Sogutucu boyutu ne kadar? Sanki sogutucu kutunun tavanina bakacak sekilde PCB montaji yapmak gerekecek gibi. Trafoyuda 2 cm kadar kutunun arkasina almak gerek, yoksa kondansator trafoya carpacak galiba.Hazır delikler bile uyuyor tabandaki
Soğutucuları da hemen ön panelin yanına yerleştirirsek nasıl olur?
31017 eklentisine bak
Sogutucu boyutu ne kadar? Sanki sogutucu kutunun tavanina bakacak sekilde PCB montaji yapmak gerekecek gibi. Trafoyuda 2 cm kadar kutunun arkasina almak gerek, yoksa kondansator trafoya carpacak galiba.
Trafo yukarida olmaz, agirlik merkezi cok yukari cikarsa en ufak darbede taklaya gelir alet, yikar ortaligi.Belli değil. Belki transistörleri kapaga da monte edebiliriz. Tavana koymak istemiyorum çünkü o zaman PCB den çok uzak kalıyor.
Bir de şu uçuk ihtimal olabilir: Trafoyu distans ile yükseltiriz, soğutucuyu tabana koyarız. Veya trafoyu tavana bağlarız tepe üstü ve soğutucu tabanda olur. Böylece fan soğutucudan hava da akıtmış olur.
Yana tavana sağa sola soğutucu, hiç bir şey monte edemeyiz. Oralarda kapak var ve gerektiğinde kapağı açacağız. Ancak yanda duracak şekilde tabana monte edilebilir. yada arkaya monte edilip dışarıdan fan bağlamak daha iyi fikir bence.Soğutucuları da hemen ön panelin yanına yerleştirirsek nasıl olur?
Potlar icin shilded audio kablosu olabilir. Onlar gurultuyu iyi yalitiyor.Öyle yaparsan çıkış çok gürültülü olur. Potların olabildiğince PCB ye yakın olması lazım.
Transistör ve kondansatörler için de birşeyler düşüneceğiz artık. İdealde hepsinin bir arada olmasını istiyorum ama bu mümkün olmayabilir.
10 mm'lik ince fanlar var, aradaki bosluk 2 cm kadar olmali. Oraya sigabilirler. disari cikarmadan halledilebilir gibi.Hmm fanı dışarı alırsak trafoyu birkaç santim daha geriye alabiliyorum. Trafonun iki kulağı, kutu ayaklarının tepesine denk geliyor ama olsun, farklı bir vida ile bağlayabiliriz onu.
31019 eklentisine bak
Ben piyasadaki eski soket 478 ya da AMD CPU sogutucularini topluyorum buldukca eskicilerden. Bunlar 75w, 100W falan sogutabiliyor. Ustelik tabanlari bakir olanlari da var. Kanatlari cok ince diye boyutlari oldukca kucuk. O tur sogutuculara da bakin derim.Bu soğutucuyu dik olarak kutunun yanlarına bağlayabiliriz. Hatta ileride iki transistörü paralel bağlamak istesen, bir tane daha alırsın onu da karşısına dikersin
Ben piyasadaki eski soket 478 ya da AMD CPU sogutucularini topluyorum buldukca eskicilerden. Bunlar 75w, 100W falan sogutabiliyor. Ustelik tabanlari bakir olanlari da var. Kanatlari cok ince diye boyutlari oldukca kucuk. O tur sogutuculara da bakin derim.