İlk bakışta pek alakası yok gibi görünse de R23 (2.2k 2w) direnci negatif gerilim üretilebilmesi için hayati öneme sahip. C6 yı şarj edecek akımı bu direnç sağlıyor. Değerinin yanlış, ya da bozulmuş olması gibi bir durum söz konusu olabilir mi?
Ben pek alaka kuramadım. R21 ve C5 Daha çok etkendir.
Alakasını izah ederseniz sevinirim.

Ayrı ayrı opamp'leri takınca hangisi takılınca gidiyor voltaj?
Abi ben hep aynı sırayla takıyorum.
Voltaj, buffer, akım.
Her birini taktığımda biraz daha düşüyor. En son akım opampını taktığımda 0.9V filan inmiş oluyor.
Şu sorunu çözelim abi artık. Dönüp dolaşıp aynı yerde takılıyorum. Gerekirse oradaki yapıyı değiştirip başka bir düzen kuralım.

Şu anda 3 opamp de takılı ve referans voltajı gene -1.9 V civarı. Eklemeye devam :)

Şu anda 3 opamp de takılı ve referans voltajı gene -1.9 V civarı. Eklemeye devam :)
Abi sen o işe bakarken bende akım sınırlamayı test ediyorum.
36V sargısını bağlayıp 5V 1A ayarladım.
Elektronik Yükten 1A çektiğim anda voltaj 0.7V a düştü. bu kadarı normal mi yoksa tam sıfıra mı düşmesi lazım?
0.7V bana biraz fazla gibi geldi.

Voltaj tamamen kısa devre direncine bağlı, değişkenlik gösterebilir. Ama sıfır olmaz hiçbir zaman.

Şu anda 7805 ve 7812 de devrede. Voltaj referansı da takılı. Hala -1.9V negatif referans var. Ama elimde DAC yok onu almam lazım.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,939
Üyeler
2,820
Son üye
Tuncay

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back