Basit Elektronik Yük Devresi V2

Kısa devreden o kadar emin olmak kolay değil. Cımbızı üzerine düşürmüşsündür, ekran metal birşeyin üzerine düşmüştür. Havya ucu oradan geçerken lehim damlamıştır. Multimetre ile ölçerken ucu kaydırmışsındır. Farkında olmadan kısa devre yaratmak o kadar da zor birşey değil.

Kısa devreden o kadar emin olmak kolay değil. Cımbızı üzerine düşürmüşsündür, ekran metal birşeyin üzerine düşmüştür. Havya ucu oradan geçerken lehim damlamıştır. Multimetre ile ölçerken ucu kaydırmışsındır. Farkında olmadan kısa devre yaratmak o kadar da zor birşey değil.
Abi Demonte güç kaynağının ilk ekranı vardı ya. Yandı diye bu ekranı almıştım ve SPI çalışmadı diye kenara koymuştum. İşte o SPI ile çalışan ilk ekranda aynı bunun gibi yandı. Onunda 5V beslemesini ayarlı güç kaynağından vermiştim. Aralarındaki tek fark, Biri breadboard üzerinde yandı, diğeri kartın üzerinde yandı. İkiside fazla akım çekmekten yandı. Bu da beni en başta söylediğim gibi kaynağı bol bulunca sömürme sonucuna götürüyor.

arduino çalışıyor mu?
O esnada arduino devreye takılı değildi. O yüzden sağlam durumda şuanda.

Once guc kati calistirilacak sorunsuz hale geldikten sonra MCU vs eklenecek.

7805 in orta bacağının bağlantısı gevşek kalmış olabilir.

Evet muhtemelen 7805 şase referansını yitirdiği anda giriş voltajını aynen çıkışa verir, çünkü havada kalan GND pini ile çıkış arasındaki voltaj çok küçük olur, regülatör de bu voltajı arttırmaya çalışırken en sonunda bütün voltajı çıkışa verir.

Ekran için I2C kullanılmama sebebi neydi?
En azından baştan 4 tane kablo ile basitçe kontrol sağlanırdı.
Kütüphane falan mı uygun değil.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,972
Üyeler
2,829
Son üye
stinnc

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back