Bak yeminle en son şu vaziyette göreceksiniz beni sokaklarda...
Ben zaten işi bilmiyorum, bir de breadboard da temassızlık oldumu durum çok çirknleşiyor. Böylesi daha iyi. Siz bir orta yolu bulunda ben tekrar basarım artık napim.Yav sana breadboard falan denince hiç kulak asmıyorsun. Bir bakıyoruz ertesi gün plaket basıp devreyi kurmuşsun
Opamplardan biri diğerinden daha hızlı davranırsa channelların akımı eşit paylaşacağının garantisi var mı bu durumda? En iyi durumda evet yine lineer bağlantı elde edilebiliyor, ama kanallardan biri diğerlerinden hızlı harekete geçerse nolacak?
@triyak Voltaj dönüşüm oranı 4 değil. 30V gelirse girişe, çıkışta 4.6V gibi birşey olacak. Bir de ADC giriş empedansı da var, o da biraz düşürecek.
Akım ölçümü için ortak bir şönt kullanmak mantıklı. Veya 4 tane opamp ile mevcut 4 şöntü ayrı ayrı ölçüp toplamı alınabilir. Nano'da 4 tane multiplex ADC input var mıydı?
R1= 10K
Şundan iki tane al, birini voltaj diğerini de akım kademesine ayarlar. Ekranlarını kasanın ön paneline uzatabileceğin bir PCB yap. Bütün dertlerden kurtul.Benim anlamadığım multimetre veya pensampermetre nasıl yapıyor bunu?
Yada farzı misal ACS712. Veyahut da devreye sonradan bağladığımız Dijital multimetreler...
Biz opamp'i koyarken, ben dijital multimetre tarzı bir iş göreceğini sanıyordum.