Mikro Step
Kıdemli Üye
Bob'u analim o zaman.
“My favorite programming language is solder” derdi kendisi.
PCB yi nerede yaptırdınız?İyi gidiyor ama 65 direnç 200 ledi tek tek lehimlemek sıkıcı
43562 eklentisine bak
43561 eklentisine bak
43560 eklentisine bak
43559 eklentisine bak
Numunepcb.com da yaptırdım. Onlar da yurt dışında yaptırıyor.PCB yi nerede yaptırdınız?
Zaten krem lehim kullanıyorum hocam. Telle olacak iş değil. Kürdan ile krem lehimi padlere sürüp havya ile yapıştırıyorum. Sıcak hava kullanamıyorum çünkü yapıştırdığım şey LED. Bozulur, erir diye korkuyorum. Başka bir eleman olsa mesela direnç, 200'ünü de yapıştırır sıcak havayla yapıştırırım.@Gokrtl krem lehim ve sıcak hava ile lehime geçmen lazım. Tek tek lehimleme hem seni mahveder hem pcbyi hem de ledi
Teşekkürler, yurt dışında yaptırdınız diye düşünmüştüm. 27 Euro sınırı nedeniyle uygun fiyata yapan bir yer biliyor musunuz diye merak etmiştim.Numunepcb.com da yaptırdım. Onlar da yurt dışında yaptırıyor.
İğne işi kolayda alttan ısıtma için tertibat yok. Zaten binde bir böyle bir şey yaptığım için çokta ihtiyaç olmuyor. Ama kart yıkama kazım ya. Bunu alkolle iyice temizleyemiyorum.üstten ısıtırsan Led bozulabilir ama ledlerin ve dirençlerin hepsini yerleştirip alttan ısıtırsan hepsini bir seferde lehimlersin.
diğer taraftan kürdan yerine insülin enjektörü yada 2ml kilitli enjektör ve yeşil iğne ile daha kolay olur. Hem de dozajlama şansın olur.
43565 eklentisine bak43566 eklentisine bak
luer lock olarak aratabilirsin. Medikallerde yada eczanede bulursun.
Şöyle söylüyüm;Teşekkürler, yurt dışında yaptırdınız diye düşünmüştüm. 27 Euro sınırı nedeniyle uygun fiyata yapan bir yer biliyor musunuz diye merak etmiştim.
Pot, trimpot gibi içine su girecek elemanları takmadan önce önce selülozik tiner ile komple fırçala tiner kurumadan hemen sabun ile fırçala bol su ile durula. Sıcak hava ile kurut. Fırçalama için eski diş fırçaları ideal. Benim formül böyle...kart yıkama kazım ya. Bunu alkolle iyice temizleyemiyorum.
Bunu denedim ama hem alkolle hemde kurumasını beklememe gibi bir durum olmadı. Tekrar deneyeyim.Pot, trimpot gibi içine su girecek elemanları takmadan önce önce selülozik tiner ile komple fırçala tiner kurumadan hemen sabun ile fırçala bol su ile durula. Saç kurutma ile kurut. Benim formül böyle...
Az daha beklersem bizim makine zaten elime düşecek.Forumda biri kartları bulaşık makinesinde yıkıyorum yazmıştı. Burası için değil ama ikinci el bulaşık makinesi alınıp kart yıkama yapılabilir.