Cinliden miknatis falan alinmaz.

Miknatis duzenegini hassas terazi uzerine koyup darayi aldim.

Ardindan miknatislarin arasindaki hava araligina bobin yaklastirip teraziye dokundurmadan bobine akim verdim. Itme kuvvetini teraziden okudum.

Miknatis duzenegini hassas terazi uzerine koyup darayi aldim.

Ardindan miknatislarin arasindaki hava araligina bobin yaklastirip teraziye dokundurmadan bobine akim verdim. Itme kuvvetini teraziden okudum.
Hassas terazi var ama ona güvenemiyorum.
Küçük adımlarla ağırlıkları artırınca hatalı ölçüyordu.
Elime bir sürü pirinç tanesi aldım.
Sıfırladığım terazi üzerine teker teker koymuştum.
Pirinç taneleri bittiğinde hala sıfırı gösteriyordu.
Bir seferde hepsini bırakınca ölçüyordu.
Hassasiyetinin altında olan adımlı artışlarda hata yapıyor herhalde.

Hassas terazi var ama ona güvenemiyorum.
Küçük adımlarla ağırlıkları artırınca hatalı ölçüyordu.
Elime bir sürü pirinç tanesi aldım.
Sıfırladığım terazi üzerine teker teker koymuştum.
Pirinç taneleri bittiğinde hala sıfırı gösteriyordu.
Bir seferde hepsini bırakınca ölçüyordu.
Hassasiyetinin altında olan adımlı artışlarda hata yapıyor herhalde.
Kactane princ tanesi 2 gram gelir acaba, tahmin ediyorum 300 adet

Muhtemelen videonun ilk baslangicindakine benzer bir duzenekle bos magnetler soklaniyor ve miknatis haline getiriliyor.

Bu miknatislar da millet oynasin vs bilimsel kullanim amaci olmayan uygulamalar icin satiliyor.

Bilimsel kullanim amacli miknatislari Cin sitelerinden alacaksaniz 10 kere dusunun.

Bir mıknatıslanacak elemanı daha kuvvetli mıknatısla mıknatıslayabilirsiniz.
Ama bunu iki mıknatıs arasına koyarak yaptığınızda diğer mıknatıslar kadar güçlü bir mıknatıs edinebilirsiniz.
Bunu bir kalıp olarak yapıp ısıtılmış neodmiyumu araya koyup soğumaya bırakın. Bir taraftanda fan ile soğutmaya çalışın diğer mıknatıslar da ısınmasın.

Yakında 3 teslaya kadar akı ölçen gausmetre gelecek. Merakla bekliyorum.

Bir mıknatıslanacak elemanı daha kuvvetli mıknatısla mıknatıslayabilirsiniz.
Ama bunu iki mıknatıs arasına koyarak yaptığınızda diğer mıknatıslar kadar güçlü bir mıknatıs edinebilirsiniz.
Bunu bir kalıp olarak yapıp ısıtılmış neodmiyumu araya koyup soğumaya bırakın. Bir taraftanda fan ile soğutmaya çalışın diğer mıknatıslar da ısınmasın.

Yakında 3 teslaya kadar akı ölçen gausmetre gelecek. Merakla bekliyorum.
Gausmetrem geldi.
10x10x25 ebatlı bir nedmiyum için ölçüm aldım.
iki mıknatıs yanyana birisinin S i Diğerinin N ine uzun tarafında yan komşu olduğunda..
1757924487517.jpeg
1757924456618.jpeg
1757924548571.jpeg

Bir tanesinin kutup merkezi sensora dik gelecek şekilde olmak şartıyla ölçüldüğünde maximum değer görüyorum: 1500 Gaus.
Ancak yan yana değilde tek başına olursa 1800 gaus gibi bir değer görüyorum.
1757924757203.jpeg
1757924794692.jpeg

Ancak sensorun kullanımı bana oldukça ters geldi.
Manyetik alan cizgilerinin yaklaşık 8mm uzaklıktan dikine hall sensoru kesmesi gerekiyormuş.
Absürd bir sensor değilmi sizcede.
Kullanımı ne kadar zorlaştırıyor anlatamam.
1757925045274.jpeg

Bizim 4000 ile 20 000 amper arası akım geçen AC baradan çevreye ne kadar manyetik alan yayıldığını ölçmeye kalktığımızda pekte uygun bir alet değil bence. Üstelik te çok tehlikeli..!
1757925242457.jpeg

Neden tehlikeli? Overflow göstermeyip kendi ölçebileceği maksimum değeri mi gösteriyor alet?

Neden tehlikeli? Overflow göstermeyip kendi ölçebileceği maksimum değeri mi gösteriyor alet?
Maximum değeri bulamadım henüz ne yaptığını bilmiyorum.
İşin tehlikesi bu baralara (2000 - 4000 VAC) 8 mm yaklaşmanın kendisi tehlikeli.

Sanırım standart pakette gelen prob yönlü olarak ölçüyor. Yön önemli değil, var olan herhangi bir manyetik alanın mutlak değeri önemli ise, herhalde bir küre üzerine çok sayıda hall sensör yerleştirip o şekilde manyetik alanın üç boyutlu yapısını ortaya çıkaran bir cihaz lazım.

Gausmetrem geldi.
10x10x25 ebatlı bir nedmiyum için ölçüm aldım.
iki mıknatıs yanyana birisinin S i Diğerinin N ine uzun tarafında yan komşu olduğunda..

Bir tanesinin kutup merkezi sensora dik gelecek şekilde olmak şartıyla ölçüldüğünde maximum değer görüyorum: 1500 Gaus.
Ancak yan yana değilde tek başına olursa 1800 gaus gibi bir değer görüyorum.

Ancak sensorun kullanımı bana oldukça ters geldi.
Manyetik alan cizgilerinin yaklaşık 8mm uzaklıktan dikine hall sensoru kesmesi gerekiyormuş.
Absürd bir sensor değilmi sizcede.
Kullanımı ne kadar zorlaştırıyor anlatamam.
araya 8 mm kalınlığında 3d yazıcıdan aparatlar yapılabilir. böylece parçaya sıfır olacak şekilde ve tekrarlanabilir ölçüm alınabilir ?

yüksek voltaj kısmı için ise güvenli aralığı bulup. aletin o uzaklıkta sapmasını bir şekilde kalibre edip oranlamak gerekir diye düşünüyorum.
örneğin güvenli aralık 25mm ise 8-25 mm arası oransal değişim önce test edilir. ardından 25mm uzaklıkta olacak bir 3d aparat yapılır.
gausmetre probu gene insan teması olmadan bir plastik vs. izolatör çubuk ucuna bağlanarak kablo üzerine yerleştirilir. uzaktan ekrandan okunur.
ya da gene kabloya geçmeli kilitlemeli bir aparat yapılır enerji yokken aparat bağlanır.
evet çok zahmetli ama başka bir yolu da yok gibi.

Forum istatistikleri

Konular
8,272
Üyeler
3,287
Son üye
Leon74

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back