Güncellenen Gümrük kanunu

Burda cesitlilik cok :gulus2:
1724470635527.png

Gizli veri bile var
1724470696946.png

:temkinli1::emindegil1::avare1::cheeky1:
Gümrük limitinin 1500€ dan düşürüldüğü gün aklıma geldi. Koli koli elektronik ekipman alırdım. Deliye bağladım artık. Ne soksalar gülüyorum. Sudan'dan yumurta, eşek ve at eti alıp, karşılığında maymun ve balina eti satan, sıfır gümrükle geçiren firmalardan alın vergiyi diyorum.
Toprağımızın suyu çıktı, her türlü gıda ürünü sıfır gümrükle giriyor, üstelik ne içerdiği bile belli değil, üretici ağlıyor.

Sürekli çeşitli kimyasallar alırım. Fiyatlar son 5 senede en az 10 misli arttı. Yerli imalat gümrük vergisi üzerine eklenmiş PCB fiyatından pahalıya gelir. Kimyasalları kullandığım haznenin filtreleri bile dünya para. Atık nötralizasyonu bi o kadar para. Atıklar içerisinden değerli metalleri geri dönüşüm yine para.

Derdi pcb olanlar 70w diyot lazerli kesici çıkartmışlar. 2mm çeliğe kadar bile kesiyor, bakırı kolayca kazır, delik açar.

@Hakan78

Kimyasallarla çalıştığın konular nelerdir? Merak ettim.

70w ile bu makineden mi bahsediyorsun?

@Hakan78

Kimyasallarla çalıştığın konular nelerdir? Merak ettim.

70w ile bu makineden mi bahsediyorsun?

Lazer test videosu:
K1 Pro serisini göstermiş.

Kimyasallarla en çok paslandırma yapıyorum. Malzeme yüzeyini pas kaplayınca kendi paslanması ortadan kalkıyor. Ufak tefek şartlandırma, eskitme, şekillendirme işlerim oluyor. Cam üzerinde delik açmaya hidroflorik asit aldım canıma okudu. Gibi gibi...

Birkaç gün önce Audio Precision firmasından eposta geldi, kontrol yazılımının son sürümünü 30 gün deneyin diye. Ben de deneyeyim hadi dedim ve "trial" talep ettim.

Bugün bir baktım, eposta gelmiş, bana BEDAVA bir dongle gönderiyorlar UPS ile. Hemen eposta ile dönüş yaptım adamlara ve "sakın göndermeyin, UPS'i arayıp gönderiyi iptal edin" dedim. Hatta vazgeçtim, trial da istemiyorum dedim.

Bu BEDAVA dongle %100 ticari kabul edilecek, ondan sonra beyanname, ordino, vergi, çevreyi koruma, yolluk, yemek parası, şudur budur derken bana en az 15 bin - 20 bin TL ye malolacak.

Elin Almanı, Fransızı, rahatlıkla trial talep etsin, beş kuruş para vermeden yazılımları incelesin, değerlendirsin, birşeyler öğrensin. Biz de ancak rüyamızda görürüz böyle şeyleri.

1727115254691.png

Bedava veya hediye olan ürünün mutlaka ticari kabul edilmesi nasıl oluyor?

Yeni mevzuata göre yurtdışından gelen hediye iptal midir?

Bedava veya hediye olan ürünün mutlaka ticari kabul edilmesi nasıl oluyor?

Bizim ülkemizde oluyor, çünkü olmazsa herkes bedava diye fatura kestirir ve herşeyi ülkeye sokarlar.

Bu dongle'in %100 ticari kabul edileceğini bir de şuradan biliyorum. Daha önce aynısı oldu. Bu firma daha önce de yazılımlarını güncelledi ve dongle'sız çalışmamaya başladı yazılım. Bedava dongle'ı gönderdiler ve ben bundan 15 sene önce, paranın para olduğu zamanlarda 800 TL gümrük masrafı yaparak çekebildim.

Gumruk oranlarina bakarken dikkatimi cekti.

1727122194929.png

1727122334329.png

Asagida muaf olanlara dikkat.

1727122603374.png

Son düzenleme:
"At" deyince anliyorum ama "Kasaplik At" nedir?:emindegil1::gulus2:

1727174027852.png

Bu tablodan anladigim, kendisinden destek alacagimiz gumruk islerini yapacak araci seni bir ton zarara da sokabilir de, minumum odemeyle mallarii gecirebilir de.

Bu listenin en guncel halini temin edip benim getirdigim urunun gumruk kodu su... deyip ilgili kisiyi yonlendirmekte fayda var gorunuyor.

Buradan anlaşılan gümrük idaresi at, eşek, katır her nevi hayvan eti için gerekli tarifeyi uygular ve vergi ve diğer masrafları tahsil eder. Bu ürünlerin sucuk, salam, sosis gibi et ürününe dönüşümü ile ilgili gümrük idaresinin bir müdahalesi olamayacağı aşikar. Umarım tarım bakanlığı bunu iyi denetliyordur da sadece kedi, köpek maması filan oluyordur diye umuyorum. Aksini düşünmek dahi istemiyorum

Buradan anlaşılan gümrük idaresi at, eşek, katır her nevi hayvan eti için gerekli tarifeyi uygular ve vergi ve diğer masrafları tahsil eder. Bu ürünlerin sucuk, salam, sosis gibi et ürününe dönüşümü ile ilgili gümrük idaresinin bir müdahalesi olamayacağı aşikar. Umarım tarım bakanlığı bunu iyi denetliyordur da sadece kedi, köpek maması filan oluyordur diye umuyorum. Aksini düşünmek dahi istemiyorum

Ahlak degerlerini kaybetmis bir topluluktan her sey beklenir. Bizler icin ahlak gecmiste kaldi.

At, esek, domuz yemedigimizi kim garanti edebilir?

At eti yemenin bir kaç yönü var..

Dinen yemekte bir sakınca yok (mekruh herhalde?) Lakin bu konuda Türk insanın da cahillik had safhada At etini Domuz eti ile aynı zan ediyoruz. :yerlereyat1:

Kültürel olarak yemek biraz bizim Türkistan coğrafyası Türklerine mahsus.Anadolu'da kimse durduk yerde yemez.Zira kültürel bir sürekliliğimiz yok o konuda.Bırakmışız yemeyi.

Damak tadı meselesine hiç girmiyorum.Yemedim yemem yenilmesi de garip gelir.

İlginç bir durum aslında...

Bizim millet kesin domuzu "cins at" olarak gümrükten geçirmeye çalışmıştır, baya vergi farkı var. Ama neyseki görüntü çok farklı :katil2:

Sigir eti diye at eti ile yapilan hamburgerleri bilmeden buyuk bir istahla yedik. (2010-2014 yillarinda Avrupada bir ulke)
Sonra firma gazatelere dustu. Etlerin at eti oldugu ortaya cikti. (Bulgaristan'dan kacak yollarla sokulmus)

Vay be at eti yedirmisler esek herifler diye kizdik.
Sonraki gidislerimizde artik hamburgerlerin tadi eskisi kadar lezzetli gelmemeye basladi. Sanirim sigir etine donduler.

Eger domuz eti yedirmis olsalardi ne yapardik bilmiyorum.

Dini ogretilerden mi bilmiyorum domuz eti tiksindirirken at ve esek eti tiksindirmiyor.

Domuz etini afiyetle yiyen Turk arkadaslarim var. Yemekli davetlerini kabul etmiyor onlari da yemege davet etmiyorum.

Birkaç gün önce Audio Precision firmasından eposta geldi, kontrol yazılımının son sürümünü 30 gün deneyin diye. Ben de deneyeyim hadi dedim ve "trial" talep ettim.

Bugün bir baktım, eposta gelmiş, bana BEDAVA bir dongle gönderiyorlar UPS ile. Hemen eposta ile dönüş yaptım adamlara ve "sakın göndermeyin, UPS'i arayıp gönderiyi iptal edin" dedim. Hatta vazgeçtim, trial da istemiyorum dedim.

Bu BEDAVA dongle %100 ticari kabul edilecek, ondan sonra beyanname, ordino, vergi, çevreyi koruma, yolluk, yemek parası, şudur budur derken bana en az 15 bin - 20 bin TL ye malolacak.

Elin Almanı, Fransızı, rahatlıkla trial talep etsin, beş kuruş para vermeden yazılımları incelesin, değerlendirsin, birşeyler öğrensin. Biz de ancak rüyamızda görürüz böyle şeyleri.
bence bu gümrükten geçerdi.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,950
Üyeler
2,822
Son üye
lalemasall

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back