Bu nasıl elektronik yük? Yolları 0.5 uçlu kalemle mi çizmişler. Şu sol taraftakiler ısıyı göğüsleyecek olan mosfetler sanırım. Çok ince yolları. Bir saat boyunca 3A çeksek kömür olur herhalde. Ben bir ara bunun pcb çizimini elden geçireyim.Ben uzun zaman şunu yapmak istedim. Fakat vakit ve imkan aynı anda bir araya gelmedi. Sonuç olarak şu an hazır bir ürün kullanıyorum. İstersen buna da bir göz at. Uzun ve eğitici bir video serisi de var. Bütün kaynaklar açık.
Design & Build an Electronic DC Load – Scullcom
www.scullcom.uk
16137 eklentisine bak16138 eklentisine bak16139 eklentisine bak16140 eklentisine bak
Bende tam onu yazıyordum şimdi. Senin gönderdiğin pcb çiziminde başı boş delikler, acaba çift taraflı mı diyecektim. Ben bunu basarım her türlü. Ama atlama deliklerine müdahale etmem gerekebilir. Elde yapılacağından büyütmek gerekecek.@Gokrtl şimdi videoyu izlerken fark ettim PCB çift taraflı. Bir de bunlar soğutucu tarafından da birbirine kısa devre.
16147 eklentisine bak16148 eklentisine bak16149 eklentisine bak
Kendim her türlü yapsam da Çinde basılanı tercih ederim. Soldermask, filan güzel oluyor. O yüzden Çin işine maliyeti kesinleştikten sonra ben girerim. Ama önce devreyi yalayıp yutmam lazım. Çalışma prensibini bilmediğim - öğrenmediğim aleti direknyapıp kullanmanın para verip almaktan bir farkı yok. O aletin bana bir şey katması lazım.Cihaz üzerinde değişiklik yapmak gerekir mi bilemiyorum ama hazır olduğu düşünüldüğünde kurbana girer gibi birkaç kişi Çin'de bastırılıp burada paylaşabilir. Gerçi sen bu PCB üretme işini fabrika gibi hallediyorsun.
Kullanım amacın ne olacak?Bu benim kullanım amacım için fazla maliyetli maalesef
aynı projeyi kendime yaptım kullanıyorum içinde sadece sabit akım ve sabit güç modu var pil testi için kesme voltajı belirlenmeli ve istenilen voltaja gelince otomatik akım çekmeyi bırakması gerek , çekilen akım ile süreyi mah olarak göstermesi daha iyi olur adaptör testleri için kullanımı güzel oluyor ac712 kullandığı için -/+100ma oynama yapabiliyor ayarlanan akım ile çekilen akım arasındaBasit adaptör testleri pil deşarj işlemleri vs...
eğer çok farklı kapasitelerde piller ile uğraşmıyor iseniz ZB2L3 adında basit yapıda bir pil kapasite ölçer var çekilecek akımı bağlanan direnç değerleri değiştiriyor ona da bakmanızı tavsiye ederimBasit adaptör testleri pil deşarj işlemleri vs...
Bir tane mosfetle yük mü olur? Enaz 4-5 tane olmalı. Hemde öyle to-220 kılıfta değil, to-3 filan olmalı. Soğutucuyu da utanmasa sıvı soğutma filan bağlayacakmışBu proje nasıldır sizce ?
Acs olan kötü idi bu daha iyi gibi projeyi buna revize ediyorum DAC ve ADC ile pahalıya geliyor ama yapacak birşey yokBence proje güzel. Hardware tarafı çok kolay, ama regülasyon/kontrol yazılımını verimli bir şekilde çalıştırmak kolay değil. Kontrol yazılımı hızlı tepki verirse osilasyon meydana gelebilir, yavaş tepki verirse programlanan sabit akımı her zaman çekmez.