Epoksi - İran Yapıştırıcı - Milpox kullanımı

frekans50

⁹⁸⁷⁶⁵⁴³²¹⁰
İki metali yapıştırmak için kullanacağım. Acaba sıcaklık dayanımı nasıl? Belgesinde dayanma sıcaklığını göremedim. Sıcak kulp gibi metaller yapıştırılacak

Screenshot_20250418_195920.jpg

Epoksi yapıştırıcı mükemmel bir malzeme ama donma süresi neredeyse bir gün sürüyor . İran yapıştırıcısını bir kere kullandım. Ne kokusundan ne de performansından memnun kalmadım.
404 epoksi yapıştırıcı tavsiye ederim.

Ben eriyen bir cezvenin sapını bu marka değil ama başka bir marka İran yapıştırıcısı ile yapıştırdım uzun süredir kullanıyoruz. Cezve de muhtelif sıvılar ısınıyor 100 °C ye çıkıyor. Sap yapıştırdığım kısmı 80 °C lere yaklaşıyordur ama sorun olmadı bende.

bu iran yapıştırıcısı denen meretin bir orjinali bir de takliti var.

orjinali jal-alsanj (çinli taklitleri de olabilir)
yerli takliti jal-alcon (alcon kimya)

orjinal iran malı olan bulunursa çok daha dayanıklı oluyor.

Ben iran yapıştırıcının orjinali ile pcb onarmıştım ve yapıştırılmış geniş bakır yolu lehimlemiştim, bozulmamıştı. Havyayı 200 derece kullanmıştım ve süreyi uzun tutmamıştım.

Fiyatı daha yüksek olmasına rağmen yeni aldığım jalasanj numuneleri eskisi gibi değil.

Evet bir kac farkli kutuda Iran tutkali satilmaya baslandi. Oncesinde boyle cesitli degildi. Hatta simdilerde mavi tupun icindeki siyah maddenin rengi bile farkli.
Hatta kokulari bile farkli.

Hangisi en iyisiydi hatirlamiyorum ama sonuclari da cok farkli. Ben bu tutkalla tanistiktan sonra baska tutkal kullanmiyorum.

Bir gun Ostimde ivir zivir alacagim reklam amacli monitorde biryapistiricinin videosu var.

Videoda iki tane 15 - 20 cm ucunlugunda insaat demirini yan yana 5cm birbirine binecek sekilde yaklastirip reklami yapilan yapistirici ile yapistirdilar.

Sonra demirlerden birisini mengenede sikti. Ucu bosta kalan diger demiri cekicle dove dove yapisik demirler L sekline geldi.

1745068392458.png

Reklamini izledigim tutkal saniyorum iran tutkali degil bir baska epoxy yapisitiriciydi. Cift siringa icindeki epoxy yapistiricilar genellikle cok pahali olduklari icin sicak bakmiyorum.

Fiyatlari cekme kuvveti ile orantili artiyor.

Son düzenleme:
Videoda iki tane 15 - 20 cm ucunlugunda insaat demirini yan yana 5cm birbirine binecek sekilde yaklastirip reklami yapilan yapistirici ile yapistirdilar.

Sonra demirlerden birisini mengenede sikti. Ucu bosta kalan diger demiri cekicle dove dove yapisik demirler L seklinde geldi.

aman bizim oto sanayidekiler görmesin. krank mili falan yapıştırmaya kalkarlar.

Kalkarlar.

Hemsireler de yapistirma isinde yarabandini cok kullaniyorlar.

Kac yerde gordum tibbi cihaz yada baska bir sey farketmez. Mesela hastanede su sebilinin muslugunu harekete geciren plastigi kirilmis yara bandiyla deli baglar gibi sarmislar.

Dedigin gibi cekic kullaniyorsan her sey civi gibi gorunuyor.

Kalkarlar.

Hemsireler de yapistirma isinde yarabandini cok kullaniyorlar.

Kac yerde gordum tibbi cihaz yada baska bir sey farketmez. Mesela hastanede su sebilinin muslugunu harekete geciren plastigi kirilmis yara bandiyla deli baglar gibi sarmislar.

Dedigin gibi cekic kullaniyorsan her sey civi gibi gorunuyor.
Elektrik bandı yerine bende yara bandı kullanıyorum.:)
Elektrik bandı su veya toz değerse yapışmaz oluyor.
Zamanla kendiliğinden açılma oluyor.

Döküm vana imalatında bağlantı flanşlarını tornalarken hava boşluğu çıkarsa çelik 404 adlı yapıştırıcıyı kullanıyorlardı. Kimyasal ve fiziksel özelliklerini bilmiyorum.

Bir kaç tane Laptop menteşesini onarmak için kullandım, vida yerleri kırılmıştı. Vidasız bu yapıştırıyı kullandım işimi gördü. Tost makinasının kırılan hareketli parçalarında kullandım sonuç verdi. Bu yapıştırıcının sürüleceği yer biraz tırtıklı hale getirilirse daha sağlam tutunuyor.

buzdolabının alt kapak menteşesi kırılmıştı. koca kapı ve kapının içindeki bir sürü şişeler vs. tüm ağırlık yükü ufacık bir plastik parçaya düşüyormuş. neyse servis geldi baktı komple kapı değişecek dedi. kapıyı söktüm parçalanan alanı bu iran yapıştırıcı ile dolgu yaparak ve bir aluminyum parçayı da daha geniş alandan destek alacak şekilde ekleyerek kapağı tamir ettim. herhalde 4-5 yıl oldu hala taş gibi sağlam.

Forum istatistikleri

Konular
7,617
Üyeler
3,080
Son üye
langerhanz

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back