Zaten bu devre revize edildiğinde bence,
2 adet karttan oluşmalı.
1. kart güç katı olup üzerinde uygun köprü diyot , filtre kapasitörü , güç transistörleri ve çıkış terminalleri olmalı.
2. kart ise kontrol kartı olmalı. Bu kontrol kartı şu an kullanılan kart olacak. ( satın alınan kart )
İki kart birbiri arasında kontrol kartı için besleme sağlamalı , kontrol kartıda güç katı için çıkış vermeli.
Güç devresi satın alınan kart üzerinden geçmemeli. O kart buna uygun olduğunu düşünmüyorum. dizaynı gereği 3 ampere kadar kullanılabilir gibi. Biz daha fazlasını düşündüğümüz için onu bu şekilde revize etmek sanki daha mantıklı.
Bu neredeki kapasitör ? 1.mesajda da bahsedilmiyorEvet. Filtre kapasitörü de 10 mF yapabilirsin.
Bu neredeki kapasitör ? 1.mesajda da bahsedilmiyor
@taydin abi bende ua741 var 4 tane. Deneme yapayım mı?
@taydin bir önceki mesajımda eklediğim pdf e bakabidinmi ? Fikir verirmi ?
Bendeki UA741CN versiyonu. Datasheet de 18v dan yukarısını göremedim. LM741 ile aynı diye biliyorum bunu ama emin olamadım.26 VAC sargısı ile deneyebilirsin. Aşağı yukarı 42 VDC oluyor opamp'lerin üzerinde. Ama o anda şebeke voltajı yükselirse sınıra çok yakın duruma geliyor. Bir de LM741 veLM741A olması gerekiyor. LM741C ise bu 44 V a çıkamıyor.
Bendeki UA741CN versiyonu. Datasheet de 18v dan yukarısını göremedim. LM741 ile aynı diye biliyorum bunu ama emin olamadım.
8088 eklentisine bak
o zaman özdisanda olan bir opamp bulmak lazım. Ben biraz bakındım ama bulamadım. Hepsini bir araya getirip sipariş vericem. mj15003 de yok741C 44 V kaldıramıyor, anında alev alır
o zaman özdisanda olan bir opamp bulmak lazım. Ben biraz bakındım ama bulamadım. Hepsini bir araya getirip sipariş vericem. mj15003 de yok
33v'u nerden bulacağız? 36v dan regülasyon mu yapacağız?Ayrı bir opamp'e gerek kalmayacak gibi duruyor, OPAMP'leri 33 V luk ayrı bir kaynaktan besleyecek şekilde modifikasyon yaptım. Çalışıyor gibi ama daha her senaryoyu test etmedim.
33v'u nerden bulacağız? 36v dan regülasyon mu yapacağız?
eee ozaman 24v elde ederiz. 33v nasıl olacak diye soracağım ama konuyu da uzatmak istemiyorumPakette fan için gelen 7824'ü kullanacağız