Tek pad koyalım standart pot için. İsteyen bunu kablo ile standart potun padine lehimlesin.İşte o yüzden opsiyonlu yapalım diyorum İsteyen karbon pot kullansın gene, onun için de ayak izi olacak.
Tek pad koyalım standart pot için. İsteyen bunu kablo ile standart potun padine lehimlesin.
R11 i neden direk 25K kullanmıyoruz abi?Şemada bazı değişiklikler yaptım
* Opamp besleme regülatöründe 36 V yerine 33 V zener koydum. Zener akımını nispeten küçük tuttuğumuz için zener voltajı giriş voltajı yüksek ise biraz yukarı doğru ilerliyor. Mesela maksimum voltajda 39 V ları görebilir. O yüzden 33 V koydum ki yukarı doğru bir marjımız olsun. Ayrıca zener gücünü ve ona bağlı direncin gücünü de belirttim.
* R2 nin gücünü belirttim.
* Devrenin ana şasesini doğrultucunun eksi çıkışı olarak tanımladım.
* Kullanılan MC34071 in SOIC-8 paketinde olanını kullanacağız. Bunun sebebi fiyat ve bulunulabilirlik. DIP8 pakettekinin en ucuz fiyatı 100 TL ve sadece bir satıcıda var Türkiye'de. Ama SOIC-8 in fiyatı 25 TL ve birçok yerde var. Bu tabi soket kullanma imkanımızı ortadan kaldıracak, ama 225 TL fiyat tasarrufu için bence değer.
* R11 e paralel bir R24 direnci koydum. Bununla R11'e ince ayar çekeceğiz. R11 in simulatör sonuçlarına göre 25 k olması gerekiyor. 330 k R24 ile bunu elde edebiliyoruz.
* Q2 yi 2SD882 olarak değiştirdim. O transistörden geçen akım, soğutucu kullanmayı gerekli kılacak, o yüzden uygun pakette olan bu transistörü koydum. Ayrıca 2N2219 un voltaj dayanımı da mevcut yerdeki kullanımına uygun değil idi.
* D10 diyodunu kaldırdım. Ne işe yaradığı belli değil, muhtemelen bir işe yaramıyor.
31006 eklentisine bak
R11 i neden direk 25K kullanmıyoruz abi?
Evet bu daha mantıklı. Arkadan somunu sıkmak kolay olur.Şöyle birşey buldum. Fiyat da uygun
31012 eklentisine bakBanana Soket Terminal Çifti
Banana Soket Terminal Çifti Kırmızı Siyah Hexagon Konnektör Hoparlör Güç Kaynağı Amflikatör Soketi Özellikler: Banana soket çifti Dişi Kırmızı Siyah Renk kodlu Vida kilitleme sistemli Standart 5mm banana soketlere uygun Malzeme: Plastik / Metal Profesyonelrobiz.net
Panele delik acarken cok dikkatli olmak, onceden mutlaka merkez isaretlemesi yapmak gerek. Delikler kayarsa oturtmak cok zor olur bunu.Şöyle birşey buldum. Fiyat da uygun
31012 eklentisine bakBanana Soket Terminal Çifti
Banana Soket Terminal Çifti Kırmızı Siyah Hexagon Konnektör Hoparlör Güç Kaynağı Amflikatör Soketi Özellikler: Banana soket çifti Dişi Kırmızı Siyah Renk kodlu Vida kilitleme sistemli Standart 5mm banana soketlere uygun Malzeme: Plastik / Metal Profesyonelrobiz.net