Basit Elektronik Yük Devresi

Bence eylül, ekim kasım tam ar-ge mevsimi.

Bu üç ay dışında bedensel işlere ağırlık verilmeli. Vidalama, lehim vs.

Kışın soğuk yazın sıcak nedeniyle metabolizma değişiyor. Üretkenlik zorlaşıyor. Hele serbest çalışıyorsanız (yönetici, patron yoksa) verim iyice zayıflar.

Ulan şu cihazlar bile benden akıllı yemin ederim.
Sabah beri arkamdaki multimetrenin probları ile ölçüm yapıp, önümdeki diğer multimetrenin ekranına bakıyormuşum.
Bende diyorum her şey bir anda mı bozuldu. :katil2:
Kabahat Uni-t nin ama. ut61e nin problarını çok uzun yapmışlar. Arkamdaki masadan önüme kadar uzanıyor.

Neyse Elektronik yüküm mis gibi çalışıyor. Şuanda benim demonte güç kaynağımdan 1A çekmekle meşkul.
Tavsiye ederim abi önüne 2 bilgisayar 2 de kablosuz mouse koy ismini bile unutursun. :tamam1
Foruma sor biz kendini hatırlatırız abi.

Bu elektronik yükteki opamp ile mosfeti koruyacak bir ekleme yapabilir miyiz?
En ufak bir şeyde patlatıyorum. Bir mosfet 100tl yav.

Attiny 13 vardır sende. Akımı, giriş voltajını ve mosfet sıcaklığını ölçtürüp, pvm çıkışla maksimum akımı sınırlayan bir uygulama yapılabilir. Arduino framework ile 1kb flaş kurtarmayabilir. C'de yazarsın.

Bir de kullandığın soğutucu çok ufak, ona eski ekran kartlarından veya işlemcilerden fanlı soğutucu eklersen çok daha fazla güç yakar IRFP260

Attiny 13 vardır sende. Akımı, giriş voltajını ve mosfet sıcaklığını ölçtürüp, pvm çıkışla maksimum akımı sınırlayan bir uygulama yapılabilir. Arduino framework ile 1kb flaş kurtarmayabilir. C'de yazarsın.
Attniny'leri programlamayı sevmiyorum. Çok uğraştırıyor. C++ de bilmiyorum. Birde akımı tespit etmek için ikinci bir opamp lazım sanırım.
Yapılmayacak şey değil de zaman ayırmak lazım. Güç kaynağına ağırlık vermeye çalışıyorum.

Soğutucu iyi aslında. Daha sorun çıkartmadı. Fanda bağlı arkasında. İhtiyaç duyarsam değiştirebilirim. Aynı soğutucunun 3 kat büyüğü var elimde.

Yok abi framework o. C++ ye bir ara baktım çok karışık geldi bana. :D
Sen bir başla, buradan da paylaşırsın, destek oluruz, bir bakıma sadece farklı komutlar var. Atmega gerçekten basit mcu. Adc'yi okuyacak basit de bir fonksiyon yazıveririz. Ben de C'yi yarım yamalak, c++'ı hiç bilmiyorum, ama halloluyor.

Drain bacağına cam sigorta ve sigorta yatağı koysak olur mu ki? 5 lira 5 lira yakarız abi :D

Ama yeterince hızlı atıp koruyabiliyor mu ucuz sigortalar tecrübe etmedim.

Drain bacağına cam sigorta ve sigorta yatağı koysak olur mu ki? 5 lira 5 lira yakarız abi :D

Ama yeterince hızlı atıp koruyabiliyor mu ucuz sigortalar tecrübe etmedim.
İşe yarıyorsa olabilir. Gerekirse hızlı sigorta alırım.

İşe yarıyorsa olabilir. Gerekirse hızlı sigorta alırım.
İşe yaramaz. Giriş voltajı*Akım yüzünden yanıyor transistör. Soğutucuyu büyütmek lazım, transistöre düşen gücü hesaplamak için giriş voltajını da okumak lazım yani en azından attiny13 :) .

güç sınırla:
set_pwm(volt_oku(),sicaklik_oku());
diye yazıp çalıştırınca her şey çok güzel olacak

İşe yaramaz. Giriş voltajı*Akım yüzünden yanıyor transistör. Soğutucuyu büyütmek lazım, transistöre düşen gücü hesaplamak için giriş voltajını da okumak lazım yani en azından attiny13 :) .

güç sınırla:
set_pwm(volt_oku(),sicaklik_oku());
diye yazıp çalıştırınca her şey çok güzel olacak
Onu proje haline getirmem lazım. Yapacağım ama şimdi değil.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,846
Üyeler
2,779
Son üye
Kersoyu

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back