Boeing 737-800 MCP Panel MSFS20 Güncellemesi

Şimdi bir kaç test yaptım.
Son yaptığım 5v regülatör displayleri, enkoderleri, uln2003 leri ve led dimmeri olan arduino pro miniyi besliyor.

Sadece displayleri aktif edip mümkün olan bütün segmentleri yakacak şekilde ayarladım. Bu şekilde 500mA çekiyor ve yaptığım regülatörün soğutucusu 60 dereceye kadar ısınıyor.

31464 eklentisine bak

Daha sonra dimmeri de aktif ederek toplam akımı ve sıcaklığı ölçtüğümde 940mA akım çektiğimi ve 73 dereceye kadar ısındığını gördüm.

Muhtemelen daha fazla ısınacaktı ama riske etmemek için aydınlatma ledlerini kapadım.

31463 eklentisine bak

Çekilen amper de bir sıkıntı var sanki.
Biz 2A üzerinde diye bir tahminde bulunmuştuk. Üstelik yanlış hatırlamıyorsam aydınlatma ledlerini de dahil etmemiştik.
Abi çok güzel olmuş ya! Regülatörde alan ve ısı problemi olunca ufak buck çeviricileri dikine yerleştiriyorum pcb'ye. Ama bu kadar emeği arızalanıp ziyan etmemesi lazım voltaj düşürücünün. Güç ve soğutma iyi hesaplanıp uygulanınca lineer daha güvenilir geliyor bana.

Abi çok güzel olmuş ya! Regülatörde alan ve ısı problemi olunca ufak buck çeviricileri dikine yerleştiriyorum pcb'ye. Ama bu kadar emeği arızalanıp ziyan etmemesi lazım voltaj düşürücünün. Güç ve soğutma iyi hesaplanıp uygulanınca lineer daha güvenilir geliyor bana.
Evet hesapsız yapınca sıkıntı oldu regülatör. Daha büyük pcb ve bir de fan ekleyebilirim.

Forum istatistikleri

Konular
7,234
Üyeler
2,923
Son üye
birisim

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back