Basit Elektronik Yük Devresi

MOSFET'i koruma işini bir sonraki jenerasyon cihazda yapalım bence. Hatta onda şöhle birşey de olur: Sen şimdi güç kaynağı projesinde DAC'i başarılı bir şekilde kullanıyorsun. DAC ile akım ayarlanır. Ondan sonra da hem aşırı akım, hem de aşırı voltaj koruması devresi tasarlarız. Tamamen hardware bazlı. Koruma moduna hardware kendisi girecek, sonra da MCU ya haber verecek "çıkışı kestim ona göre" diye.
Dur abi hatlar karıştı bende. Elektronik yük konu içindeyiz. Sen sanki demonte devreyi iyileştirmekten bahsediyorsun?

Bunu da neden diyorum? Elektronik yükte çok kapsamlı değişiklik yapmak için iyi bir güç kaynağın olması lazım. İyi bir güç kaynağının olması için de bir elektronik yükünün olması lazım. O yüzden şimdilik temel bir elektronik yük olsun, doğru kullanıldığında doğru çalışan, bununla güç kaynağını hallet ve çalışır hale getir. Sonra da artık o var ya, iyi bir elektronik yük işine girişirsin.
İyi bir elektronik yük işine girişmek için işe girmem lazım.
İşe girdiğim gün DL3021 alıcam. :katil2:

Elektronik yükten bahsediyorum.
Ben konuyu açayım abi de sen şemada bir destek at. Sonrasına bakarız.
Çünkü son yazdığını kafamda canlandıramadım.

Bence alma kendin iyisini yap. Ben şu anda çok tepkiliyim Rigol ürünlerine. Bozuldu mu veya kalibrasyon verisi gitti mi elinde kalıyor.
Abi proje olarak yine yaparız ama ne kadar iyisini planlasam da bir rigol yapamam.
Baksana 3 senedir güç kaynağını bitiremedik.
Yani Rigol olmaz başka bir şey olur belki ama mutlaka alıcam bir elektronik yük.
Ondan sonra da sıra Siglent SDS814X HD ye gelecek. :)

Çünkü son yazdığını kafamda canlandıramadım.

Son yazdığım v3. v2 de elektronik yükü kullanışlı hale getiririz. Yani fişe takacaksın ve önde skalalı potansiyometre olacak. Kabaca 2A ayarlayacaksın ve sonra da akım ölçerek ince ayar yapacaksın.

Son yazdığım v3. v2 de elektronik yükü kullanışlı hale getiririz. Yani fişe takacaksın ve önde skalalı potansiyometre olacak. Kabaca 2A ayarlayacaksın ve sonra da akım ölçerek ince ayar yapacaksın.
O zaman biz şimdi V2.1'e mi girişiyoruz?

V2 yi ne ara yaptın :yerlereyat1:

Oooo ben fena dağılmışım ya. Bütün projeler kafamda bir birine girmiş. :katil2:
Tamam V2 konusu açıyorum ben.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,852
Üyeler
2,779
Son üye
Kersoyu

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back