F total = 2 * m * g + m * g = 3 * m * g olur.

m = 1kg, g = 10 m/ s2

F total = 3 * 1 * 10 = 30N'dur.

Elbette bu hesaplama ile ilgili de çok spekülasyon var. Bunlara sonra değinelim, kafamızı karıştırmayalım. Şimdilik bu hesaplamayı doğru kabul diyoruz.

İşte gördüğünüz gibi biz de 100kg kullanmayı düşünüyorduk ve bu da 300kg yapıyor ve sol taraftaki ağırlığımız da 250kg dolayısıyla bunlar rahatlıkla çekici çalıştırabilecek büyüklükte kuvvetlerdir. @clc hani çalışamazdı, ağrılık yerinden oynamaz yazmıştın.

Son düzenleme:
@ayhanarican statikte böyle durur dedim, sarkacın sallandığını o esnada hesaplamamıştım. Hala senin 3.5 u 12 yi bulamıyoruz o ayrı konu. Çalışır demiyorum bak, çalışma ihtimali var ama asla giren enerjiddn büyüğünü çıkaramazsın. Depoladığın enerjiyi 0.1sn liğine çıkarırsın en fazla, günün sonunda verimin 1in üstünde OLAMAZ.

Hala senin 3.5 u 12 yi bulamıyoruz o ayrı konu.
3.5 konusunu boş ver onu ölçüm yapıp Veljko Milkovic iddia etmişti. Ölçümleri de ekrana hiç yansımamış. 180 derecede 3 * m * g 'de gayet yeterli ve 120 dereceyi hesaplamak lazım o da bizim oranımız 2.5 * m * g 'den büyüktür diye tahmin ediyorum ve hatta fazlasıyla büyük. 12 cm olayına gelince burada hangi süreyle hangi kuvvetlerin etkisinde potansiyel kazanacağı dinamik bir hesaplama gerektiriyor. Ben bunu SSD'im yanmadan önce programlama ile hesaplayıp 100 kg - 250 kg versiyon için yaklaşık 12 cm olabileceğini bulmuştum ancak o kodlar artık çöp oldu. Yeniden hesaplayabilirim. Acele etmeyin, kodları da buraya atarım.

Burada sarkacın kayıpları ve o oranda enerji ilavesi yapılması ve salınımın sabit bir açıda olmasının sağlanması için gereken enerjinin sol taraftaki kazanılan potansiyel ile hiçbir bağıntısı yok, bunlar bağımsız değişkenler zira diyelim ki burada bir eşitlik buldunuz fakat sürtünmeyi azaltırsanız giren enerji daha da azalacaktır. Bunu anlamanızı bekliyorum ama zor galiba...

Bir sistemde giriş enerjisi ve çıkış enerjisi bağımsız değişkenlerse sistem bir overunity makinesi olabilir.

Son düzenleme:
Konu sarkaçlarken PJKBook kitabında yeniden gördüğüm bir perpetuum mobile cihazını paylaşayım. Manyetik tetiklemeli bir sarkaç bu ve devamlı çalışıyor. Böyle bir çok düzenek var. Elimizdeki tek kanıtın bir video olması üzücü ama belki birileri bunun replikasyonunu yapmayı başarır. Ferrit mıknatıslarla kolayca yapılabilir görünüyor ama o hassasiyette yapmak bana göre biraz zor.

Benim belirlediğim parametreleri beğenmeyenler için soruyorum. Şekilde iki aşamalı mekanik bir osilatör vardır. Yatay direk tam ortadan millenmiş ve 2 metredir. Sol taraftaki ağırlık 250kg'dır. Sarkaç 100kg ve 1 metre uzunluğundadır. Bu sarkacı 120 derece açıda sabit salınımda tuttuğumuzda yatayda direkte meydana gelen osilasyonun gücü yaklaşık ne kadar olur ve sarkacı salınımda tutmak için harcayacağımz tahmini güç ne kadardır ve bununla yatay direğin osilasyonun gücünü kıyaslayabilir misiniz? Sistemde sıradan rulmanlar kullanılmıştır ve yatay direk sabit tutulduğunda 120 derecelik salınımında sarkacın ilk turda kaybettiği potansiyelin 5cm olduğunu biliyoruz.

Evet bu soruyu herkese soruyorum.

@taydin @clc @mechanic @semih_s @Dede @Sezgin @Under Ground ve diğerleri..

Bu gücü hesaplayamazsanız ben de bunun overunity makinesi olduğunu iddia edebilirim.

Devridaim.png

Benim belirlediğim parametreleri beğenmeyenler için soruyorum. Şekilde iki aşamalı mekanik bir osilatör vardır. Yatay direk tam ortadan millenmiş ve 2 metredir. Sol taraftaki ağırlık 250kg'dır. Sarkaç 100kg ve 1 metre uzunluğundadır. Bu sarkacı 120 derece açıda sabit salınımda tuttuğumuzda yatayda direkte meydana gelen osilasyonun gücü yaklaşık ne kadar olur ve sarkacı salınımda tutmak için harcayacağımz tahmini güç ne kadardır ve bununla yatay direğin osilasyonun gücünü kıyaslayabilir misiniz? Sistemde sıradan rulmanlar kullanılmıştır ve 120 derecelik salınımında sarkacın ilk turda kaybettiği potansiyelin 5cm olduğunu biliyoruz.

43934 eklentisine bak
Mekanizmanın ne önemi var? Sürtünme kayıplarını telafi edip "iş" yapmaya yarayacak enerjiyi nasıl sağlıyorsun?

İlk hareket başladığında belli bir enerji seviyesi olur sistemin. Sarkaçlar, volantlar... hava ve yüzey sürtünmelerini telafi edecek enerji kaynağın nedir? Bunlar retorik sorular, cevap veremeyeceğinizi biliyorum. Beni yoksayın, etiketlemeyin. Gerçekten inanıyorsanız yazık, trollüyorsanız da iyi taktik, sıkıldıkça yapılır :) 2 günde 11 sayfa konu zor bulunu yani :) .

Mekanizmanın ne önemi var? Sürtünme kayıplarını telafi edip "iş" yapmaya yarayacak enerjiyi nasıl sağlıyorsun?

İlk hareket başladığında belli bir enerji seviyesi olur sistemin. Sarkaçlar, volantlar... hava ve yüzey sürtünmelerini telafi edecek enerji kaynağın nedir? Bunlar retorik sorular, cevap veremeyeceğinizi biliyorum. Beni yoksayın, etiketlemeyin. Gerçekten inanıyorsanız yazık, trollüyorsanız da iyi taktik, sıkıldıkça yapılır :) 2 günde 11 sayfa konu zor bulunu yani :) .
Diyorum ki yukarıdaki şekildeki bağlı alternatörden ne kadar güç alırsın? İşin içine alternatör girince elbette kayıplı olur diyelim ki alternatörümüzün verimi %90 olsun, alternatörden maksimum ne kadar güç alabiliriz? Ya da doğrudan yatay direkteki gücü hesaplayın. Zira yatay direğin hareketi sarkacı hiç etkilemiyor ya da bu etki ihmal edilecek kadar azdır. Burada etkileyeceğini iddia edenlere şu videoyu izlemelerini tavsiye ediyorum. Yatay direk sarkacı aralarındaki sürtünme kadar etkiliyor ve bu 1/1000'den daha az bir etkidir.

Bu videodaki şahıs sistemin daha küçük bir kopyasını eliyle iterek test ediyor.

Birkaç yıl önce Ansys Electromagnetics'i kurcalamıştım. Çok ayrıntı var, youtube'da da öğretici birşeyler bulamadım.

Ama artık chatgpt efendi var, bir ara indirip bir "hello world" yapayım bakalım :)
Hocam başlangıç için internette hazır örnekler bulabilirsiniz. Böylece ağ yapısı, sınır şartları, sürekli - geçici durum analizi gibi konularda epey bilgi edinmiş olursunuz.

Diyorum ki bağlı alternatörden ne kadar güç alırsın. İşin içine alternatör girince elbette kayıplı olur diyelim ki alternatörümüzün verimi %90 olsun, alternatörden maksimum ne kadar güç alabiliriz? Ya da doğrudan yatay direkteki gücü hesaplayın. Zira yatay direğin hareketi sarkacı hiç etkilemiyor ya da bu etki ihmal edilecek kadar azdır. Burada etkileyeceğini iddia edenlere şu videoyu izlemelerini tavsiye ediyorum. Yatay direk sarkacı aralarındaki sürtünme kadar etkiliyor ve bu 1/1000'den daha az bir etkidir.

Yatay direğin hareketi sarkacı etkiler. Çünkü sabit hızlı değil salınan bir hareket olur bu. Hatta sarkacı bu yatay direğin hareketiyle durdurabilir ve hatta salınımda süpürdüpü açıyı yani enerjisini arttırabilirsiniz.

Hatta durağandan hareketli hale bile getirebilirsiniz. Çünkü yatay direğiniz sadece dikeyde değil bir eksende hareket ettiğinden yatayda da yer değiştirir.

Oltaya gelmeyeceğim derken cevap yetiştiresim geliyor :) . Dahası yok benden bu kadar.

Yatay direğin hareketi sarkacı etkiler. Çünkü sabit hızlı değil salınan bir hareket olur bu. Hatta sarkacı bu yatay direğin hareketiyle durdurabilir ve hatta salınımda süpürdüpü açıyı arttırabilirsiniz.

Hatta durağandan hareketli hale bile getirebilirsiniz. Çünkü yatay direğiniz sadece dikeyde değil bir eksende hareket ettiğinden yatayda da yer değiştirir.

Oltaya gelmeyeceğim derken cevap yetiştiresim geliyor :) . Dahası yok benden bu kadar.
Şunun şurasında önemli bir konu için tartışıyoruz, olacak o kadar, oltaya gelmeyelim de ne demek? Yatay direğe hareketine zıt yönde çok büyük kuvvetler uygularsanız sarkacı da etkileyebilirsiniz ancak biz yatay direğe kuvvet uygulamıyoruz o hareketi hasat etmeye çalışıyoruz. Evet soruma cevap alamadım, yatay direğin osilasyonunun gücü ne kadar olur?

Diyorum ki yukarıdaki şekildeki bağlı alternatörden ne kadar güç alırsın? İşin içine alternatör girince elbette kayıplı olur diyelim ki alternatörümüzün verimi %90 olsun, alternatörden maksimum ne kadar güç alabiliriz? Ya da doğrudan yatay direkteki gücü hesaplayın. Zira yatay direğin hareketi sarkacı hiç etkilemiyor ya da bu etki ihmal edilecek kadar azdır. Burada etkileyeceğini iddia edenlere şu videoyu izlemelerini tavsiye ediyorum. Yatay direk sarkacı aralarındaki sürtünme kadar etkiliyor ve bu 1/1000'den daha az bir etkidir.

Bu videoda adamın elinin aldığı yol ne kadar, ittirdiği sistemde yol ne kadar , el 10cm gidiyor sistem 1cm gidiyor yani güç on katına çıkmış oluyor yani free enerji yok. Bir kaldıraç kullanarak tek parmağınla 100 kg kaldırmak gibi .Sallanan topuzun kolunun uzunluğu güç çarpanını verir ve tabi ağırlığı.

Benim belirlediğim parametreleri beğenmeyenler için soruyorum. Şekilde iki aşamalı mekanik bir osilatör vardır. Yatay direk tam ortadan millenmiş ve 2 metredir. Sol taraftaki ağırlık 250kg'dır. Sarkaç 100kg ve 1 metre uzunluğundadır. Bu sarkacı 120 derece açıda sabit salınımda tuttuğumuzda yatayda direkte meydana gelen osilasyonun gücü yaklaşık ne kadar olur ve sarkacı salınımda tutmak için harcayacağımz tahmini güç ne kadardır ve bununla yatay direğin osilasyonun gücünü kıyaslayabilir misiniz? Sistemde sıradan rulmanlar kullanılmıştır ve yatay direk sabit tutulduğunda 120 derecelik salınımında sarkacın ilk turda kaybettiği potansiyelin 5cm olduğunu biliyoruz.

Bu gücü hesaplayamazsanız ben de bunun overunity makinesi olduğunu iddia edebilirim.

43934 eklentisine bak
Yatay direği kitledin, sarkacı 60 derece çektin. Bağlantı kolu ne kadar? 1 metre dedin. Sarkaç o durumda yerden 5cm değil, 50cm yükselir. Sarkacın ilk turda kaybettiği potansiyel nasıl 5cm oluyor bu ifade ne diyor bilmiyorum. Sen bu sarkacı saldın, yer ekseni ile hız vektörü tam paralel olduğunda hızı ne olur? (g=10 benim hesaplarda) sqrt(10) m/s, bu durumda merkezcil kuvvetten dolayı ipte ne kadar gerilme olur? 1000N. 1000N da kütleden olayı gelecek. Naptı sana 2kN, solda ne var 2.5kN yani senin 120 derecelik salınım sistemin dengesini bozamaz. Yalnız ben buradaki hatayı sana söyleyeyim, bu değerlerle üretirsen bu sonucu görmeyip sonra fizik hatalı deme bana. Normalde sistemi saldığında o dik çıkan direğin solundaki çıkıntıya dayanıp duracak ya bu sistem. O zaman senin soldaki ağırlığın kuvvet kolu daha kısa oluyor, sağdaki 120 derece sallansa dahi yenebileceği bir tasarım olabilir gibi duruyor.

Gelelim yatay direkti osilasyonun gücü soruna, osilasyonun gücünden kastın ne bilmiyorum. Bu gösterdiğin alet kısıtlanmış double pendulum, kaotik bir alet. Şöyle düşün bunun tam modelini sıfırdan çıkarmak saatler sürüyor, o halinde bile senin sorun anlam ifade etmiyor.

Sarkacı salınımda tutmak için gereken enerji ne kadardır sorusuna bir cevap verilemez. Ama şöyle söyliyim o alternatör diye gösterdiğin şeyden çektiğin enerjiden fazla olacağını biliyorum.

İddia etmekte serbestsin. Kanıtlayacağını iddia ettin kanıt talep ettim vermedin, diğer forumdaki konunun linkini attılar baktım orada kimse işin matematiğini fiziğini sormadı diye bozulmuşsun. Ben istedim vermedin bende çok bozuldum. Sözün özü sen iddia etmekte serbestsin, kanıt sunacağım diyip bir şey sunmamazlık etmediğin sürece, birilerine maddi manevi zarar vermediğin sürece hiç önemli değil. Doğrular insanların inanışından, inadından ve kendini kandırma çabasından büyüktür.

43934 eklentisine bak
Sevgili Ayhan kardeşim . Şahsi görüşüm şu ki bu konu hakkında konuşulmayan kelam , tartışılmayan nokta kalmamıştır . Bundan sonra hala aynı istikamette devam etmeye çalışmak Allah ın verdiği nefesi boşa harcamak olacaktır ki o çok çok daha değerli bir enerji şekli . Allah sana kolaylıklar versin diyorum . İnşallah düşündüğün ve ispatlamaya çalıştığın fikirler konusunda çok ama çok başarılı olur , bizleri de mahçup edersin.

Yatay direği kitledin, sarkacı 60 derece çektin. Bağlantı kolu ne kadar? 1 metre dedin. Sarkaç o durumda yerden 5cm değil, 50cm yükselir. Sarkacın ilk turda kaybettiği potansiyel nasıl 5cm oluyor bu ifade ne diyor bilmiyorum. Sen bu sarkacı saldın, yer ekseni ile hız vektörü tam paralel olduğunda hızı ne olur? (g=10 benim hesaplarda) sqrt(10) m/s, bu durumda merkezcil kuvvetten dolayı ipte ne kadar gerilme olur? 1000N. 1000N da kütleden olayı gelecek. Naptı sana 2kN, solda ne var 2.5kN yani senin 120 derecelik salınım sistemin dengesini bozamaz. Yalnız ben buradaki hatayı sana söyleyeyim, bu değerlerle üretirsen bu sonucu görmeyip sonra fizik hatalı deme bana. Normalde sistemi saldığında o dik çıkan direğin solundaki çıkıntıya dayanıp duracak ya bu sistem. O zaman senin soldaki ağırlığın kuvvet kolu daha kısa oluyor, sağdaki 120 derece sallansa dahi yenebileceği bir tasarım olabilir gibi duruyor.

Gelelim yatay direkti osilasyonun gücü soruna, osilasyonun gücünden kastın ne bilmiyorum. Bu gösterdiğin alet kısıtlanmış double pendulum, kaotik bir alet. Şöyle düşün bunun tam modelini sıfırdan çıkarmak saatler sürüyor, o halinde bile senin sorun anlam ifade etmiyor.

Sarkacı salınımda tutmak için gereken enerji ne kadardır sorusuna bir cevap verilemez. Ama şöyle söyliyim o alternatör diye gösterdiğin şeyden çektiğin enerjiden fazla olacağını biliyorum.

İddia etmekte serbestsin. Kanıtlayacağını iddia ettin kanıt talep ettim vermedin, diğer forumdaki konunun linkini attılar baktım orada kimse işin matematiğini fiziğini sormadı diye bozulmuşsun. Ben istedim vermedin bende çok bozuldum. Sözün özü sen iddia etmekte serbestsin, kanıt sunacağım diyip bir şey sunmamazlık etmediğin sürece, birilerine maddi manevi zarar vermediğin sürece hiç önemli değil. Doğrular insanların inanışından, inadından ve kendini kandırma çabasından büyüktür.
Kaos sarkacı ya da double pendulum değil bu! İki aşamalı mekanik osilatörünün stabil bir çalışma dinamiği var. 5cm'i mi anlamadın. Sarkaca 120 derece salınım için (50cm) potansiyel kazandırdığımızda sürtünmeden dolayı her salınımda biraz potansiyel kaybeder ve ilk turda 5cm potansiyel kaybettiğinden bahsediyorum ancak bu potansiyeli tekrar sarkaca vererek sarkacın sabit bir açıda salınmasını sağlıyoruz. Bunu anlayacağını umuyorum. Bunun hesabı yapılabiliyor. Sol taraftaki stopper yani alttan destek de yataydan -15-12 derece olsun(sen belirle mühim değil). Yanlış hesap yapıyorsun, maksimum merkezkaç kuvveti ve ağırlığın toplamı 3000N ediyor ve bu da soldaki 2500N ağırlığı rahatlıkla kaldırabiliyor.

Tüm parametreler verildiğine göre artık yatay direğin osilasyonunun gücü ölçülebilir ve bu güç sarkacı salınımda tutmak için gerekenden en az 10 kat daha fazladır. Hesap yapmaya başlarsan bunu çarpıcı şekilde öğreneceksin. Kitapta COP(Coefficient of Performance) değerinin 12 olduğu yazıyor. Kitap sayfası 4-32, bakabilirsin.

İnanması güç olsa da bu şekilde giriş gücünü 10-12 kat artırarak çıkış gücü elde edip giriş gücünü geri besleyip bir overunity makinesi yapılabilir. Hesaplama yapmadan konuşmak gereksiz olur.

Ayrıca bir sistemde input gücü ve output gücü bağımlı değişkenler olmalıdır ve bağımlı değillerse burada kesinlikle free energy vardır ve sistem overunity makinesidir.

Çok verimli olduğu için şimdilik bu sistemle petrol çıkarıyorlar. Bizler fiziksel doğasını anlayıp kullanabilirsek evimizin elektriğini de üretebilir.

Soruyu hâlâ cevaplayamadınız, bu sorunun cevabı sistemi gerçekten anlatıyor. Hesaplama tamamlanmadan anlamanız çok zor.

Sevgili Ayhan kardeşim . Şahsi görüşüm şu ki bu konu hakkında konuşulmayan kelam , tartışılmayan nokta kalmamıştır . Bundan sonra hala aynı istikamette devam etmeye çalışmak Allah ın verdiği nefesi boşa harcamak olacaktır ki o çok çok daha değerli bir enerji şekli . Allah sana kolaylıklar versin diyorum . İnşallah düşündüğün ve ispatlamaya çalıştığın fikirler konusunda çok ama çok başarılı olur , bizleri de mahçup edersin.

Eywallah kardeşim daha tartışılacak çok şey var da oralara gelemiyoruz çünkü kimse hesaplama yapmıyor. İyi dileklerin için teşekkür ederim.

Ekler

Son düzenleme:
Kaos sarkacı ya da double pendulum değil bu! İki aşamalı mekanik osilatörünün stabil bir çalışma dinamiği var. 5cm'i mi anlamadın. Sarkaca 120 derece salınım için (50cm) potansiyel kazandırdığımızda sürtünmeden dolayı her salınımda biraz potansiyel kaybeder ve ilk turda 5cm potansiyel kaybettiğinden bahsediyorum ancak bu potansiyeli tekrar sarkaca vererek sarkacın sabit bir açıda salınmasını sağlıyoruz. Bunu anlayacağını umuyorum. Bunun hesabı yapılabiliyor. Sol taraftaki stopper yani alttan destek de yataydan -15-12 derece olsun(sen belirle mühim değil). Yanlış hesap yapıyorsun, maksimum merkezkaç kuvveti ve ağırlığın toplamı 3000N ediyor ve bu da soldaki 2500N ağırlığı rahatlıkla kaldırabiliyor.

Tüm parametreler verildiğine göre artık yatay direğin osilasyonunun gücü ölçülebilir ve bu güç sarkacı salınımda tutmak için gerekenden en az 10 kat daha fazladır. Hesap yapmaya başlarsan bunu çarpıcı şekilde öğreneceksin. Kitapta COP(Coefficient of Performance) değerinin 12 olduğu yazıyor. Kitap sayfası 4-32, bakabilirsin.

İnanması güç olsa da bu şekilde giriş gücünü 10-12 kat artırarak çıkış gücü elde edip giriş gücünü geri besleyip bir overunity makinesi yapılabilir. Hesaplama yapmadan konuşmak gereksiz olur.

Ayrıca bir sistemde input gücü ve output gücü bağımlı değişkenler olmalıdır ve bağımlı değillerse burada kesinlikle free energy vardır ve sistem overunity makinesidir.

Çok verimli olduğu için şimdilik bu sistemle petrol çıkarıyorlar. Bizler fiziksel doğasını anlayıp kullanabilirsek evimizin elektriğini de üretebilir.

Soruyu hâlâ cevaplayamadınız, bu sorunun cevabı sistemi gerçekten anlatıyor. Hesaplama tamamlanmadan anlamanız çok zor.

Eywallah kardeşim daha tartışılacak çok şey var da oralara gelemiyoruz çünkü kimse hesaplama yapmıyor. İyi dileklerin için teşekkür ederim.
Veljko Milkovic'in Salınım/Kaldıraç Sistemi.

Tamamen mekanik bir cihazdan fazla güç elde etmenin mümkün olmadığı fikri, Veljko Milkovic tarafından son zamanlarda gösterildiği gibi kesinlikle yanlıştır. Milkovic'in iki aşamalı salınım/kaldıraç sistemi, sistemin çalışması için operatörün sağlaması gereken giriş gücüne bölünen çıkış gücünün bir miktarı olan COP = 12 ile fazla enerji çıktısı göstermektedir. COP, "Performans Katsayısı" anlamına gelir ve çıkış gücünün giriş gücüne bölünmesiyle hesaplanan bir miktardır. Burada güç seviyelerinden bahsettiğimizi ve verimlilikten bahsetmediğimizi lütfen unutmayın. %100'den fazla sistem verimliliği elde etmek mümkün değildir ve %100 seviyesine ulaşmak neredeyse imkansızdır.

Veljko'nun çok başarılı olan kaldıraç/salınım sisteminin diyagramı burada: Burada, kiriş 2, salınım ağırlığı 4'ten çok daha ağırdır. Ancak, salınım, hafif bir itme ile başlatıldığında, kiriş 2, anvil 1'e önemli bir kuvvetle vurur; bu, salınımı başlatmak için gereken kuvvetten kesinlikle çok daha büyük bir kuvvettir.

Fazla enerji olduğu için, hareketi sürdürmek için fazla enerjinin bir kısmını geri besleyerek kendiliğinden sürdürülebilir hale getirilmemesi için hiçbir neden yoktur. Bunu yapmak için çok basit bir değişiklik şöyle olabilir: Burada, ana kiriş A, ağırlık B'nin "dinlenme" pozisyonunda hareketsiz asılıyken tam olarak dengelenmiştir. Ağırlık B salınım yapmaya başladığında, kiriş A'yı osilasyona sokarak, C noktasında çok daha fazla güç sağlar çünkü kiriş A'nın kütlesi çok daha büyüktür. Eğer ek olarak, ağırlık E ile karşı dengelenmiş hafif bir kiriş D sağlanırsa, bu da hareket durdurucusu F üzerinde hafif bir yukarı itme kuvveti oluşturursa, bu işlem kendiliğinden sürdürülebilir hale gelmelidir. Pozisyonlar, C noktası en düşük noktasına geldiğinde, kiriş D'yi hafifçe aşağı itmesi için ayarlanmalıdır. Bu anda, ağırlık B, C noktasına en yakın konumda olup, tekrar sola doğru salınmaya başlamak üzeredir. Kiriş D'nin aşağı itilmesi, ağırlık B'yi sadece salınımını sürdürmek için yeterince itmekte ve bu da sağlanmaktadır. Eğer ağırlık B'nin kütlesi "W" ise, kiriş A'nın C noktası, Veljko'nun çalışan modelinde 12W'lik bir aşağı itme kuvvetine sahiptir. Kiriş D'yi hafifçe hareket ettirmek için gereken enerji oldukça küçük olduğundan, 12W'lik itmenin çoğunluğu, bir pompa çalıştırmak gibi ek faydalı işler yapmak için kalır.

Tutarsız bir yazı. Yapay zeka ile çevirdim. Güç diye çevirdiği kelimeler force. Kuvvet olması gerekir. Üstte imkansız diyor. Altta kuvvet kazancını enerji kazancı olarak alarak geri besleme yapılarak kendiğinden çalışacağını söylemiş.

Opera Anlık Görüntü_2025-09-18_151725_PJKbook.pdf.png

Son düzenleme:
Kaos sarkacı ya da double pendulum değil bu! İki aşamalı mekanik osilatörünün stabil bir çalışma dinamiği var.
Bu alet kısıtlanmış bir double pendulum. Kısıtlama sonucu kaotik özelliği gitmiş olabilir. Ben sistem modelleme uzmanı değilim, ama ben bunu modelliyor olsam kısıtlanmış aralık için özel bir koşul yoksa double pendulum gibi modellerdim. Özel koşul var mı anlamak içinde double pendulum gibi modelleyip bakmak gerekir.

5cm'i mi anlamadın. Sarkaca 120 derece salınım için (50cm) potansiyel kazandırdığımızda sürtünmeden dolayı her salınımda biraz potansiyel kaybeder ve ilk turda 5cm potansiyel kaybettiğinden bahsediyorum ancak bu potansiyeli tekrar sarkaca vererek sarkacın sabit bir açıda salınmasını sağlıyoruz. Bunu anlayacağını umuyorum.
5cm salladığın bi değer yani? E o zaman neden soruyorsun ne kadar kaybı olur diye sallamışsın işte 5 diye olmuş bitmiş.

Bunun hesabı yapılabiliyor.

Yapın Ayhan bey, kimse tutmuyor sizi. Ama değer sallamadan yapın. Gerçekten hesap yapın orası 5 şurası 3.5 burası 12, hesap 2 desin bu gerçekte 3.5 hatta 4 demeyin. Hesaplayın gösterin. Ha diyorsanız ki fizik hatalı o zaman deney sonuçlarınızı paylaşıp gösterin, hatayı düzeltip kendinizi bilim tarihine altın harflerle yazdırın.

Sol taraftaki stopper yani alttan destek de yataydan -15-12 derece olsun(sen belirle mühim değil). Yanlış hesap yapıyorsun, maksimum merkezkaç kuvveti ve ağırlığın toplamı 3000N ediyor ve bu da soldaki 2500N ağırlığı rahatlıkla kaldırabiliyor.
Madem hesabım yanlış sen düzelt. Stoper açısını da gir ona göre tekrar yap bize göster. Merkezkaç kuvveti diye bir kuvvet yok, bunu konuştuk ve bunu bildiğini ifade ettin. Merkezcil kuvvet var. Ben hesapladım Merkezcil kuvvet 1kN geldi, 1kN da ağırlıktan geldi elde var 2kN. Kalan 1kN nerden geliyor? Gösterin bize hesaplayıp. Hesabım hatalıysa bilmek istiyorum.

1) Osilasyonun gücü nedir? Tanımlar mısınız? Sinyal alanında bir sinyalin gücü gibi şeyler tanımlanabiliyor belirli işlemler, filtreler için onun gibi bir şey mi? Nasıl hesaplanıyor? Formülizasyonu nedir? Nereden nasıl gelir?

2) En az 10 kat fazla olduğu nereden biliniyor? Hesabı nerede? Hesabı yoksa bizim bildiklerimiz hesaplamaya yetmediyse adam akıllı deneyi nerede?

Ayhan bey ben hesap yapıyorum, ama sistem statik kaldı. Hoş ben dinamik kısmında zayıfım, bu sisteme zaman da ayırmam. Ama en azından dinamik kısma bir geçsek ya da siz vaadettiğiniz hesapları verseniz gözümüz açılır belki.

Kitap dediğiniz şey bir çeşit derleme. Her gördüğünüze inanıyor musunuz? Bu makinelerin imkansız olduğunu anlatan bir sürü kitap var atsam inanır mısınız onlara da? COP ile verimlilik aynı değil biliyorsun değil mi? Eğer aynı şey diyorsan da kombilerimiz %300 verimle evimizi ısıtıyor, hazır kış da geliyor herkese lazım bi sonsuz enerji aleti.

Çok haklısınız hesaplama yapmadan konuşmak gereksiz olur. Hadi yapın. Lütfen yapın. Ama sayı sallamadan yapın. Tabi ki bazı varsayımlarda bulunacaksınız ama bunu açıkca belirterek yapın. Bir anda 3.5 lar 12 ler havada uçuşmasın. İnanması gerçekten çok zor, bir tane yapsanız da ağzımız açık izlesek. Ama yapmıyorsunuz, neden yapmıyorsunuz? Bunca senedir niye yapmadınız? Zamanınız mı olmadı? Yapmak için gereken çok kritik alaşımları mı bulamadınız? Yoksa bu sonsuz enerji makinesi için bütçeniz mi yok?

Hemen bağıntıları vereyim. Sistemde depolanan bir enerji olmadığını varsayıyorum, ya da sistemden sürekli olarak çekilecek gibi düşünebilirsiniz.

Çıkış gücü < giriş gücü

Artık bağımlılar. Her sistem böyle. Free energy bitti. Bu yazdıklarımı bir kitap gibi yapıp size yollasam bırakır mısınız bu işleri?

Ayhan bey o petrol çıkarıyor dediğiniz şeylerin adı pumpjack, türkçe de petrol pompası diyoruz sanırım özel bir adı var mı bilmiyorum. Eğer köye vs gittiyseniz tulumba denen bir alet var, kuyudan su çekmeye yarar. Siz kolu yukarı aşağı bastıkça içindeki sistem suyu yukarı doğru basar. Pumpjack de öyle, yalnız yukarı aşağı hareket lazım ve biz döner hareket yapabilen aletler üretebiliyoruz. Dizel makineler, elektrik makineleri çoğunluğu döner sistem. Dizelinde elektriğinde lineeri var ama döneri gibi değil. Pumpjack in arkasında gördüğünğz kısım döner hareketi o yukarı aşağı harekete çeviriyor, kalanı da tulumba gibi hayal edin. Çok verimli noktasına gelince verimini bilmiyorum ama orada birinci önceliğin verim olacağını sanmam. İlk 5e verimin gireceğini sanmam. Petrol fikrini veren üye şu an kafasını duvara vuruyor sanırım.

Ben her soruna elimden geldiğince cevap verdim ama sen benim hiç bir soruma cevap vermedin. Sayı salladın, fizik hatalı dedin durdun. Hesaplamayı tamamla göster o zaman. Hesap yapıyoruz yanlış diyorsun, sonuçlar aleyhineyse yanlış, lehineyse doğru öyle mi? Küçükken oyun oynarken böyle yapanlara ne derlerdi bilir misiniz?

Neyse trollü yeterince besledim. Eğer içinde sallama değerler olmayan hesap kitap gelirse tekrar görüşürüz onun dışında konuşulacak bir konu kalmadı.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,284
Üyeler
3,288
Son üye
osayi

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
Back