Soğutucu işi yaş. O yüzden herhalde transistörü şuraya tabana tepesi üstü iliştireceğiz :D

31025 eklentisine bak
trafonun üstü ne güzel bomboş duruyor 2 tane civata somunda var trafonun üstünü izole edip trafonun üstüne koyulabilir soğutucu.

küçük soğutucuya direkt montajlanmış küçük fan birde ana hava akışını sağlayan fan ile 50 derecelere sabitlenir tam yükte.
 
@taydin hocam soğutucu için sanrikon a baktıniź mı?
Fiyatları gayet uygun. Ama teklif istemek lazım. Bana bir model lazım olmuştu. Boy profilden kesip 10 adet istediğim ölçüde gönderdiler. Tek sıkıntı cari hesap açmak için firma bilgisi vergi levhası gibi saçma sapan şeyler istiyorlar. Size konum olarak yakın galiba. İsterseniz yerine uğrayıp yüz yüze görüşerek amaca ulaşmanız daha rahat olabilir.

 
@taydin hocam soğutucu için sanrikon a baktıniź mı?
Fiyatları gayet uygun. Ama teklif istemek lazım. Bana bir model lazım olmuştu. Boy profilden kesip 10 adet istediğim ölçüde gönderdiler. Tek sıkıntı cari hesap açmak için firma bilgisi vergi levhası gibi saçma sapan şeyler istiyorlar. Size konum olarak yakın galiba. İsterseniz yerine uğrayıp yüz yüze görüşerek amaca ulaşmanız daha rahat olabilir.

Su guzelmis.


1000x1000-2023-05-03T171451.781.jpg
 
Iyi de seri uretim mi olacak ki bu? Yarin ureticinin bu kutuyu satmaya devam edeceginin garantisi var mi mesela?

Bu güç kaynağının bir ana hedefi var. O da bu hobiye başlamak isteyen bir öğrencinin kısıtlı ekipman ile yapabileceği, fazla para harcaması gerekmeyen bir güç kaynağı olması. Tamam fiyat olarak yeni korad'dan pahalıya gelebilir, ama öğreticiliğini de düşünürsen, her şeye rağmen korad'dan ucuz olacaktır.

Bunun dışında bu güç kaynağıın her şeyi zorunlu değil. Mesela ben worst case trafo kullanıyorum. Öğrenci bunun yarısı güçte trafo da alabilir. Dijital göstergeleri takmasan da olur. Burada benim kullandığım kutu yerine bir sıva alti sigorta kutusunun içerisine de kurulabilir. Soğutma fanı takmasa da olur. Mesela önce devreyi bu şekilde minimal yapar, sonra ilave opsiyonları ekler. Hem masrafı zamana yaymış olur, hem de her aşamada birşey öğrenir.
 
Şöyle timurcad ile de genel çizimi yapayım :katil2: Soğutucu 110 mm genişlikte, kutunun genişliğini maksimum dolduruyor. Üzerine de PCB monte edilecek. Transistor kılıfı olarak da TO-3P olan ve orijinal tasarımda da kullanılan 2SD1074 kullanılacak. Eğer yüksek akımlarda aşırı ısınma olursa, iki tane paralel bağlayıp kullanacağız. Tabi o durumda yeni PCB de gerekecek. Şimdiden iki taneli yapmak istemiyorum PCB yi.

Soğutma durumuna göre, eğer arkadaki fan yetersiz kalırsa, hemen soğutucunun önüne ince bir fan daha koyabiliriz.

1708890269621.jpeg
 
Yarın şu soğutucu hakkında bilgi alacağım. Umarım 1 m falan satıyorlardır. Yoksa 6 m tam boy satıyorlarsa batarız :D

31038 eklentisine bak

@taydin hocam, ön bilgi olması amaçlı için yazıyorum. Geçen sene aşağıdaki ürün 80mm uzunlukta 10 adet olacak şekilde kesilmiş olarak gönderdiler. Yani toplamda 80cm. Kesim dahil ve parekende fiyattan ödeme yaptım. Bu yüzden biraz pahalı oldu. Kesim dahil 4,61 USD ödedim.

 
Bahsedildimi bakmadim ama PC CPU sogutucularini neden dusunmuyorsunuz?
 
Bahsedildimi bakmadim ama PC CPU sogutucularini neden dusunmuyorsunuz?

Çünkü bulunabileceğinin bir garantisi yok. Yeni alsan pahalı. Öğrenciye ikinci el veye hurdacıdan al dersen, nereden alınacak?
 
Hurdacilarda zibil gibi. Bilgisayar tamircilerinde de bulunmasi lazim.

Amfi ureticileri icin cok guzel sogutuculardan bir ara cesit cesit satilirdi.
 
Hayır bence uçuk değil. Hatta uygun bile. Ben biraz pahalı aldım derken, satışçıyla görüşürken "bunu demo amaçlı alıyorum daha sonra adetli alacam" demiştim. O da cevaben "o zaman şimdilik fiyat bu toplu alımda bir miktar daha fiyat aşağı inecek" demişti. Şuan ham lama alüminyumun kg fiyatı 160-170 tl aralığında galiba. Yani kg yaklaşık 5,5 usd gibi. Aldığım ürün kaç kg geldi tartmadım ama bir tanesi 350-500gram diye tahmin ediyorum. Elimde hala var eğer işinize yararsa göndereyim.
 
@Yasin o soğutucular büyük, bana küçük lazım. Kesebilirim ama ziyan olmasın, onu başka bir projede kullanalım inşallah :)
 
Fiyat almak için Sarnikon ile görüştükten sonra siparişi vermek için son hafta içerisinde 3 kere aradım. Her seferinde "kaydınızı açıp ödeme bilgilerini göndereceğiz" dedi oradaki çalışan, ama şimdiye kadar herhangi bir geri dönüşte bulunmadı. Dördüncü kere de aramayı düşünmüyorum artık, tekrar soğutucu arayışım başladı.

Başka bildiğiniz firma var mı aluminyum soğutucu satan? Özdisan satıyor ama onlarda fiyat inanılmaz seviyede yüksek. Ama başka yerde bulamazsam da oradan alacağım artık.
 
Hocam ısrarcı olun. Bende ödeme safhasına 3-4 gün sonra gelebilmiştim. Yoğunlar galiba. Muhtemelen firma kaydı yaptırıyorsanız sizden vergi levhası, ticaret sicil gazetesi, imza sirküsü gibi vırt zırt şeyler isteyecekler. Bence cari kaydınızı açtırmaya bakın. Sonraki siparişlerde sadece teklif ve onay süreçleri işinizi halledersiniz. Bu firmanın yerini fiziksel olarak merak ediyorum. Web sitesindeki ürün çeşitliliği oldukça fazla. Acaba hakikatten bu stoğa sahipler mi? Birde web siteleri çok özenli değil gibi düşündüğüm gibiyse çok daha farklı ürünler olabilir diye düşünüyorum.

İlave: başka firma olarak seydişehir alüminyum var. Ankara firması. Web sitelerinde hiç kanatlı soğutucu örneği yok ama raflarında birkaç çeşit var. Boy almak zorundasınız. Ama aldığınız ürünü tartıp istediğiniz boy kesip verebiliyorlar. Yani kg hesabı alıyorsunuz. Şuan hasta refakatçisim. Dışarı çıkamıyorum bir değişiklik olmazsa cuma günü çıkacağım. Eğer beklerim diyorsanız cumartesi uğrar işinizi görebilecek soğutuculara bakabilirim. Yada forumda bugün müsait olan bir arkadaş varsa belki yardımcı olabilir. Yeri ostim 100. Yıl bulvarı üzerinde. Esnaf tarzı bir işletme ver selamı, seç ürünü, öde parasını, hayırlı işler de malzemeni al çık. Öyle mail çizim vs göndersem filan derseniz uğraşmazlar.
 
Son düzenleme:
@Yasin. teklif için çok sağol ama uğraşmanı istemem. Keşke ankara daki firmanın sitesinden ölçüleri görebilseydik. Bir boy ısmarlarım sorun olmaz.
 
@taydin hocam. Bizim taburcu işi öne geldi. Biraz önce seydişehir alüminyuma uğradım ellerinde iki çeşit profil var. Birisi kanatlı diğeri geyik boynuzu dedikleri model. Bir metreden küçük olmamak şartıyla istediğiniz ölçüde kesip verebiliyorlar. Geyik boynuzu olanı metresi 1000 TL. Diğerinin metersi 1500 TL olarak fiyat verdiler.

20240306_151826.jpg
20240306_151815.jpg
20240306_151749.jpg
20240306_151835.jpg
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,841
Mesajlar
99,622
Üyeler
2,480
Son üye
mozcelikors

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top